Įkaitinkite orkaitę iki 175 C temperatūros.
Kepimo indą ištepkite riebalais.
Aguoninis pyragas su citrininiu glaistu
Porcijų skaičius:
12
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
| 100 gramų | sviestas | |
| 400 gramų | miltai (kvietiniai ) | |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai | |
| 1 arbatinis šaukštelis | cukrus (vanilinis) | |
| 4 vienetai | kiaušiniai | |
| 250 gramų | cukrus | |
| 200 mililitrų | grietinė | |
| 1 pakelis | aguonų | |
| 1 vienetas | citrinos (žievelė) | |
| 50 mililitrų | citrinos (sultys) | |
| Glajui: | ||
| 300 gramų | cukraus pudra | |
| 2 valgomieji šaukštai | citrinos (sultys) | |
| 50 mililitrų | sirupas (švelnus, karamelinis) | |
| Pabarstymui: | ||
| 1 žiupsnelis | aguonų | |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
2.
Išlydykite margariną.
Kitame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų.
Atskirai sumaišykite kiaušinius su cukrumi, vėliau į juos supilkite miltus, išlydytą margariną ir grietinę.
Viską sumaišykite kol masė taps minkšta.
Suberkite aguonas, citrinos žieveles ir citrinos sultis.
Kitame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų.
Atskirai sumaišykite kiaušinius su cukrumi, vėliau į juos supilkite miltus, išlydytą margariną ir grietinę.
Viską sumaišykite kol masė taps minkšta.
Suberkite aguonas, citrinos žieveles ir citrinos sultis.
3.
Masę supilkite į kepimo indą ir kepkite orkaitėje apie 50 minučių.
4.
Paruoškite citrininį glajų:
sumaišykite cukraus pudrą su citrinos sultimis ir karameliniu sirupų.
Gautą masę užpilkite ant torto, pabarstykite ant viršaus aguonų.
sumaišykite cukraus pudrą su citrinos sultimis ir karameliniu sirupų.
Gautą masę užpilkite ant torto, pabarstykite ant viršaus aguonų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Varškės pyragas
-
Vyniotinis su varške
-
Miglės kakavinis pyragas
-
Šokoladinis pyragas
-
Pyragas su gervuogių pertepimu
-
Apkepas „Greitukas“
-
Apelsininis pyragas su migdolais
-
Varškės pyragas su jogurtu
-
Kriaušių pyragas
-
Pyragas su šaldytomis braškėmis
-
Pyragas "Trupinukas"
-
Lilės tortas
-
Paprastas pyragas su abrikosų džemu
-
Obuolių pyragas su citrininiu glajumi
-
Nekeptas obuolių pyragas (nesaldus)
-
Ingridos obuolių pyragas
-
Obuolių pyragas
-
Morkų pyragas su riešutais
-
Purus ir greitai paruošiamas obuolių pyragas
-
Studentiškas vyniotinis
Aguoninis pyragas su citrininiu glaistu
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Sviestas,
100 gramų -
Miltai, kvietiniai ,
400 gramų -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cukrus, vanilinis,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Cukrus,
250 gramų -
Grietinė,
200 mililitrų -
Aguonos,
1 pakelis -
Citrinos, žievelė,
1 vienetas -
Citrinos, sultys,
50 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukraus pudra,
300 gramų -
Citrinos, sultys,
2 valgomieji šaukštai -
Sirupas, švelnus, karamelinis,
50 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Aguonos,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 175 C temperatūros.
Kepimo indą ištepkite riebalais.Išlydykite margariną.
Kitame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų.
Atskirai sumaišykite kiaušinius su cukrumi, vėliau į juos supilkite miltus, išlydytą margariną ir grietinę.
Viską sumaišykite kol masė taps minkšta.
Suberkite aguonas, citrinos žieveles ir citrinos sultis.Masę supilkite į kepimo indą ir kepkite orkaitėje apie 50 minučių.
Paruoškite citrininį glajų:
sumaišykite cukraus pudrą su citrinos sultimis ir karameliniu sirupų.
Gautą masę užpilkite ant torto, pabarstykite ant viršaus aguonų.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
