![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
1 stiklinė | grūdai ("Penki grūdai košei") |
3 stiklinės | vanduo |
100 gramų | kiaulienos lašiniai (rūkyti) |
1 vienetas | svogūnai |
2 skiltelės | česnakas |
100 gramų | grietinė |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
šiek tiek | druska |
2 vienetai | lauro lapų (džiovinti lapeliai) |
Rūkytus lašinukus ir svogūną supjaustome kubeliais, česnaką susmulkiname. Į įkaitusią keptuvę metame lašinukus, maišydami kepame kol išsiskirs riebalai. Tada sumetame svogūnus, maišydami kepame kol jie gražiai pagels. Tuomet įmetame česnaką, pabarstome pipirais, supilame grietinę, išmaišome. Padažui užvirus išjungiame ugnį. Padažą pilame ant košės.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Manų košė
-
Žirnių tyrė
-
Lęšių ir ryžių pikantiška košė
-
Grikių košė su pievagrybių padažu
-
Avižinė košė su karamelizuotais obuoliais
-
Spagečiai su pomidorų padažu
-
Bulvių košė su varške
-
Bulvių košė su grybais
-
Moliūgų ir obuolių košė
-
Sorų kruopų košė
-
Kepta manų košė su pasukomis
-
Avižinė košė su moliūgų tyre
-
Grikių košė su dešrele ir avokadu
-
Grikiais įdaryta paprika
-
Ryžių košė su obuoliais, razinomis ir cinamonu
-
Itališka manų kruopų sriuba
-
Žirnių ir bulvių košė
-
Karamelinė košė
-
Užkandėlės su tunu šventiniam stalui
-
Manų košė su moliūgu
Penkių grūdų košė su spirgučiu padažu
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
-
Grūdai, "Penki grūdai košei",
1 stiklinė -
Vanduo,
3 stiklinės -
Kiaulienos lašiniai, rūkyti,
100 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas,
2 skiltelės -
Grietinė,
100 gramų - Juodieji pipirai, malti
- Druska
-
Lauro lapai, džiovinti lapeliai,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grūdų mišinį užpilame šiltu vandeniu ir paliekame kelioms valandoms. Išbrinkusius grūdus verdame ant mažos ugnies apie 20 minučių. Verdant į puodą įberiame druskos, ant pabaigos įmetame porą lauro lapelių.
Rūkytus lašinukus ir svogūną supjaustome kubeliais, česnaką susmulkiname. Į įkaitusią keptuvę metame lašinukus, maišydami kepame kol išsiskirs riebalai. Tada sumetame svogūnus, maišydami kepame kol jie gražiai pagels. Tuomet įmetame česnaką, pabarstome pipirais, supilame grietinę, išmaišome. Padažui užvirus išjungiame ugnį. Padažą pilame ant košės.
Komentarai (19)
-
aira
2012-02-15 18:17
as dabar verdu:DD
-
marcele
2011-09-27 12:52
as dabar valgau ir man ausis linksta::)
-
LITA
2011-06-21 16:39
darau padažiuką prie šitos košės: rūkytus lašinukus per pus su šviežiais, dar kepant morkytę įtarkuoju, svogūnas ir česnakas savaime aišku, ir man labai tinka malta kalendra(bet čia mėgėjui) Labai skanu. kartą visą šitą reikaliuką, darėm turistiniame žygije......., reikėjo pamatyt kaip vaikai lapnojo :-) namie tokių dalykų nė pro kur. Skanaus visiems! ;-)
-
zaneta
2010-12-16 21:03
sakyciau,kad visai nieko ir bet to sveika ir skanu ;-)
-
lina
2010-10-06 21:48
dbr esu pasidariusi kose ir toki padaza, nu tikrai skanu, labai labai, tik riebu :-D
-
Maja
2010-04-08 16:41
Labai skanu!!! :super:
-
gg
2010-02-01 22:24
Niam Niam nors dar neragavau :-D :-D ;-) :-p %-)
-
Viktoras
2010-01-24 12:51
va čia tai pašaras, mėgstu :) o dar jei koks mėsgalis yra :super:
-
Gintare
2009-12-11 00:43
tikrai visai nieko :-)
-
BOT
2009-09-04 20:51
:geda: