Kuršėnietiškas "Čik Čaki"
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
3 vienetai | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | grietinė |
0.5 arbatinio šaukštelio | soda |
šiek tiek | acto ( 9%) |
0.5 kilogramo | miltai (apie) |
2 buteliai | aliejaus (apie) |
2 | cukrus |
3 | medus |
100 gramų | margarinas (ar sviestas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Kiaušinius plakti,pridėti grietinę dar paplakti, pridėti sodą, nugesintą su 9% actu.
2.
Iš miltų minkyti tešlą (kaip makaronams),palikti šaldytuve ne mažiau kaip 30 min. Iškočioti plonai.Pjaustyti piršto plonumo juostelėmis,o po to mažais gabaliukais. Apvolioti į miltus, palikti, kad padžiūtų(greitai apdžiūva).
3.
Aliejų įkaitinti ir virti, po to ant popierinių rankšluosčių išgriebus, nusausinti, kad susigertų aliejus.
4.
0,5 stiklinės vandens virti ant lėtos ugnies su 2 stiklinėmis cukraus, kol nebelieka cukraus gabaliukų.Tada pridėti medų, virti, kol ištirps, baigiant pridėti margariną ar sviestą, ištirpinti. Karštą pilti ant iškeptų gabaliukų, maišyti.Rankas pavilgyti šaltu vandeniu ir suformuoti norimą formą.Skanaus:))))
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškės pyragas
- Trupininis pyragas su varške ir nektarinais
- Mėgstamiausias pyragas
- Kisieliaus keksas
- Karamelinis pyragas
- Gražusis obuolių pyragas
- Kakavinis Napoleonas
- Kuršėnų vyniotnis
- Obuolių pyragas „Skanutis“
- Suomiškas uogų pyragas
- Kriaušių pyragas
- Obuolių pyragas su aguonomis
- Gaivusis pyragas
- Tikrasis šimtalapis
- Ramunės obuolių pyragas
- Biskvitas su antaniniais obuoliais
- Žuvies pyragas
- Simonos šokoladinis pyragas
- Šventinis keksas
- Skanausias varškės pyragas
Kuršėnietiškas "Čik Čaki"
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai -
Soda,
0.5 arbatinio šaukštelio - Actas, 9%
-
Miltai, apie,
0.5 kilogramo -
Aliejus, apie,
2 buteliai -
Cukrus,
2 -
Medus,
3 -
Margarinas, ar sviestas,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kiaušinius plakti,pridėti grietinę dar paplakti, pridėti sodą, nugesintą su 9% actu.
Iš miltų minkyti tešlą (kaip makaronams),palikti šaldytuve ne mažiau kaip 30 min. Iškočioti plonai.Pjaustyti piršto plonumo juostelėmis,o po to mažais gabaliukais. Apvolioti į miltus, palikti, kad padžiūtų(greitai apdžiūva).
Aliejų įkaitinti ir virti, po to ant popierinių rankšluosčių išgriebus, nusausinti, kad susigertų aliejus.
0,5 stiklinės vandens virti ant lėtos ugnies su 2 stiklinėmis cukraus, kol nebelieka cukraus gabaliukų.Tada pridėti medų, virti, kol ištirps, baigiant pridėti margariną ar sviestą, ištirpinti. Karštą pilti ant iškeptų gabaliukų, maišyti.Rankas pavilgyti šaltu vandeniu ir suformuoti norimą formą.Skanaus:))))
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...