Mielės ištirpinamos pasaldintame šiltame piene. Paliekama šiek tiek pastovėti. Dedama druska, kiaušinis, prieskoniai ir miltai. Minkoma tešla, miltų dedant tiek, kad tešla neliptų prie rankų. Tešla suminkoma į kamuolį ir paliekama padvigubėti.
Tešla perminkoma ir padalinama į dalis. Kiekviena dalis iškočiojama ir susukama. Aptepama aliejumi ir pabarstoma sezamo sėklomis. Paliekama dar kartą pakilti.
Dedame į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių ir kepame, kol gražiai paruduos t.y. apie 25-30 minučių.
![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Duoniukai prie alaus
INGREDIENTAI:
3 stiklinės | kvietiniai miltai |
šiek tiek | sezamas (sėklos) |
1 stiklinė | pienas |
25 gramai | mielės |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
šiek tiek | aitriosios paprikos (milteliai) |
šiek tiek | prieskoniai (žolelės) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Rabarbarų pyragas
-
Žagarėliai
-
Kalėdiniai imbieriniai sausainiai
-
Bandelės prie arbatos
-
Šventinis skruzdėlynas su "DanSukker" cukraus milteliais
-
Plokštainis diena-naktis
-
Morenginiai pyragėliai su kremu
-
„Torketti“
-
Tortas su braškėmis
-
Gardučiai keksiukai
-
Kopūstų pyragas su žirniais
-
Vaflių tortas su uogiene ir sutirštintu pienu
-
Šviesi duonukė su mėtų skoniu
-
Ūkininkų pyragas
-
Sluoksniuotos tešlos užkandis su dešra ir sūriu
-
Sveikuoliški keksiukai su šilauogėmis
-
Šimtalapis
-
Avižinukai
-
Žuvies pyragas
-
Imbieriniai keksiukai
Duoniukai prie alaus
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
-
Kvietiniai miltai,
3 stiklinės - Sezamas, sėklos
-
Pienas,
1 stiklinė -
Mielės,
25 gramai -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Aitrioji paprika, milteliai
- Prieskoniai, žolelės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mielės ištirpinamos pasaldintame šiltame piene. Paliekama šiek tiek pastovėti. Dedama druska, kiaušinis, prieskoniai ir miltai. Minkoma tešla, miltų dedant tiek, kad tešla neliptų prie rankų. Tešla suminkoma į kamuolį ir paliekama padvigubėti.
Tešla perminkoma ir padalinama į dalis. Kiekviena dalis iškočiojama ir susukama. Aptepama aliejumi ir pabarstoma sezamo sėklomis. Paliekama dar kartą pakilti.
Dedame į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių ir kepame, kol gražiai paruduos t.y. apie 25-30 minučių.
Reklama:
Komentarai (3)
-
staras
2012-04-04 22:35
PASAKA ,LIUKS PATIEKALAS, GALIMA IR KMYNŲ PRIDĖTI.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...