
1 kilogramas | žuvis |
100 gramų | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | česnakas |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | salierai (šaknis) |
1.5 litro | vanduo |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
4 vienetai | kvapieji pipirai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
Į puodą sudedamos susmulkintos daržovės, prieskoniai, supjaustyta žuvis, užpilama šalto vandens ir verdama ant silpnos ugnies. Išviręs sultinys pasūdomas. Žuvis išgriebiama, gražiai sudedama į pusdubenį. Į sultinį supilama ištirpinta želatina. (Želatinos kiekis priklauso nuo žuvies rūšies. Menkėje, lydekoje yra mažiau klijingų medžiagų, todėl į tokį sultinį reikia dėti daugiau želatinos; karpyje, lyne, karšyje daugiau klijingų medžiagų, todėl želatinos į jų sultinį dedama mažiau.)
Sultinys iškošiamas, įpilama acto, išplaktas kiaušinio baltymas, pakaitinama ir paliekama 30 min., kad nusistotų. Tada vėl iškošiamas, ataušinamas, ir juo užpilama žuvis arba puošiama atskirai sustingdintais drebučiais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Silkė su obuoliais ar pomidorais
-
Naminis lydytas sūris su krapais
-
Piršteliai su kmynais
-
Gaspadoriaus užkanda
-
Mini sumuštinukai
-
Maltinukai drebučiuose
-
Omletas su kumpiu
-
Brinza su jogurtu ir ridikėliais
-
Kepta duona
-
Mocarelos užkandis
-
Liežuvio užkandėlė
-
Krabų lazdelėmis įdaryti kiaušiniai
-
Grybukai po sniegu
-
Šokoladinės braškės
-
Pievagrybių garnyras
-
Keksiukiniai pusryčiai
-
Orkaitėje keptas omletas su daržovėmis
-
"Firminė" bulvytė
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Omletas su pomidorais
Žuvis drebučiuose

-
Žuvis,
1 kilogramas -
Morkos,
100 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas,
1 vienetas - Petražolės
- Salierai, šaknis
-
Vanduo,
1.5 litro -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Kvapieji pipirai,
4 vienetai - Druska
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Drebučiams paruošti reikės papildomų ingridientų: 2 šaukštai acto, 15 g želatinos, 2 kiaušinių baltymai.
Į puodą sudedamos susmulkintos daržovės, prieskoniai, supjaustyta žuvis, užpilama šalto vandens ir verdama ant silpnos ugnies. Išviręs sultinys pasūdomas. Žuvis išgriebiama, gražiai sudedama į pusdubenį. Į sultinį supilama ištirpinta želatina. (Želatinos kiekis priklauso nuo žuvies rūšies. Menkėje, lydekoje yra mažiau klijingų medžiagų, todėl į tokį sultinį reikia dėti daugiau želatinos; karpyje, lyne, karšyje daugiau klijingų medžiagų, todėl želatinos į jų sultinį dedama mažiau.)
Sultinys iškošiamas, įpilama acto, išplaktas kiaušinio baltymas, pakaitinama ir paliekama 30 min., kad nusistotų. Tada vėl iškošiamas, ataušinamas, ir juo užpilama žuvis arba puošiama atskirai sustingdintais drebučiais.