Kai grybų yra labai daug, iš jų galima pasigaminti sulčių. Be to, sultims galima suvartoti didesnius vaisiakūnius, kurie netinka konservuoti kitais būdais.
Nuvalyti grybai sudedami į puodą, įpilamą truputį vandens, pavirinami. Skystis nupilamas, o grybai dar kartą užpilami trupučiu pasūdyto vandens ir pavirinami. Tada sultys nupilamos, o grybai sudedami į sūrmaišį ir iš jų išspaudžiamos likusios sultys. Sultys supilamos į mažus butelius, iškaitinamos dar verdančio vandens puode kartu su stiklainiu ir sandariai uždaromos.
Sultys vartojamos sriuboms, padažams paruošti. Vieno arbatinio šaukštelio sulčių užtenka lėkštei sriubos paskaninti.
Grybų sultys
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek | grybai |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aguročių ir juodųjų serbentų uogienė
- Juodieji serbentai savo sultyse
- Rauginti agurkai žiemai
- Konservuotas kiaulienos troškinys
- Šaltalankio sultys
- Gervuogių kompotas su obuoliais
- Braškių uogienė
- Aviečių marmeladas
- Šaldyti grybai
- Konservuoti žirneliai
- Cukinijų kompotas su svarainiais
- Juodųjų serbentų džemas
- Marinuoti kiaušiniai
- Cukinijų užkandis
- Cukinija iš uogienės ir slyvų
- Agrastinis kompotas
- Baklažanų salotos
- Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
- Padažas "Uncle Ben's"
- Vynuogių lapuose marinuoti kornišonai
Grybų sultys
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Grybai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kai grybų yra labai daug, iš jų galima pasigaminti sulčių. Be to, sultims galima suvartoti didesnius vaisiakūnius, kurie netinka konservuoti kitais būdais.
Nuvalyti grybai sudedami į puodą, įpilamą truputį vandens, pavirinami. Skystis nupilamas, o grybai dar kartą užpilami trupučiu pasūdyto vandens ir pavirinami. Tada sultys nupilamos, o grybai sudedami į sūrmaišį ir iš jų išspaudžiamos likusios sultys. Sultys supilamos į mažus butelius, iškaitinamos dar verdančio vandens puode kartu su stiklainiu ir sandariai uždaromos.
Sultys vartojamos sriuboms, padažams paruošti. Vieno arbatinio šaukštelio sulčių užtenka lėkštei sriubos paskaninti.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...