125 gramai | margarinas |
1 stiklinė | kvietiniai miltai |
1 stiklinė | vanduo (tešlai) |
šiek tiek | druska |
6 vienetai | kiaušiniai |
3 vienetai | varškės sūris (sūreliai saldūs (kremui)) |
100 gramų | sviestas |
0.5 vieneto | kondensuotas pienas |
P.S. turiu tris eklerų recepto variantus, plikytos tešlos receptas beveik tas pats, tik skiriasi įdarai, bet apie tai toliau.
Kitas kremo variantas:
1 stiklinė grietinėlės
5 kiaušinių tryniai
0,5 šaukštelio vanilino
1 šaukštelis cukraus
200 g persikų
200 g vynuogių
100 g kriaušių
1 šaukštelis želatinos
0,5 stiklinės vaisių sulčių
šis kremas gaminamas taip: Grietinėlės, trynių, cukraus ir vanilino mišinį kaitinti vandens vonelėje, kol masė sutirštėja.
Susmulkintus vaisius pamirkyti vaisių sulčių drebučiuose ir apdėti kremą.
Plikytos tešlos gaminimas:
Puode užvirinamas vanduo su druska, sudedamas margarinas, verdama nuolat maišant kol jis ištirpsta. Tada suberiami miltai ir plakama plakikliu kol tešla atlimpa nuo puodo sienelių.
Puodas nuimamas nuo ugnies, įstatomas į šaltą vandenį ir nuolat plakant paeiliui mušami kiaušiniai.
PATARIMAS: jei įmušus kiaušinį plaksite 1 - 2 min. nenustojant plakti, tešla bus puresnė.
Iš tešlos ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos su šaukštu arba konditeriniu švirkštu ar maišeliu formuojami eklerai. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 - 30 min. kol dailiai parunda.
DĖMESIO: pirmąsias 20 min., neatidarykite orkaitės, antraip eklerai sukris.
Paruoškite kremą:
Sūrelius, kondensuotą pieną ir sviestą išsukite iki vientisos masės.
Pyragėlių viršų nupjaukite arba įpjaukite šoną ir į vidų įkrėskite kremo, uždėkite viršūnėlę.
Apibarstykite milteliniu cukrumi ir gardžiuokitės ! Tiks ir išrankiausiam svečiui pavaišinti ir šeimynai pasmaguriauti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Cukinijų keksiukai
- Greiti pyragėliai - maišeliai
- Džiovintų slyvų pyragas
- Pyragas "Saldus lyg sapnas"
- Šokoladinis tortas
- Varškiniai keksiukai
- Kokosinė pynutė
- Amerikietiškas pyragas
- Varškės ir obuolių pyragas
- Naminė duona
- Keksiukai su persikais
- Meduolis
- Prancūziški pyragėliai "Canneles"
- Jogurto indelio pyragas
- Švilpukai
- Bandelės su bulvėmis
- Imbieriniai keksiukai
- Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su kopūstų įdaru
- Greitieji kefyriniai pyragėliai
- Prancūziškas mėsos pyragas
Kreminai eklerai
-
Margarinas,
125 gramai -
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Vanduo, tešlai,
1 stiklinė - Druska
-
Kiaušiniai,
6 vienetai -
Varškės sūris, sūreliai saldūs (kremui),
3 vienetai -
Sviestas,
100 gramų -
Kondensuotas pienas,
0.5 vieneto - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išeina maždaug 55 vidutinio dydžio eklerai.
P.S. turiu tris eklerų recepto variantus, plikytos tešlos receptas beveik tas pats, tik skiriasi įdarai, bet apie tai toliau.
Kitas kremo variantas:
1 stiklinė grietinėlės
5 kiaušinių tryniai
0,5 šaukštelio vanilino
1 šaukštelis cukraus
200 g persikų
200 g vynuogių
100 g kriaušių
1 šaukštelis želatinos
0,5 stiklinės vaisių sulčių
šis kremas gaminamas taip: Grietinėlės, trynių, cukraus ir vanilino mišinį kaitinti vandens vonelėje, kol masė sutirštėja.
Susmulkintus vaisius pamirkyti vaisių sulčių drebučiuose ir apdėti kremą.
Plikytos tešlos gaminimas:
Puode užvirinamas vanduo su druska, sudedamas margarinas, verdama nuolat maišant kol jis ištirpsta. Tada suberiami miltai ir plakama plakikliu kol tešla atlimpa nuo puodo sienelių.
Puodas nuimamas nuo ugnies, įstatomas į šaltą vandenį ir nuolat plakant paeiliui mušami kiaušiniai.
PATARIMAS: jei įmušus kiaušinį plaksite 1 - 2 min. nenustojant plakti, tešla bus puresnė.
Iš tešlos ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos su šaukštu arba konditeriniu švirkštu ar maišeliu formuojami eklerai. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 - 30 min. kol dailiai parunda.
DĖMESIO: pirmąsias 20 min., neatidarykite orkaitės, antraip eklerai sukris.
Paruoškite kremą:
Sūrelius, kondensuotą pieną ir sviestą išsukite iki vientisos masės.
Pyragėlių viršų nupjaukite arba įpjaukite šoną ir į vidų įkrėskite kremo, uždėkite viršūnėlę.
Apibarstykite milteliniu cukrumi ir gardžiuokitės ! Tiks ir išrankiausiam svečiui pavaišinti ir šeimynai pasmaguriauti.