
2 kilogramai | bulvių |
1 kilogramas | faršas (jautienos ir kiaulienos ) |
2 galvos | svogūnai |
2 žiupsneliai | druska |
2 vienetai | sūris |
1 vienetas | kiaušiniai |
10 vienetų | alyvuogių (juodosios) |
1 vienetas | morkos |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragas su bulvėmis
-
Bulviniai blynai iš tarkuotų bulvių
-
Bulvinė pica su dešrelėm
-
Bulvių košė su vištiena
-
Čanachai su čiobreliais
-
Įdarytos bulvės
-
Bulvių apkepas su svogūnais
-
Vėdarai
-
Bulvės įdarytos faršu
-
Bulvių, įdarytų mėsa, troškinys
-
Bulvių, pupelių ir grybų paplotėliai
-
Bulviniai blynai su krabų lazdelėmis
-
Švilpikai (šiuškės)
-
Pievagrybiai ant žarijų
-
Bulvinės bandelės
-
Pica su bulvėmis ir kumpiu
-
Bulvių paplotėliai
-
Velykinis paršiukas
-
Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsos ir varškės įdarais
-
Bulviniai zrazai su jautiena
Arkliukas "alia Žemaitis"

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 7
-
Bulvės,
2 kilogramai -
Faršas, jautienos ir kiaulienos ,
1 kilogramas -
Svogūnai,
2 galvos -
Druska,
2 žiupsneliai -
Sūris,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Alyvuogės, juodosios,
10 vienetų -
Morkos,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves nuskutam, išverdam ir padarom bulvių košę tik su 1/2 jūsų įprasto skysčio (pieno) doze.
Supjaustome svogūnus kubeliais. Svogūnus pakepinam kartu su faršu, druska, pipirais,pagal Jūsų skonį.
Į formą, kurioje kepsite arkliuką, patiesiam kepimo popieriaus. Iš 1/3 visos turimos bulvių košės formuojam arkliuko apačią. Ant viršaus dedam įdarą (faršą su svogūnais). Apdengiam likusia bulvių koše. Suformuojam ausytes, kanopas, uodegą. Akis, šnerves, kanopas padarome iš alyvuogių. Iš morkos padarom balną. Iš sūrio kasytes (išpindami ją) padarom uodegą bei arkliuko kartį. Kiaušinio baltymą suplakam atskirai nuo trynio. Suplaktu tryniu aptepam arkliuko nosytę. Likusią arkliuko dalį aptepam suplaktais baltymais. Pašaunam į įkaitintą orkaitę apie 20 - 30 min. Skanaus.
Komentarai