Verdančiu vandeniu užplikome kavą, kai ji prisirpsta nukošiame ir sumaišome su medumi bei cukrumi. Sudedame mieles ir paliekame 10 minučių.
Sumaišome kvietinius ir ruginius miltus, pridedame druskos, aliejaus, kalendros ir išmaišome. Supilame kavos ir mielių mišinį ir minkome tešlą, ji neturėtu lipti prie rankų. Aptepame aliejumi ir uždengę rankšluosčiu paliekame valandą laiko kilti (turi pakilti dvigubai).
Tešlą perminkome, suformuojame ir dedame į kepimo formą, uždengiame ir dar palaikome 40 minučių.
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių Celsijaus ir kepame apie 10 minučių, tada sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame dar 30 minučių.
Kavos duona su medumi
INGREDIENTAI:
| 250 mililitrų | vanduo (verdantis) |
| 3 valgomieji šaukštai | kava (stipri) |
| 1 valgomasis šaukštas | medus |
| 1 valgomasis šaukštas | cukrus (rudasis) |
| 100 gramų | kvietiniai miltai |
| 400 gramų | ruginiai miltai |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
| 2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
| 8 gramai | mielės (sausos) |
| 1 arbatinis šaukštelis | kalendra |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šokoladiniai vafliukai
-
Dr. Oetker glaistytas aviečių tortas
-
Balta duona su čiobreliais
-
Traškūs šokoladiniai sausainiai
-
Visų grūdo dalių sausainiai su riešutais ir imbieru
-
Varškės pyragas su obuoliais
-
Aguoninis biskvitas
-
Tinginys
-
Vafliukai
-
Kefyro pyragas Zebriukas
-
Bandelės su cinamonu
-
Tortas su uogienės padažu
-
Tortas su varškės kremu ir avietėmis
-
Biskvitinis vaisinis tortas
-
Pyragas su varške Velykoms
-
Miltinės spurgos
-
Nekeptas varškės tortas
-
“Oreo” sausainių tortas
-
Pita
-
Avižiniai sausainiai
Kavos duona su medumi
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
-
Vanduo, verdantis,
250 mililitrų -
Kava, stipri,
3 valgomieji šaukštai -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Cukrus, rudasis,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
100 gramų -
Ruginiai miltai,
400 gramų -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Mielės, sausos,
8 gramai -
Kalendra,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Verdančiu vandeniu užplikome kavą, kai ji prisirpsta nukošiame ir sumaišome su medumi bei cukrumi. Sudedame mieles ir paliekame 10 minučių.
Sumaišome kvietinius ir ruginius miltus, pridedame druskos, aliejaus, kalendros ir išmaišome. Supilame kavos ir mielių mišinį ir minkome tešlą, ji neturėtu lipti prie rankų. Aptepame aliejumi ir uždengę rankšluosčiu paliekame valandą laiko kilti (turi pakilti dvigubai).
Tešlą perminkome, suformuojame ir dedame į kepimo formą, uždengiame ir dar palaikome 40 minučių.
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių Celsijaus ir kepame apie 10 minučių, tada sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame dar 30 minučių.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
