Šis saldžiarūgštis padažas yra tinkamas valgyti prie įvairios mėsytės arba mėsai marinuoti. Taigi slyvukus nuplauname ir paverdame su vandeniu apie 15 minučių, kol suminkštėja.
Tada reikia slyvukus perkošti taip, kad kauliukus atskirtumėte. Aš dariau paprasčiau - tam pačiam puode verdant su mediniu samčiu slyvas maišant tryniau ir išgraibiau kauliukus.
Tada į tą tyrelę dedame cukrų, druską ir smulkintas petražoles ir verdame apie 20-25 minutes. Dažnai maišome. Susmulkintus česnakus dedame į tą patį puodą ir dar verdame apie 7 minutes ir tuomet pilstome į stiklainius. Iš šio kiekio man gavosi 3 litrai saldžiarūgščio padažiuko.
![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Marinuotas geltonų slyvų saldžiarūgštis padažas
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
3 kilogramai | slyvos (geltonos) |
3 stiklinės | cukrus |
3 valgomieji šaukštai | druska |
200 mililitrų | vanduo |
šiek tiek | petražolės |
3 skiltelės | česnakas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Cukinijų desertas 'dovana iš virtuvės'
-
Slyvos bruknėse
-
Konservuoti aguročiai
-
Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
-
Šaltalankio sultys
-
Spanguolių ir morkų marmeladas
-
Erškėtrožių uogienė
-
Konservuotos rūgštynės
-
Raudonųjų serbentų uogienė
-
Rauginti agurkai
-
Svarainiai cukruje
-
Konservuoti žiediniai kopūstai
-
Agrastų marmeladas
-
Kaukazinių slyvaičių kompotas
-
Konservuota žuvis greitpuodyje
-
Apelsininė cukinija
-
Uogienė iš uogų arba vaisių
-
Padažas "Uncle Ben's"
-
Gervuogių kompotas su obuoliais
-
Aviečių uogienė- džemas
Marinuotas geltonų slyvų saldžiarūgštis padažas
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Slyvos, geltonos,
3 kilogramai -
Cukrus,
3 stiklinės -
Druska,
3 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
200 mililitrų - Petražolės
-
Česnakas,
3 skiltelės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Šis saldžiarūgštis padažas yra tinkamas valgyti prie įvairios mėsytės arba mėsai marinuoti. Taigi slyvukus nuplauname ir paverdame su vandeniu apie 15 minučių, kol suminkštėja.
Tada reikia slyvukus perkošti taip, kad kauliukus atskirtumėte. Aš dariau paprasčiau - tam pačiam puode verdant su mediniu samčiu slyvas maišant tryniau ir išgraibiau kauliukus.
Tada į tą tyrelę dedame cukrų, druską ir smulkintas petražoles ir verdame apie 20-25 minutes. Dažnai maišome. Susmulkintus česnakus dedame į tą patį puodą ir dar verdame apie 7 minutes ir tuomet pilstome į stiklainius. Iš šio kiekio man gavosi 3 litrai saldžiarūgščio padažiuko.
Reklama:
Komentarai (5)
-
Ing
2015-08-29 19:28
Tokio recepto ir ieškojau
-
Brigita
2010-08-25 14:58
labai idomus receptas nuspriandziau is bandit,drauge sake kad skanu :-)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...