4 vienetai | vištiena (šlaunelės) |
šiek tiek | aliejaus |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | morkos |
1 vienetas | salierai (lapkotis) |
šiek tiek | grybai |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
1 valgomasis šaukštas | miltai |
šiek tiek | pipirai (juodi) |
šiek tiek | čiobreliai (švieži arba džiovinti) |
šiek tiek | sultinys (vištienos) |
1 stiklinė | pienas |
300 gramų | tešla (sluoksniuota) |
šiek tiek | žirneliai (žalieji ) |
šiek tiek | cukinija |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištiena su briuselio kopūstais ir Bešamelio padažu
- Greiti vištienos kąsneliai
- Kepta žąsies kulšelė
- Kijevo kotletas
- Vištienos pyragas
- Kriaušėmis įdarytos vištos blauzdelės
- Viščiukas tabaka
- Vištienos šašlykas
- Vištienos kotletas su siurprizu
- Makaronai su vištiena
- Vištiena su kopūstais
- Neįprasti kotletukai
- Aštri vištiena su alyvuogėmis ir rausvaisiais svogūnais
- Skanūs vištienos kepsneliai
- Filiukai pataluose
- Vištiena su skrebučiais
- Vištienos pilavas
- Terrine kalakutienos ir vištienos
- Kebabas
- Kepta šventinė žąsis
Vištienos pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Vištiena, šlaunelės,
4 vienetai - Aliejus
-
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
2 vienetai -
Salierai, lapkotis,
1 vienetas - Grybai
-
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas -
Miltai,
1 valgomasis šaukštas - Pipirai, juodi
- Čiobreliai, švieži arba džiovinti
- Sultinys, vištienos
-
Pienas,
1 stiklinė -
Tešla, sluoksniuota,
300 gramų - Žirneliai, žalieji
- Cukinija
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuo vištos šlaunelių nulupam odą, išimam kaulus, supjaustom gabalėliais. Į keptuvę ar puodą pilam truputį aliejaus, apkepinam vištos gabalėlius. tada dedam svogūną pjaustytą smulkiai, pakepinam, kol suminkštėja, dedam morkas, pjaustytas kubeliais, salierą smulkiai pjaustytą, grybus ar cukiniją, ar žirnelius, jei dedat, patroškinam su dangčiu apie dešimt – penkiolika minučių.
Ištirpinam šaukštą sviesto ir jį sumaišom su miltais.
Į vištieną su daržovėmis dedam prieskonius (pipirai, čiobrelis), sultinio kubelius ir garstyčias. taip pat įpilam apie stiklinę pieno, pamaišant leidžiam dar keletą minučių pasitroškinti, kol užvirs pienas. tada viskas turėtų būt tokiam skystokam padaže, tam padažui sutirštinti dedam miltų – sviesto košę ir maišom. Kol vištienos troškinys sutirštėja.
Tešlą iškočiojam, jei reikia.
Troškinį į indą, ant indo dedam tešlos dangtį, gražiai pritvirtinam prie kraštų, ir viduryje padarom kelių cm įpjovimą garam išeiti, truputį subadom šakute viršų, pabarstom kmynais ir šaunam į karštą orkaitę maždaug pusvalandžiui, kol iškeps pyrago stogas.