
1 vienetas | tešla (bemielė, sluoksniuota) |
3 vienetai | obuoliai |
2 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | cukraus pudra |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Spurgos su įdaru ir glaistu
-
Susuktukai su moliūgu
-
Aguoniniai sausainėliai
-
Pyragas su šonine ir alyvuogėmis
-
Varškės ir moliūgų apkepas
-
Pynutės
-
Bandelės su džemu
-
Šimtalapis su meile
-
Trapus pyragas su obuolių koše
-
Pasukų keksiukai su uogomis
-
Magiški keksiukai
-
Bulvių pyragėliai su grybais
-
Moliūgų ir obuolių apkepas
-
Sezaminis gardėsis
-
Bandelės su grybais
-
Šokoladinis pyragas su riešutais
-
Bananinis pyragas
-
Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis
-
Šokoladiniai sausainukai
-
Varškės pyragas su jogurtu
Rožės

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Tešla, bemielė, sluoksniuota,
1 vienetas -
Obuoliai,
3 vienetai -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Cukraus pudra
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlą atšildyti. Kiekvieną tešlos lakštą perpjauti išilgai (išeis 12juostelių). Obuolius perpjauti pusiau, išimti sėklas ir supjaustyti plonais griežinėliais. Užvirinti apie vieną litrą vandens, sudėti obuolių griežinėlius ir virti apie 10 min. Obuolius atsargiai išimti, atvėsinti. Kiaušinį suplakti. Cukrų sumaišyti su cinamonų. Imam vieną tešlos juostelę, sutepame kiaušinių, sudedame obuolių griežinėlius išilgai palei visą tešlos juostelę taip, kad viršutinė obuoliukų puse su odele išsikištu už tešlos(telpa kokie 5-6 griežinėliai). Apibarstome cukraus-cinamono mišinių. Sulenkiame perpus tešlos juostelę šiek tiek prispausdami obuolius. Suvyniojame ruletu ir pastatome į keksiukams kepti skirtą formą. Taip suvyniojame visas juosteles. Apibarstome likusiu cukraus-cinamono mišinių. Kepam 180° temp. apie 15-20 min. Atvėsusias apibarstome cukraus pudra.