1 valgomasis šaukštas | garstyčios |
150 mililitrų | alyvuogių aliejaus (tamsus) |
2 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
2 valgomieji šaukštai | citrinų sultys (šviežiai spaustos) |
0.5 valgomojo šaukšto | druska |
2 valgomieji šaukštai | krapai (smulkinti, gali būti ir laiškiniai česnakai arba ančiuviai) |
Bazinis majonezo receptas prasideda nuo dviejų kiaušinio trynių ir trupučio garstyčių. Pamažu įpilant augalinio aliejaus ir pastoviai plakant gaunamas tirštos konsistencijos majonezas. Toliau galite dėti priedus nuo šviežių žalumynų iki ančiuvių ar česnakų, ar… meginkit kurti ir fantazuoti.
Gaminimas:
1. Pasiruošti visus ingredientus. Sudėti trynius ir garstyčias į švarų dubenėlį ir išmaišyti. Gerai plakti apie 30 sekundžių. Tada plakti po kelis lašus pilant aliejų. Plakinys taps kremiškai tirštas.
2. Supylus apie pusę aliejaus, supilti citrinos sultis ir toliau plakti. Rūgštis pašviesins spalvą. Paskaninti druska ir toliau pilant likusį aliejų gerai plakti.
3. Dabar jau turim paprasčiausią majonezą. Įvairovę galima susikurti dedant įvairius prieskonius, priedus ir žalumynus. Galimybės begalinės.
Gaunama apie 200 ml majonezo
Populiariausi receptai šią savaitę
- Agurkų padažas
- Grietinės padažas
- Česnakinis pesto padažas
- Varškės kremas su apelsinais
- Padažas prie kugelio
- Šokolado blynams
- Kavos padažas
- Aguonų kremas
- Konservuota adžika
- Arvydo kepintų pomidorų kečupas
- Citrinų kremas
- Čiobrelių ir spanguolių padažas
- Karamelė
- Raudonas grietinės padažas
- Žaliasis padažas bulvėms
- Padažas su voveraitėmis
- Sojų paštetas
- Naminis šokoladinis kremas
- Sojų padažo dažinys
- Pietų Prancūzijos česnakų padažas
Arvydo naminis majonezas
- Paruošimo laikas:
-
Garstyčios,
1 valgomasis šaukštas -
Alyvuogių aliejus, tamsus,
150 mililitrų -
Kiaušiniai, tryniai,
2 vienetai -
Citrinų sultys, šviežiai spaustos,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
0.5 valgomojo šaukšto -
Krapai, smulkinti, gali būti ir laiškiniai česnakai arba ančiuviai,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Naminis majonezas – paklausite "ko čia vargintis?" Bet, kartą pamėginę, vargiai grįšite atgal prie parduotuvinio – su konservantais, emulgatoriais, spalvintojais, sintetiniais kvapais.
Bazinis majonezo receptas prasideda nuo dviejų kiaušinio trynių ir trupučio garstyčių. Pamažu įpilant augalinio aliejaus ir pastoviai plakant gaunamas tirštos konsistencijos majonezas. Toliau galite dėti priedus nuo šviežių žalumynų iki ančiuvių ar česnakų, ar… meginkit kurti ir fantazuoti.
Gaminimas:
1. Pasiruošti visus ingredientus. Sudėti trynius ir garstyčias į švarų dubenėlį ir išmaišyti. Gerai plakti apie 30 sekundžių. Tada plakti po kelis lašus pilant aliejų. Plakinys taps kremiškai tirštas.
2. Supylus apie pusę aliejaus, supilti citrinos sultis ir toliau plakti. Rūgštis pašviesins spalvą. Paskaninti druska ir toliau pilant likusį aliejų gerai plakti.
3. Dabar jau turim paprasčiausią majonezą. Įvairovę galima susikurti dedant įvairius prieskonius, priedus ir žalumynus. Galimybės begalinės.
Gaunama apie 200 ml majonezo
Komentarai (25)
-
RoMiau
2017-05-16 15:12
Vartoti žalius kiaušinius šiais laikais rizikinga - vištos gali sirgti salmonelioze.
-
Dainius
2017-01-08 14:52
Pirma karta įdėjau puse valgomojo šaukšto druskos ir teko išmesti - per daug. Antra karta dėjau puse arbatinio ir gavosi gerai.
O del citrinos, druskos ir galbūt cukraus, tai rekomenduočiau viską isplakus ragauti, kaskart paragavus plaunant šaukštelį, nes skirtingu gamintoju garstyčiose yra skirtingas kiekis druskos, cukraus, citrinu rūgšties ir acto. Ačiū autoriui ir sekmės bandymuose.
-
vilija
2016-12-18 14:06
o man nesigavo.... tokia skysta pliurze ...ir niekaip netirsteja :(
-
Violeta
2016-01-26 12:14
0,5 valgomo šaukšto druskos ir 150 ml aliejaus??? Gal arbat. šaukštelio? Ir manyčiau, kad gaut subalansuotą skonį, reikia nors trupučio cukraus. Juk ir garstyčios rūgštokos ir citrinos sultys rugščios, kurių dedama ganėtinai daug.
-
indre
2014-07-05 11:07
Liuksiskas tavo receptukas. Ir paprastas ir issamus
-
ramune
2014-04-19 15:20
superinis majonezas ,mano vaikai niekada nevalgydavo ,o dabar tik duok.
-
vija
2014-02-25 12:59
naudokite rapsų aliejų, nuo saulegrąžų apkarsta
-
Alma
2013-05-21 16:22
Salmoneliozės sukelėjai yra ne kiaušinio trynyje bet ant lukšto todėl ir būtina prieš naudojant kiaušinius plauti juos sodos tirpalu. Visada ir prieš kepant, dedant į tešlą ar kitaip naudojant :)
:-)
-
SILVIJA
2013-04-13 16:21
labai skaniai atrodo, einu tuoj pat gaminti
-
valerija
2013-04-02 14:13
visada baigiant plakti ispaudziu slikiltele cesnako. Labai skaniai su keptos duonos, surio, kukuruzu ir krabu lazdeliu misraine. Si misraine skaniausia su naminiu cesnakiniu majonzu.Siulau pabandyti. Skanaus. :-)