
2 kilogramai | bulvių |
1 kilogramas | faršas (jautienos ir kiaulienos ) |
2 galvos | svogūnai |
2 žiupsneliai | druska |
2 vienetai | sūris |
1 vienetas | kiaušiniai |
10 vienetų | alyvuogių (juodosios) |
1 vienetas | morkos |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bulvių gėlytė su grybų įdaru
-
Arkliukas "alia Žemaitis"
-
Kugelis
-
Virtos bulvės su sviestu
-
Bulvių ir cukinijų pyragas
-
Bulvių apkepas su šparagais
-
Tarkuotų bulvių apkepas
-
Sklindžiai su spirgais
-
Bulvių patiekalas
-
Pica su bulvėmis ir kumpiu
-
Bulvių, įdarytų mėsa, troškinys
-
Dešros tarta
-
Skaniosios bulvės su sūrio užpilu
-
Įdaryti bulvių kukuliai
-
Irinos bulvių iešmeliai
-
Norvegiški bulviniai blynai
-
Tarkuotų bulvių blynai
-
Žemaičių blynai
-
Virtų bulvių blynai
-
Bulviniai blynai (Kiek kitaip)
Arkliukas "alia Žemaitis"

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 7
-
Bulvės,
2 kilogramai -
Faršas, jautienos ir kiaulienos ,
1 kilogramas -
Svogūnai,
2 galvos -
Druska,
2 žiupsneliai -
Sūris,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Alyvuogės, juodosios,
10 vienetų -
Morkos,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves nuskutam, išverdam ir padarom bulvių košę tik su 1/2 jūsų įprasto skysčio (pieno) doze.
Supjaustome svogūnus kubeliais. Svogūnus pakepinam kartu su faršu, druska, pipirais,pagal Jūsų skonį.
Į formą, kurioje kepsite arkliuką, patiesiam kepimo popieriaus. Iš 1/3 visos turimos bulvių košės formuojam arkliuko apačią. Ant viršaus dedam įdarą (faršą su svogūnais). Apdengiam likusia bulvių koše. Suformuojam ausytes, kanopas, uodegą. Akis, šnerves, kanopas padarome iš alyvuogių. Iš morkos padarom balną. Iš sūrio kasytes (išpindami ją) padarom uodegą bei arkliuko kartį. Kiaušinio baltymą suplakam atskirai nuo trynio. Suplaktu tryniu aptepam arkliuko nosytę. Likusią arkliuko dalį aptepam suplaktais baltymais. Pašaunam į įkaitintą orkaitę apie 20 - 30 min. Skanaus.
Komentarai