
1 kilogramas | žuvis |
100 gramų | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | česnakas |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | salierai (šaknis) |
1.5 litro | vanduo |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
4 vienetai | kvapieji pipirai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
Į puodą sudedamos susmulkintos daržovės, prieskoniai, supjaustyta žuvis, užpilama šalto vandens ir verdama ant silpnos ugnies. Išviręs sultinys pasūdomas. Žuvis išgriebiama, gražiai sudedama į pusdubenį. Į sultinį supilama ištirpinta želatina. (Želatinos kiekis priklauso nuo žuvies rūšies. Menkėje, lydekoje yra mažiau klijingų medžiagų, todėl į tokį sultinį reikia dėti daugiau želatinos; karpyje, lyne, karšyje daugiau klijingų medžiagų, todėl želatinos į jų sultinį dedama mažiau.)
Sultinys iškošiamas, įpilama acto, išplaktas kiaušinio baltymas, pakaitinama ir paliekama 30 min., kad nusistotų. Tada vėl iškošiamas, ataušinamas, ir juo užpilama žuvis arba puošiama atskirai sustingdintais drebučiais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Krevetėmis įdaryti pomidorai
-
Velykų belaukiant
-
Lašiša įdaryti kiaušiniai
-
Užkandis su avokadų kremu ir ZIGMO Italian Style silke
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Grietinėlės sūrio užtepėlė su ZIGMO lašišos file
-
Silkės užkandėlė su pupelėmis ir daigintais kviečiais
-
Greita užkandėlė šventiniam stalui
-
Kiaušiniai - laiveliai
-
Bulviniai traškučiai
-
Keptų paprikų užkandis
-
Keptos krevetės mangų padaže
-
Klasikinis kiaulienos šašlykas
-
Perverti sumuštinukai švediškam stalui
-
Virtos dešros dubenėliai su daržovėmis
-
Užkandėlė su sausais makaronais
-
Pica su vištiena
-
Žuvis tešloje
-
Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su pikantiškomis salotomis
-
Pievagrybiai su mėsos ir majonezo įdaru
Žuvis drebučiuose

-
Žuvis,
1 kilogramas -
Morkos,
100 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas,
1 vienetas - Petražolės
- Salierai, šaknis
-
Vanduo,
1.5 litro -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Kvapieji pipirai,
4 vienetai - Druska
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Drebučiams paruošti reikės papildomų ingridientų: 2 šaukštai acto, 15 g želatinos, 2 kiaušinių baltymai.
Į puodą sudedamos susmulkintos daržovės, prieskoniai, supjaustyta žuvis, užpilama šalto vandens ir verdama ant silpnos ugnies. Išviręs sultinys pasūdomas. Žuvis išgriebiama, gražiai sudedama į pusdubenį. Į sultinį supilama ištirpinta želatina. (Želatinos kiekis priklauso nuo žuvies rūšies. Menkėje, lydekoje yra mažiau klijingų medžiagų, todėl į tokį sultinį reikia dėti daugiau želatinos; karpyje, lyne, karšyje daugiau klijingų medžiagų, todėl želatinos į jų sultinį dedama mažiau.)
Sultinys iškošiamas, įpilama acto, išplaktas kiaušinio baltymas, pakaitinama ir paliekama 30 min., kad nusistotų. Tada vėl iškošiamas, ataušinamas, ir juo užpilama žuvis arba puošiama atskirai sustingdintais drebučiais.