šiek tiek | juodieji pipirai (indeliams, šviežiai malti) |
5 lašai | tabasko padažas (padažui) |
šiek tiek | druska (indeliams) |
3 valgomieji šaukštai | kečupas (padažui) |
1 sauja | žalumynų (indeliams, bazilika, petražolės, krapai ir t.t.) |
1 vienetas | kiaušiniai (indeliams) |
400 gramų | varškė (indeliams, 10 proc. riebumo) |
200 gramų | sūris (indeliams, nebrandintas su žalumynais) |
150 gramų | mascarpone sūris (indeliams) |
šiek tiek | druska (indeliams) |
šiek tiek | juodieji pipirai (indeliams, šviežiai malti) |
5 valgomieji šaukštai | pienas (indeliams) |
šiek tiek | aliejaus (indeliams, formelėms patepti) |
1 skiltelė | česnakas (padažui) |
300 gramų | jogurtas (padažui, natūralus, riebesnis) |
3 valgomieji šaukštai | želatina (indeliams) |
3 valgomieji šaukštai | konjakas |
48 vienetai | krevetės be kevalo |
Žalumynus nuplauti, nusausinti, nuo stiebelių nuskabyti lapelius, juos sukapoti.
Sumaišyti kiaušinio baltymą, varškę, nebrandintą sūrį su žalumynais ir mascarpone sūriu.
Įmaišyti žalumynus, viską paskaninti druska, pipirais.
Želatiną ištirpinti karštame piene, į ją įmaišyti varškės masę. Sudėlioti į formeles (skirtas šaldymui) ir maždaug 2 val. palikti šaldytuve, kol masė sukietės.
Tuo tarpu paruošti padažą.
Česnako skiltelę nulupti ir sugrūsti grūstuvėlyje arba smulkiai sukapoti. Sumaišyti su jogurtu ir pomidorų kečupu, paskaninti tabasku, pipirais, konjaku, pasūdyti.
Iš formelių išimame varškės masę. Aplink apdėliojame krevetėmis. Padažą patiekite šalia arba užpilkite. Skanaus :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sveiki brokolių rutuliukai
- Labai skanūs sumuštiniai
- Patroškintos didžiosios tigrinės krevetės
- Nesaldūs keksiukai
- Žuvis tešloje
- Užkandėlė „Fantazija“
- Traškus užkandis prie alaus
- Užkandėlės su tunu šventiniam stalui
- Įdarytos pievagrybių kepurėlės
- Pyragėliai su vištienos įdaru
- Pikantiški migdolai
- Kiaušininė užkandėlė
- Sumuštiniai su silke ir obuoliais
- Krevetės šoninės patale
- Žaliųjų citrinų ir guaca mole užkandis su fetos sūriu
- Vegetariški čeburėkai
- Krepšeliai su grybais
- Padažas su avokadais
- Brusketa
- Sumuštinis ant salotos lapo
Žalumynų indeliai su krevetėmis
- Juodieji pipirai, indeliams, šviežiai malti
-
Tabasko padažas, padažui,
5 lašai - Druska, indeliams
-
Kečupas, padažui,
3 valgomieji šaukštai -
Žalumynai, indeliams, bazilika, petražolės, krapai ir t.t.,
1 sauja -
Kiaušiniai, indeliams,
1 vienetas -
Varškė, indeliams, 10 proc. riebumo,
400 gramų -
Sūris, indeliams, nebrandintas su žalumynais,
200 gramų -
Mascarpone sūris, indeliams,
150 gramų - Druska, indeliams
- Juodieji pipirai, indeliams, šviežiai malti
-
Pienas, indeliams,
5 valgomieji šaukštai - Aliejus, indeliams, formelėms patepti
-
Česnakas, padažui,
1 skiltelė -
Jogurtas, padažui, natūralus, riebesnis,
300 gramų -
Želatina, indeliams,
3 valgomieji šaukštai -
Konjakas,
3 valgomieji šaukštai -
Krevetės be kevalo,
48 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Želatiną pamerkti šaltame vandenyje, kad suminkštėtų.
Žalumynus nuplauti, nusausinti, nuo stiebelių nuskabyti lapelius, juos sukapoti.
Sumaišyti kiaušinio baltymą, varškę, nebrandintą sūrį su žalumynais ir mascarpone sūriu.
Įmaišyti žalumynus, viską paskaninti druska, pipirais.
Želatiną ištirpinti karštame piene, į ją įmaišyti varškės masę. Sudėlioti į formeles (skirtas šaldymui) ir maždaug 2 val. palikti šaldytuve, kol masė sukietės.
Tuo tarpu paruošti padažą.
Česnako skiltelę nulupti ir sugrūsti grūstuvėlyje arba smulkiai sukapoti. Sumaišyti su jogurtu ir pomidorų kečupu, paskaninti tabasku, pipirais, konjaku, pasūdyti.
Iš formelių išimame varškės masę. Aplink apdėliojame krevetėmis. Padažą patiekite šalia arba užpilkite. Skanaus :)