Mielės ištirpinamos pasaldintame šiltame piene. Paliekama šiek tiek pastovėti. Dedama druska, kiaušinis, prieskoniai ir miltai. Minkoma tešla, miltų dedant tiek, kad tešla neliptų prie rankų. Tešla suminkoma į kamuolį ir paliekama padvigubėti.
Tešla perminkoma ir padalinama į dalis. Kiekviena dalis iškočiojama ir susukama. Aptepama aliejumi ir pabarstoma sezamo sėklomis. Paliekama dar kartą pakilti.
Dedame į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių ir kepame, kol gražiai paruduos t.y. apie 25-30 minučių.

Duoniukai prie alaus
INGREDIENTAI:
3 stiklinės | kvietiniai miltai |
šiek tiek | sezamas (sėklos) |
1 stiklinė | pienas |
25 gramai | mielės |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
šiek tiek | aitriosios paprikos (milteliai) |
šiek tiek | prieskoniai (žolelės) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Medaus pyragas su razinomis, riešutais ir šokolado gabaliukais
-
Keksas su mėlynėmis
-
Mielinė tešla ir jos įdarai
-
Kokosinė širdelė šokolade
-
Biskvitinis vaisinis tortas
-
Bulvių duona
-
Spalvotas varškės pyragas
-
Šokoladinis pyragas su obuoliais "Žiemos valsas"
-
Tortas su braškėmis
-
Maskarponės tortas su vyšniomis
-
Aguonų-migdolų pyragas
-
Mielinės tešlos pyragėliai su obuoliais
-
Šokoladiniai vafliukai
-
Bandelės su spanguolėmis
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
-
Kokosiniai sausainiai
-
Vaflių tortas
-
Varškės ir šokolado tortas
-
Morengai su šokoladu
-
Žuvies spurgytės
Duoniukai prie alaus
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Kvietiniai miltai,
3 stiklinės - Sezamas, sėklos
-
Pienas,
1 stiklinė -
Mielės,
25 gramai -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Aitrioji paprika, milteliai
- Prieskoniai, žolelės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mielės ištirpinamos pasaldintame šiltame piene. Paliekama šiek tiek pastovėti. Dedama druska, kiaušinis, prieskoniai ir miltai. Minkoma tešla, miltų dedant tiek, kad tešla neliptų prie rankų. Tešla suminkoma į kamuolį ir paliekama padvigubėti.
Tešla perminkoma ir padalinama į dalis. Kiekviena dalis iškočiojama ir susukama. Aptepama aliejumi ir pabarstoma sezamo sėklomis. Paliekama dar kartą pakilti.
Dedame į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių ir kepame, kol gražiai paruduos t.y. apie 25-30 minučių.
Reklama:
Komentarai (3)
-
staras
2012-04-04 22:35
PASAKA ,LIUKS PATIEKALAS, GALIMA IR KMYNŲ PRIDĖTI.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...