
3 vienetai | bananai |
2 vienetai | kiaušiniai |
75 mililitrai | pienas |
100 gramų | sviestas |
500 mililitrų | grietinėlės, 35% |
šiek tiek | citrinos (sultys) |
100 mililitrų | vanduo (šaltas virintas) |
1 pakelis | tešla (Dr. Oetker ) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Abrikosų pyragas
-
Keksas x 2
-
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
-
Vaflinis pyragas
-
Medaus pyragas su razinomis, riešutais ir šokolado gabaliukais
-
Tinginių pyragas
-
Bananų pyragas
-
Šimtalapis su razinomis
-
Varškės pyragas "Apelsinas"
-
Šokoladionis keksas
-
Kondensuoto pieno keksas
-
Morkų pyrgas
-
Napoleonas
-
Bananinis pyragas
-
Obuolių pyragas
-
Jogurtinis tortas
-
Pyragas su persikais
-
Kakavinis pyragas su juodais serbentais
-
Šoninės ir svogūnų pyragas
-
Amerikietiškas pyragas
Kurmio kalnelis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Bananai,
3 vienetai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Pienas,
75 mililitrai -
Sviestas,
100 gramų -
Grietinėlė, 35%,
500 mililitrų - Citrinos, sultys
-
Vanduo, šaltas virintas,
100 mililitrų -
Tešla, Dr. Oetker ,
1 pakelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Dr. Oetker tešlos mišinį suberti į dubenį, sudėti sviestą, kiaušinius ir pieną. Viską plakti iš pradžių mažomis, paskui didelėmis apsukomis 3 minutes. Tešlą sudėti lygiai į sviestu išteptą apvalią formą. Įdėti į orkaitę ir kepti ant grotelių 30 min. 170°C temperatūroje. Iškeptą tešlą atskirti aštriu peiliu nuo formos kraštų, nuimti žiedą, atvėsinti.
Iškeptą pyragą sudėti ant plokščios lėkštės ir išskaptuoti minkštimą 0,5 cm gylyje, paliekant 1 cm nepaliestą kraštą. Išskaptuotą minkštimą sudėti į dubenį ir sutrupinti. Bananus nulupti , perpjauti aštriu peiliu išilgai ir plokščiąja puse sudėti išskaptuotoje erdvėje. Tam, kad bananai nepakeistų spalvos, galima juos pašlakstyti citrinų sultimis.
Atvėsintą grietinėlę standžiai suplakti plaktuvu (apie 5 min.). Į atskirą indą įpilti vandens, suberti Dr. Oetker masės mišinį ir plakti 0,5 min. Taip paruoštą mišinį tuoj pat sudėti į suplaktą grietinėlę, švelniai išmaišyti, o paskui palaipsniui dėti šokoladinius dribsnius. Masę sudėti ant bananų, paliekant apie 1 cm vietos nuo krašto. Šaukštu formuoti kalnelį, pabarstyti tešlos trupiniais, maždaug 2 valandas įdėti į šaldytuvą.
Komentarai (2)
-
Aurika
2015-10-28 15:51
Jei mėgstate bananus galite dėti cielus, man taip skaniau.