Verdančiu vandeniu užplikome kavą, kai ji prisirpsta nukošiame ir sumaišome su medumi bei cukrumi. Sudedame mieles ir paliekame 10 minučių.
Sumaišome kvietinius ir ruginius miltus, pridedame druskos, aliejaus, kalendros ir išmaišome. Supilame kavos ir mielių mišinį ir minkome tešlą, ji neturėtu lipti prie rankų. Aptepame aliejumi ir uždengę rankšluosčiu paliekame valandą laiko kilti (turi pakilti dvigubai).
Tešlą perminkome, suformuojame ir dedame į kepimo formą, uždengiame ir dar palaikome 40 minučių.
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių Celsijaus ir kepame apie 10 minučių, tada sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame dar 30 minučių.

Kavos duona su medumi
INGREDIENTAI:
250 mililitrų | vanduo (verdantis) |
3 valgomieji šaukštai | kava (stipri) |
1 valgomasis šaukštas | medus |
1 valgomasis šaukštas | cukrus (rudasis) |
100 gramų | kvietiniai miltai |
400 gramų | ruginiai miltai |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
8 gramai | mielės (sausos) |
1 arbatinis šaukštelis | kalendra |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Obuolių tortas su plakta grietinėle
-
Vafliai su chalva
-
Naminis lavašas
-
Šokoladinis obuolių pyragas
-
Biskvitas su vyšniomis
-
Tortas su sviestiniu kremu
-
Kalėdiniai sausainiai
-
Avietinis tortas
-
Įdarytos bandelės
-
Plikytos tešlos čeburekai
-
Pyragas su varškės įdaru
-
Duonos lazdelės
-
Imbieriniai keksiukai
-
Vanilinis obuolių pyragas
-
Spelta duona su sėklomis
-
Dvispalvis keksas su šokoladu
-
Papajaus pyragėliai
-
Šimtalapis su varške
-
Elzaso tortas
-
Kalėdinis pyragas (gaminti prieš 10 dienų iki Kalėdų)
Kavos duona su medumi
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Vanduo, verdantis,
250 mililitrų -
Kava, stipri,
3 valgomieji šaukštai -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Cukrus, rudasis,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
100 gramų -
Ruginiai miltai,
400 gramų -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Mielės, sausos,
8 gramai -
Kalendra,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Verdančiu vandeniu užplikome kavą, kai ji prisirpsta nukošiame ir sumaišome su medumi bei cukrumi. Sudedame mieles ir paliekame 10 minučių.
Sumaišome kvietinius ir ruginius miltus, pridedame druskos, aliejaus, kalendros ir išmaišome. Supilame kavos ir mielių mišinį ir minkome tešlą, ji neturėtu lipti prie rankų. Aptepame aliejumi ir uždengę rankšluosčiu paliekame valandą laiko kilti (turi pakilti dvigubai).
Tešlą perminkome, suformuojame ir dedame į kepimo formą, uždengiame ir dar palaikome 40 minučių.
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių Celsijaus ir kepame apie 10 minučių, tada sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame dar 30 minučių.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...