![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
1 kilogramas | šerniena |
150 gramų | rapsų aliejus |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
400 gramų | grietinė |
0.5 stiklinės | acto |
2 valgomieji šaukštai | miltai |
1 lašas | vanduo |
2 vienetai | svogūnai |
6 vienetai | kvapieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Šį patiekalą, kada tik turime šernienos, gaminame pagal firminį medžiotojo dėdės Jono receptą :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bulvių suflė
-
Jautienos kotletukai
-
Žuvis padaže
-
Šašlykai gurmanams
-
Vištiena su troškintomis daržovėmis
-
Mėsos pynutės
-
Dešrelės ir šoninė keptos grilyje
-
Gardūs veršienos karbonadai
-
Makaronų apkepas su sūriu ir kumpiu
-
Sultingieji šonkauliukai
-
Troškinys čenachinėse
-
Ryžių rizotas
-
Ryžių košė su vaisiais
-
Lazanija su vištiena
-
Kepti suktinukai "Spring rolls" su daržovėmis ir stikliniais makaronais
-
Bulviniai grybų sklindžiai
-
Vištienos pilavas
-
Žuvies kepsneliai
-
Bulvių plokštainis su grybais
-
Lydekos kepsneliai
Šernienos kepsnys
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Šerniena,
1 kilogramas -
Rapsų aliejus,
150 gramų -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
400 gramų -
Actas,
0.5 stiklinės -
Miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
1 lašas -
Svogūnai,
2 vienetai -
Kvapieji pipirai,
6 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vandenį pasūdykite, papipirinkite, sudėkite pjaustytus svogūnus ir užvirkite. Kai vanduo atauš, supilkite actą. Į šį marinatą sudėti mėsą ir palikti 5 dienoms marinuotis (kartais pamaišykite marinatą).
Po 5 dienų pašalinkite išį mėsos sausgyslės.
Mėsą supjaustyti griežinėliais, pabarstyti druska, apvolioti miltuose ir kepti iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje. Tada supilti stiklinę verdančio vandens, berti druskos, pipirų, dėti svogūnų iš marinato ir troškinti, kol mėsa suminkštės. Baigiant troškintis, sudėti grietinę ir dar keletą minučių patroškinti.
Šį patiekalą, kada tik turime šernienos, gaminame pagal firminį medžiotojo dėdės Jono receptą :)
Komentarai (3)
-
Smalsu
2016-08-30 16:18
Idomus receptas, vandens vienas lasas is kurio reikia isvirti marnata ir kaip cia taip padaryti