3 vienetai | kiaušiniai |
2 skiltelės | česnakas |
1 kilogramas | bulvių |
150 mililitrų | pienas |
25 gramai | sviestas (padažui) |
150 gramų | sūris (parmezano ar pan.) |
200 gramų | mėsa (rūkyta dešra ar kumpis) |
šiek tiek | prieskoniai |
1 valgomasis šaukštas | džiūvėsėliai |
25 gramai | sviestas (padažui) |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai (padažui) |
300 mililitrų | vanduo (padažui) |
2.5 valgomojo šaukšto | grietinė (padažui) |
Po to kai nupilsite nuo bulvių vandenį, įdėkite sviesto, įmuškite kiaušinius ir supilkite pieną. Sutrinkite bulvių košę.
Sutarkuokite sūrį, mėsą supjaustykite kubeliais, česnakus sugrūskite.
Į bulvių košę įmaišykite sūrį, mėsą, česnaką ir prieskonius.
Bulvių košę sudėkite į kepimo formą.
Viršų bulvių apkepo apibarstykite džiūvėsėliais.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30-45 minutes.
Kol kepa apkepas, pasigaminkite padažą.
Ištirpinkite keptuvėje sviestą, suberkite miltus ir visą laiką paišant pakepinkite 1 minutę. Po to atsargiai ir iš lėto, visą laiką maišant miltus keptuvėje, supilkite vandenį. Įmaišykite grietinę ir pakaitinkite apie 3 minutes. Jei norisi galima pakepinti kartu ir svogūną.
Skanaus :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bulvinukai
- Bulvių gėlytė su grybų įdaru
- Bulvių kepsnys
- Bulvių kukuliai grybų padaže
- Pica su bulvėmis ir kumpiu
- Jautienos ir bulvių apkepas
- Blyninės picos iš bulvių
- Bulvių apkepas su šparagais
- Apkeptos bulvės su sūriu
- Švilpikai (šiuškės)
- Bulviniai blynai su grybais
- Bulvinės bandelės
- Dešrelės su bulviniais blynais
- Raganos kepsniukas
- Bulvių kotletai su porais
- Bulviniai blynai su lašiša
- Cepelinai
- Bulvių suflė
- Keptos česnakinės bulvės
- Bulvių vėdarai
Sicilietiškas bulvių pyragas
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Česnakas,
2 skiltelės -
Bulvės,
1 kilogramas -
Pienas,
150 mililitrų -
Sviestas, padažui,
25 gramai -
Sūris, parmezano ar pan.,
150 gramų -
Mėsa, rūkyta dešra ar kumpis,
200 gramų - Prieskoniai
-
Džiūvėsėliai,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas, padažui,
25 gramai -
Kvietiniai miltai, padažui,
1 valgomasis šaukštas -
Vanduo, padažui,
300 mililitrų -
Grietinė, padažui,
2.5 valgomojo šaukšto - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje (jei nedidelės ar susmulkintos bulvės, tai virs apie 20 minučių).
Po to kai nupilsite nuo bulvių vandenį, įdėkite sviesto, įmuškite kiaušinius ir supilkite pieną. Sutrinkite bulvių košę.
Sutarkuokite sūrį, mėsą supjaustykite kubeliais, česnakus sugrūskite.
Į bulvių košę įmaišykite sūrį, mėsą, česnaką ir prieskonius.
Bulvių košę sudėkite į kepimo formą.
Viršų bulvių apkepo apibarstykite džiūvėsėliais.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30-45 minutes.
Kol kepa apkepas, pasigaminkite padažą.
Ištirpinkite keptuvėje sviestą, suberkite miltus ir visą laiką paišant pakepinkite 1 minutę. Po to atsargiai ir iš lėto, visą laiką maišant miltus keptuvėje, supilkite vandenį. Įmaišykite grietinę ir pakaitinkite apie 3 minutes. Jei norisi galima pakepinti kartu ir svogūną.
Skanaus :)
Komentarai (7)
-
Ramunė
2014-03-11 15:57
Kelis kartus kepiau. Pigesnė lietuviška variacija: vietoj kumpio-šlapianka. Kiaušiniai visiškai nebūtini, bet skonio negadina. Vietoj parmezano paprasčiausias fermentinis sūris. Padažo nedarau. Valgom su grietine.
-
Lina
2013-09-25 18:16
Siandien gaminau, atvirai pasakius skaniau paprasta bulviu kose su padazu...
-
inga
2013-08-26 17:57
italijoi rukytos mesytes yra taipogi sicilijoi ir grietines....reikia moketi ieskot
-
Rasa
2013-08-26 12:46
Ar nesutrauks kiausinius idejus i karsta kose?ir sviestas ,2 kartus i padaza?o kiek i kose sviesto?
-
Andzela
2013-08-26 11:20
Tai,kad Italijoj rukytos mesos nera!
-
lina
2012-08-26 13:03
Sicilijoj grietines su ziburiu nerasi :( geriausiu atveju naturalu jogurta.