
1 vienetas | tešla (bemielė, sluoksniuota) |
3 vienetai | obuoliai |
2 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | cukraus pudra |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragas „Sniegas“
-
Vamzdeliai su avietėmis
-
Kalėdine spurga
-
Gedo obuolių pyragas su trupučiu apelsino
-
Močiutės bandelės su obuoliais
-
Keksiukai su tabasco padažu
-
Varškės pyragas su džiovintais vaisiais
-
Vyniotinis su obuolienės ir grietinės įdaru
-
Ramunės obuolių pyragas
-
Velykinė banda
-
Pica “Marinara”
-
Keksiukai su spanguolėmis
-
Sausainiukai-pumpačiukai
-
Rausvas tortas
-
Nugos tortas
-
Draugystės pyragas su varške ir obuoliais
-
Redos sausainiai
-
Skanūs zuikučiai
-
Lengvas pyragas
-
Trapi širdelė
Rožės

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Tešla, bemielė, sluoksniuota,
1 vienetas -
Obuoliai,
3 vienetai -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Cukraus pudra
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlą atšildyti. Kiekvieną tešlos lakštą perpjauti išilgai (išeis 12juostelių). Obuolius perpjauti pusiau, išimti sėklas ir supjaustyti plonais griežinėliais. Užvirinti apie vieną litrą vandens, sudėti obuolių griežinėlius ir virti apie 10 min. Obuolius atsargiai išimti, atvėsinti. Kiaušinį suplakti. Cukrų sumaišyti su cinamonų. Imam vieną tešlos juostelę, sutepame kiaušinių, sudedame obuolių griežinėlius išilgai palei visą tešlos juostelę taip, kad viršutinė obuoliukų puse su odele išsikištu už tešlos(telpa kokie 5-6 griežinėliai). Apibarstome cukraus-cinamono mišinių. Sulenkiame perpus tešlos juostelę šiek tiek prispausdami obuolius. Suvyniojame ruletu ir pastatome į keksiukams kepti skirtą formą. Taip suvyniojame visas juosteles. Apibarstome likusiu cukraus-cinamono mišinių. Kepam 180° temp. apie 15-20 min. Atvėsusias apibarstome cukraus pudra.