2 kilogramai | bulvių |
1 kilogramas | faršas (jautienos ir kiaulienos ) |
2 galvos | svogūnai |
2 žiupsneliai | druska |
2 vienetai | sūris |
1 vienetas | kiaušiniai |
10 vienetų | alyvuogių (juodosios) |
1 vienetas | morkos |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mėsos - bulvių apkepas
- Kava su brendžiu ir muskatu
- Bulvių plokštainis su grybais
- Blyninės picos iš bulvių
- Vyžos iš bulvių
- Apkeptos bulvės su sūriu
- Žemaičių blynai
- Cepelinai
- Itališkai pagamintos bulvės
- Bulviniai zrazai su jautiena
- Faršu ir sūriu įdarytos bulvių geldelės
- Bulviškienė
- Bulvių ir cukinijų pyragas
- Naminiai bulvių traškučiai
- Arkliukas "alia Žemaitis"
- Bulviniai vėdarai
- Bulvių apkepas su morkomis
- Bulvių kotletai su porais
- Apkepas „La Graikija“
- Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
Arkliukas "alia Žemaitis"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 7
-
Bulvės,
2 kilogramai -
Faršas, jautienos ir kiaulienos ,
1 kilogramas -
Svogūnai,
2 galvos -
Druska,
2 žiupsneliai -
Sūris,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Alyvuogės, juodosios,
10 vienetų -
Morkos,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves nuskutam, išverdam ir padarom bulvių košę tik su 1/2 jūsų įprasto skysčio (pieno) doze.
Supjaustome svogūnus kubeliais. Svogūnus pakepinam kartu su faršu, druska, pipirais,pagal Jūsų skonį.
Į formą, kurioje kepsite arkliuką, patiesiam kepimo popieriaus. Iš 1/3 visos turimos bulvių košės formuojam arkliuko apačią. Ant viršaus dedam įdarą (faršą su svogūnais). Apdengiam likusia bulvių koše. Suformuojam ausytes, kanopas, uodegą. Akis, šnerves, kanopas padarome iš alyvuogių. Iš morkos padarom balną. Iš sūrio kasytes (išpindami ją) padarom uodegą bei arkliuko kartį. Kiaušinio baltymą suplakam atskirai nuo trynio. Suplaktu tryniu aptepam arkliuko nosytę. Likusią arkliuko dalį aptepam suplaktais baltymais. Pašaunam į įkaitintą orkaitę apie 20 - 30 min. Skanaus.
Komentarai