1 vienetas | svogūnai |
700 gramų | jautienos faršas |
6 vienetai | pomidorai |
500 gramų | makaronai (itališki, vamzdeliniai, iš kietagrūdžių) |
6 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | prieskoniai (itališki, faršui) |
šiek tiek | druska |
250 gramų | parmezano sūris |
450 gramų | pomidorų pasta (arba stiklainį tiršto pomidorų padažo) |
700 mililitrų | raudonas vynas (itališkas, sausas) |
Taigi pomidorus pjaustome kubeliais (lupti nereikia), česnakus taip pat pjaustome peiliu mažais kubeliais, o sūrį tarkuojame smulkia tarką.
Tada įkaitiname keptuvę, įpilame alyvuogių aliejaus ir dedame į ją iš faršo nulipdytus mažus kukuliukus, bet labai mažus. Kepame apie 10 - 15 min. ant mažos liepsnos, tada paragaujame ar faršas jau iškepęs (faršas dar turi būti nepilnai iškepęs, truputi "guminis"), tada sudedame ant viršaus pomidorus ir česnakus ir užpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, tada uždengiame dangtį ir tušiname apie 10 - 15 min. kol pomidorai ištiš, tada pilame ant viršaus pomidorų pastą ar padažą ir gerai išmaišome ir laukiame kokį 5 min.
PRIEŠ TAI:
Kai į keptuvę jau sudedame pomidorus ir česnakus, užsikaitiname puode vandenį įdedame druskos ir šlakelį aliejaus, tada sudedame makaronus, verdame apie 7-8min. jei ant pakuotes rašo virti 10 min. visada virkite trumpiau kažkur 2-3 min., kad makaronai nebūtų ištižę (taip daro tikri italai). Išvirus nukošiame ir tada kai jau būname supylę keptuvėje pomidorų pastą ir palaikę apie 5 min. visą karštą masę supilame ant makaronų ir gerai išmaišome tada palaikome uždengta puodą 10 min.
PATIEKIMAS:
Dedame į lėkštę makaronus ir ant viršaus gausiai apibarstome parmazano sūriu, tada į taurę pripilame raudono sauso itališko vyno ir patiekiame.
Bon appetit!!!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Grikių gėlės
- Sauliaus manų košė
- Arvydo paprasta grikių košė
- Grikių desertiniai pusryčiai
- Grikių plovas su vištiena
- Avižinių dribsnių košė su cinamonu
- Grikių košė su dešrele ir avokadu
- Lietuviška kopūstienė
- Biri grikių košė
- Perlinių kruopų košė su tunu
- Virti žirniai
- Bulvių košė su spirgais
- Silkė su manų koše
- Kepta manų košė su pasukomis
- Skani manų košė
- Bulvių košė su sūriu
- Moliūgų-obuolių džemas
- Bulvių košė su spirgučiais
- Morkų košė su obuoliais
- Smaližių avižinė košė
Itališki makaronai su faršu
-
Svogūnai,
1 vienetas -
Jautienos faršas,
700 gramų -
Pomidorai,
6 vienetai -
Makaronai, itališki, vamzdeliniai, iš kietagrūdžių,
500 gramų -
Česnakas,
6 skiltelės - Alyvuogių aliejus
- Kvapieji pipirai
- Juodieji pipirai
- Prieskoniai, itališki, faršui
- Druska
-
Parmezano sūris,
250 gramų -
Pomidorų pasta, arba stiklainį tiršto pomidorų padažo,
450 gramų -
Raudonas vynas, itališkas, sausas,
700 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Visų pirmą nusilupam svogūną ir supjaustom smulkiais kubeliais. Tada suberiama į faršą ir sumaišome, į faršą taip pat dedame prieskonius - itališkus (galima ir jautienai skirtus), dedame druskos, kvapiųjų pipirų ir juodųjų (pagal poreikį, bet ne per daug). Išminkę faršą paliekame jį kokioms 10 min. kol susipjaustysime pomidorus ir česnakus, bei susitarkuosime sūrį.
Taigi pomidorus pjaustome kubeliais (lupti nereikia), česnakus taip pat pjaustome peiliu mažais kubeliais, o sūrį tarkuojame smulkia tarką.
Tada įkaitiname keptuvę, įpilame alyvuogių aliejaus ir dedame į ją iš faršo nulipdytus mažus kukuliukus, bet labai mažus. Kepame apie 10 - 15 min. ant mažos liepsnos, tada paragaujame ar faršas jau iškepęs (faršas dar turi būti nepilnai iškepęs, truputi "guminis"), tada sudedame ant viršaus pomidorus ir česnakus ir užpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, tada uždengiame dangtį ir tušiname apie 10 - 15 min. kol pomidorai ištiš, tada pilame ant viršaus pomidorų pastą ar padažą ir gerai išmaišome ir laukiame kokį 5 min.
PRIEŠ TAI:
Kai į keptuvę jau sudedame pomidorus ir česnakus, užsikaitiname puode vandenį įdedame druskos ir šlakelį aliejaus, tada sudedame makaronus, verdame apie 7-8min. jei ant pakuotes rašo virti 10 min. visada virkite trumpiau kažkur 2-3 min., kad makaronai nebūtų ištižę (taip daro tikri italai). Išvirus nukošiame ir tada kai jau būname supylę keptuvėje pomidorų pastą ir palaikę apie 5 min. visą karštą masę supilame ant makaronų ir gerai išmaišome tada palaikome uždengta puodą 10 min.
PATIEKIMAS:
Dedame į lėkštę makaronus ir ant viršaus gausiai apibarstome parmazano sūriu, tada į taurę pripilame raudono sauso itališko vyno ir patiekiame.
Bon appetit!!!
Komentarai (5)
-
nu
2015-03-30 17:16
kodėl nenurodomas žmonių kiekis kuriam yra gaminama? jau ne prirmas receptas taip. Matosi kad ne inžinieriai...
-
Karolina
2015-02-05 16:54
Na skonis tai tikrai neypatingas.... geriau ruošti paprastu būdu
-
Rasa
2010-09-06 16:50
Tika pasigaminom, labai skanu!!!