
1 kilogramas | šerniena |
150 gramų | rapsų aliejus |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
400 gramų | grietinė |
0.5 stiklinės | acto |
2 valgomieji šaukštai | miltai |
1 lašas | vanduo |
2 vienetai | svogūnai |
6 vienetai | kvapieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Šį patiekalą, kada tik turime šernienos, gaminame pagal firminį medžiotojo dėdės Jono receptą :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Moliūgų ir ryžių apkepas
-
Kepta marinuota veršiena
-
Kepta višta su bulvėm
-
Kepta lydeka
-
Keptos bulvės su mėsa
-
Virtiniai su mėsa
-
Lietinių tortas
-
Orkaitėje kepti kotletai su daržovėmis
-
Vištos krūtinėlė su česnaku ir grybais
-
Jautienos muštinis su svogūnais
-
Kepta šventinė žąsis
-
Keptos cukinijos su mėtų padažu
-
Kiaušiniai garuose
-
Spagečiai „bolognese“ su daržovėmis
-
Šašlykai, marinuoti kefyre
-
Burokėlių blynai su varške
-
Vištiena su troškintomis daržovėmis
-
Viščiukas tabaka
-
Kalmarų žiedai tešloje
-
Graikiški spagečiai su malta mėsa
Šernienos kepsnys

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Šerniena,
1 kilogramas -
Rapsų aliejus,
150 gramų -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
400 gramų -
Actas,
0.5 stiklinės -
Miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
1 lašas -
Svogūnai,
2 vienetai -
Kvapieji pipirai,
6 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vandenį pasūdykite, papipirinkite, sudėkite pjaustytus svogūnus ir užvirkite. Kai vanduo atauš, supilkite actą. Į šį marinatą sudėti mėsą ir palikti 5 dienoms marinuotis (kartais pamaišykite marinatą).
Po 5 dienų pašalinkite išį mėsos sausgyslės.
Mėsą supjaustyti griežinėliais, pabarstyti druska, apvolioti miltuose ir kepti iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje. Tada supilti stiklinę verdančio vandens, berti druskos, pipirų, dėti svogūnų iš marinato ir troškinti, kol mėsa suminkštės. Baigiant troškintis, sudėti grietinę ir dar keletą minučių patroškinti.
Šį patiekalą, kada tik turime šernienos, gaminame pagal firminį medžiotojo dėdės Jono receptą :)
Komentarai (3)
-
Smalsu
2016-08-30 16:18
Idomus receptas, vandens vienas lasas is kurio reikia isvirti marnata ir kaip cia taip padaryti