
1 kilogramas | žuvis |
100 gramų | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | česnakas |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | salierai (šaknis) |
1.5 litro | vanduo |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
4 vienetai | kvapieji pipirai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
Į puodą sudedamos susmulkintos daržovės, prieskoniai, supjaustyta žuvis, užpilama šalto vandens ir verdama ant silpnos ugnies. Išviręs sultinys pasūdomas. Žuvis išgriebiama, gražiai sudedama į pusdubenį. Į sultinį supilama ištirpinta želatina. (Želatinos kiekis priklauso nuo žuvies rūšies. Menkėje, lydekoje yra mažiau klijingų medžiagų, todėl į tokį sultinį reikia dėti daugiau želatinos; karpyje, lyne, karšyje daugiau klijingų medžiagų, todėl želatinos į jų sultinį dedama mažiau.)
Sultinys iškošiamas, įpilama acto, išplaktas kiaušinio baltymas, pakaitinama ir paliekama 30 min., kad nusistotų. Tada vėl iškošiamas, ataušinamas, ir juo užpilama žuvis arba puošiama atskirai sustingdintais drebučiais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sveiko hamburgerio gaminimas
-
Silkė su porais, salierais ir majonezu
-
Lašišos „Carpaccio“ su džiovintų pomidorų ir krapų padažu
-
Sūrio vyniotinis su krabų lazdelių įdaru
-
Sumuštinukai su mozarelos sūriu
-
Užkandžiai šulinėliuose su pikantiška mišraine, krevetėmis ir ikrais
-
Vištienos file užkandis
-
Mažos sūrio picos
-
Užklota pica
-
Silkė pataluose su džiovintais grybais
-
Briuselio kopūstų ir kumpio šašlykai
-
Skanusis daržovių šašlykas
-
Sūrio ir krabų lazdelių sumuštiniai
-
Sulekta Speltos pica
-
Sauliaus kibinai
-
Lašiša įdaryti kiaušiniai
-
Cukinijų gardėsis
-
Grybukai po sniegu
-
Rūkyti kumpio gabalai
-
Avokadai su krevetėmis
Žuvis drebučiuose

-
Žuvis,
1 kilogramas -
Morkos,
100 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas,
1 vienetas - Petražolės
- Salierai, šaknis
-
Vanduo,
1.5 litro -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Kvapieji pipirai,
4 vienetai - Druska
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Drebučiams paruošti reikės papildomų ingridientų: 2 šaukštai acto, 15 g želatinos, 2 kiaušinių baltymai.
Į puodą sudedamos susmulkintos daržovės, prieskoniai, supjaustyta žuvis, užpilama šalto vandens ir verdama ant silpnos ugnies. Išviręs sultinys pasūdomas. Žuvis išgriebiama, gražiai sudedama į pusdubenį. Į sultinį supilama ištirpinta želatina. (Želatinos kiekis priklauso nuo žuvies rūšies. Menkėje, lydekoje yra mažiau klijingų medžiagų, todėl į tokį sultinį reikia dėti daugiau želatinos; karpyje, lyne, karšyje daugiau klijingų medžiagų, todėl želatinos į jų sultinį dedama mažiau.)
Sultinys iškošiamas, įpilama acto, išplaktas kiaušinio baltymas, pakaitinama ir paliekama 30 min., kad nusistotų. Tada vėl iškošiamas, ataušinamas, ir juo užpilama žuvis arba puošiama atskirai sustingdintais drebučiais.