
1 kilogramas | šerniena |
150 gramų | rapsų aliejus |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
400 gramų | grietinė |
0.5 stiklinės | acto |
2 valgomieji šaukštai | miltai |
1 lašas | vanduo |
2 vienetai | svogūnai |
6 vienetai | kvapieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Šį patiekalą, kada tik turime šernienos, gaminame pagal firminį medžiotojo dėdės Jono receptą :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Picos blyneliai
-
Indiškai kepta kiauliena
-
Sprandinė kopūsto lape
-
Karpis, troškintas piene
-
Kiškis keptas su obuoliais
-
Vištienos užkepėlė
-
Kotletukai su padažu su brokoliais
-
Putpelės obuolių sultyse
-
Vištienos gabaliukai aluje
-
Plovas su brokoliais
-
Skanus varškės apkepas
-
Vištiena su daržovėmis ir alyvuogėmis
-
Ryžių apkepas
-
Kotletukai ant laužo
-
Karpis, keptas orkaitėje
-
Skaniosios bulvytės
-
Vištiena su kopūstais
-
Pomidorų padaže keptas šamas
-
Žuvies ir pupelių blynai
-
Pikantiškas jautienos kepsnys
Šernienos kepsnys

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Šerniena,
1 kilogramas -
Rapsų aliejus,
150 gramų -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
400 gramų -
Actas,
0.5 stiklinės -
Miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
1 lašas -
Svogūnai,
2 vienetai -
Kvapieji pipirai,
6 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vandenį pasūdykite, papipirinkite, sudėkite pjaustytus svogūnus ir užvirkite. Kai vanduo atauš, supilkite actą. Į šį marinatą sudėti mėsą ir palikti 5 dienoms marinuotis (kartais pamaišykite marinatą).
Po 5 dienų pašalinkite išį mėsos sausgyslės.
Mėsą supjaustyti griežinėliais, pabarstyti druska, apvolioti miltuose ir kepti iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje. Tada supilti stiklinę verdančio vandens, berti druskos, pipirų, dėti svogūnų iš marinato ir troškinti, kol mėsa suminkštės. Baigiant troškintis, sudėti grietinę ir dar keletą minučių patroškinti.
Šį patiekalą, kada tik turime šernienos, gaminame pagal firminį medžiotojo dėdės Jono receptą :)
Komentarai (3)
-
Smalsu
2016-08-30 16:18
Idomus receptas, vandens vienas lasas is kurio reikia isvirti marnata ir kaip cia taip padaryti