
1 kilogramas | žuvis |
100 gramų | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | česnakas |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | salierai (šaknis) |
1.5 litro | vanduo |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
4 vienetai | kvapieji pipirai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
Į puodą sudedamos susmulkintos daržovės, prieskoniai, supjaustyta žuvis, užpilama šalto vandens ir verdama ant silpnos ugnies. Išviręs sultinys pasūdomas. Žuvis išgriebiama, gražiai sudedama į pusdubenį. Į sultinį supilama ištirpinta želatina. (Želatinos kiekis priklauso nuo žuvies rūšies. Menkėje, lydekoje yra mažiau klijingų medžiagų, todėl į tokį sultinį reikia dėti daugiau želatinos; karpyje, lyne, karšyje daugiau klijingų medžiagų, todėl želatinos į jų sultinį dedama mažiau.)
Sultinys iškošiamas, įpilama acto, išplaktas kiaušinio baltymas, pakaitinama ir paliekama 30 min., kad nusistotų. Tada vėl iškošiamas, ataušinamas, ir juo užpilama žuvis arba puošiama atskirai sustingdintais drebučiais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Ežiukai
-
Šaltiena
-
Žaliosiomis paprikomis įdarytas vyniotinis
-
Suši gaminimas
-
Įdarytų paprikų užkandis
-
Fokačija su pagardais
-
Piciukai
-
Blynelių ir lašišos užkandėlė
-
Sultingas Kebabas
-
Avokadų laiveliai grilyje
-
Įdaryti kiaušiniai "Musmirės"
-
Silkė pataluose su džiovintais grybais
-
Tortilijų sumuštiniai su sūriu ir kumpiu
-
Įdaryti pomidorai
-
Plikyti pyragaičiai su lašiša
-
Blynelių suktinukai su lašiša ir žirnelių kremu
-
Šaltai rūkytos Saliami dešros
-
Varškės užtepėlė su prieskoniais
-
Duonos riekutės tešloje
-
Mini picos su trupintu gaudos sūriu
Žuvis drebučiuose

-
Žuvis,
1 kilogramas -
Morkos,
100 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas,
1 vienetas - Petražolės
- Salierai, šaknis
-
Vanduo,
1.5 litro -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Kvapieji pipirai,
4 vienetai - Druska
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Drebučiams paruošti reikės papildomų ingridientų: 2 šaukštai acto, 15 g želatinos, 2 kiaušinių baltymai.
Į puodą sudedamos susmulkintos daržovės, prieskoniai, supjaustyta žuvis, užpilama šalto vandens ir verdama ant silpnos ugnies. Išviręs sultinys pasūdomas. Žuvis išgriebiama, gražiai sudedama į pusdubenį. Į sultinį supilama ištirpinta želatina. (Želatinos kiekis priklauso nuo žuvies rūšies. Menkėje, lydekoje yra mažiau klijingų medžiagų, todėl į tokį sultinį reikia dėti daugiau želatinos; karpyje, lyne, karšyje daugiau klijingų medžiagų, todėl želatinos į jų sultinį dedama mažiau.)
Sultinys iškošiamas, įpilama acto, išplaktas kiaušinio baltymas, pakaitinama ir paliekama 30 min., kad nusistotų. Tada vėl iškošiamas, ataušinamas, ir juo užpilama žuvis arba puošiama atskirai sustingdintais drebučiais.