
60 gramų | sviestas |
60 gramų | medus |
100 gramų | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | soda (nugesinta) |
300 gramų | kvietiniai miltai |
šiek tiek | imbieras |
šiek tiek | kardamonas |
šiek tiek | cinamonas |
Glaistui (royal icing)
500 g cukraus pudros
2 baltymų
Karštoje vonelėje, dubenyje, įstatytame į puodą su verdančiu vandeniu, ištirpinti sviestą, medų ir cukrų. Supilt išplaktus kiaušinius į ištirpusį sviestą, medų ir cukrų ir gerai išmaišyt. Supilt ir nugesintą soda. Atskirame inde sumaišyt miltus su prieskoniais ir i ši mišinį supilt ištirpinta sviesta, medų, cukrų ir kiaušinius.
Viską dar kartą gerai išmaišyt ir palikt tešlą kelioms valandoms.
Tada iškočiot, supjaustyt pagal išsikirptus lekalus ir kept detales. Kepti 180-200 laipsnių temperatūroje pagal Celsijų apie 15-20 minučių.
Atvėsus, klijuoti su pasidarytu glajumi. Palikti namelį sutvirtėti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragas "Vasarą palydint"
-
Bulvių pyragėliai su mėsa
-
Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais
-
Šokoladinis vyniotinis
-
Tinginys su riešutais
-
Kakavinis pyragas su sutirštintu pienu ir vyšniomis
-
Trupininis pyragas ,,Ubagas''
-
Meduoliukas
-
Slyvinis
-
Šokoladinis obuolių pyragas
-
Tirolietiškas pyragas su abrikosais
-
Įvairių vaisių pyragas
-
Varškės apkepas su juodaisiais serbentais
-
Slyvų pyragas
-
Rudeniškas moliūgų skanumynas
-
Aguonų-migdolų pyragas
-
Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
-
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
-
Sūrio pyragas
-
Trupininis pyragas su varške ir persikais
Imbierinis namelis

- Paruošimo laikas:
-
Sviestas,
60 gramų -
Medus,
60 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Soda, nugesinta,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvietiniai miltai,
300 gramų - Imbieras
- Kardamonas
- Cinamonas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlos liks iš jos galėsit išsikept sausainukų.
Glaistui (royal icing)
500 g cukraus pudros
2 baltymų
Karštoje vonelėje, dubenyje, įstatytame į puodą su verdančiu vandeniu, ištirpinti sviestą, medų ir cukrų. Supilt išplaktus kiaušinius į ištirpusį sviestą, medų ir cukrų ir gerai išmaišyt. Supilt ir nugesintą soda. Atskirame inde sumaišyt miltus su prieskoniais ir i ši mišinį supilt ištirpinta sviesta, medų, cukrų ir kiaušinius.
Viską dar kartą gerai išmaišyt ir palikt tešlą kelioms valandoms.
Tada iškočiot, supjaustyt pagal išsikirptus lekalus ir kept detales. Kepti 180-200 laipsnių temperatūroje pagal Celsijų apie 15-20 minučių.
Atvėsus, klijuoti su pasidarytu glajumi. Palikti namelį sutvirtėti.
Komentarai (8)
-
A
2011-12-01 12:49
Nepasakysiu tikrai, nes pas mane dujine orkaite sena, ant kurios jokiu laipsniu nera.
-
K*
2011-12-01 12:32
O kokioje temperatūroje kepti? :-)
-
SL
2011-02-08 17:03
:super: :super: :super:
-
as
2010-12-01 14:15
puikumėlis :super: :super: :super:
-
(anonimas)
2010-06-24 14:47
:super: :super: :super: :super: