Kai grybų yra labai daug, iš jų galima pasigaminti sulčių. Be to, sultims galima suvartoti didesnius vaisiakūnius, kurie netinka konservuoti kitais būdais.
Nuvalyti grybai sudedami į puodą, įpilamą truputį vandens, pavirinami. Skystis nupilamas, o grybai dar kartą užpilami trupučiu pasūdyto vandens ir pavirinami. Tada sultys nupilamos, o grybai sudedami į sūrmaišį ir iš jų išspaudžiamos likusios sultys. Sultys supilamos į mažus butelius, iškaitinamos dar verdančio vandens puode kartu su stiklainiu ir sandariai uždaromos.
Sultys vartojamos sriuboms, padažams paruošti. Vieno arbatinio šaukštelio sulčių užtenka lėkštei sriubos paskaninti.

Grybų sultys
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek | grybai |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Svarainiai cukruje
-
Konservuoti žiediniai kopūstai
-
Kriaušių kompotas
-
Sūdyti lašinukai cepelinų spirgučiams ar kiaušinienei
-
Slyvos bruknėse
-
Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
-
Agrastų uogienė
-
Ievos uogienė
-
Raudonųjų serbentų uogienė
-
Cukinijų užkandis
-
Marinuotos šparaginės pupelės
-
Aviečių uogienė- džemas
-
Svarainių kompotas
-
Marinuotos vyšnios
-
Agrastinis kompotas
-
Gudobelių uogienė
-
Konservuoti pomidorai
-
Kaukazinių slyvaičių tyrė
-
Aštrūs rauginti agurkai
-
Marinuoti žiediniai kopūstai
Grybų sultys
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Grybai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kai grybų yra labai daug, iš jų galima pasigaminti sulčių. Be to, sultims galima suvartoti didesnius vaisiakūnius, kurie netinka konservuoti kitais būdais.
Nuvalyti grybai sudedami į puodą, įpilamą truputį vandens, pavirinami. Skystis nupilamas, o grybai dar kartą užpilami trupučiu pasūdyto vandens ir pavirinami. Tada sultys nupilamos, o grybai sudedami į sūrmaišį ir iš jų išspaudžiamos likusios sultys. Sultys supilamos į mažus butelius, iškaitinamos dar verdančio vandens puode kartu su stiklainiu ir sandariai uždaromos.
Sultys vartojamos sriuboms, padažams paruošti. Vieno arbatinio šaukštelio sulčių užtenka lėkštei sriubos paskaninti.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...