120 gramų | aguonų |
250 mililitrų | pienas |
200 gramų | sviestas |
200 gramų | cukrus ("DanSukker") |
3 vienetai | kiaušiniai |
280 gramų | miltai |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
1 žiupsnelis | druska |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus ("DanSukker") |
1 vienetas | citrinos |
500 gramų | varškė (liesa) |
100 gramų | cukrus ("DanSukker" miltelinis) |
400 gramų | grietinėlės, 35% (36 proc. ) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Citrininis morkų pyragas su medumi
- Pyragas "Kiaušinienė"
- Kopūstų tortas
- Krokodilas
- Pavlova
- Burokėlių pyragas
- Kisieliaus keksas
- Aguonų vyniotinukai
- Obuolių ir varškės pyragas prie kavos
- Varškės apkepas su bananais
- Pyragas su sūriu, kumpiu ir alyvuogėmis
- Firminis mamos persikų pyragas
- Pynė su džemu
- Citrinų pyragas
- Medaus pyragas su razinomis, riešutais ir šokolado gabaliukais
- Minkštutėlė mielinė pynė
- Purus pyragas
- Ingridos obuolių pyragas
- Dvisluoksnis obuolių pyragas
- Pyragas su varškės įdaru
Aguonų pyragas Kalėdoms
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 20
-
Aguonos,
120 gramų -
Pienas,
250 mililitrų -
Sviestas,
200 gramų -
Cukrus, "DanSukker",
200 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Miltai,
280 gramų -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Druska,
1 žiupsnelis -
Vanilinis cukrus, "DanSukker",
2 arbatiniai šaukšteliai -
Citrinos,
1 vienetas -
Varškė, liesa,
500 gramų -
Cukrus, "DanSukker" miltelinis,
100 gramų -
Grietinėlė, 35%, 36 proc. ,
400 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įkaitinkite orkaitę iki 180° C temperatūros. Kepimo indą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
Į nedidelį prikaistuvį suberkite aguonas ir supilkite pieną. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol pienas beveik užvirs. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir atvėsinkite.
Dubenyje elektriniu plaktuvu iki purumo išplakite minkštą kambario temperatūros sviestą su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdamos.
Kitame dubenyje išsijokite miltus ir kepimo miltelius. Suberkite druską ir sumaišykite.
Miltus ir atvėsusią aguonų ir pieno masę pakaitomis dalimis įmaišykite į sviesto ir cukraus plakinį. Maišykite lengvais judesiais, nepermaišykite. Supilkite vanilės ekstraktą, suberkite nutarkuotas citrinų žieveles ir supilkite citrinų sultis. Lengvai išmaišykite.
Paruoštą tešlą supilkite į kepimo indą, paviršių išlyginkite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50–60 minučių. Ar biskvitas iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku: įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
Iškepusį biskvitą kelias minutes atvėsinkite kepimo inde. Tuomet išimkite, perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite. Lygiai perpjaukite į tris dalis.
PARUOŠKITE VARŠKĖS KREMĄ. Varškę pertrinkite iki kuo vientisesnės masės. Išplakite su milteliniu cukrumi, vanilės ekstraktu ir citrinų sultimis. Masė turi būti lygi, be jokių gumuliukų.
Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite iki standžių putų grietinėlę. Lengvais judesiais įmaišykite ją į varškės kremą.
FORMUOKITE TORTĄ. Ant norimos lėkštės, padėklo ar tortinės dėkite pirmąjį biskvitą. Jei norite, sulaistykite porą šaukštų sirupo (pvz., sumaišykite vandenį su cukrumi, pagardinkite keliais citrinų sulčių lašais). Aptepkite trečdaliu varškės kremo. Ant kremo dėkite antrąjį biskvitą, lengvai paspauskite delnais, sulaistykite ir aptepkite antru trečdaliu varškės kremo. Dėkite trečią biskvitą, vėl lengvai paspauskite delnais.
Sudėtą tortą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite jame bent kelias valandas ar per naktį. Skanaus!
Komentarai