Nuplauti vienodo dydžio žali agurkai talpiai sudedami į 3 litrų stiklainį, perdedant nuvalytais svogūnais, krapais, krienų skridinėliais, ir užpilami verdančiu marinatu.
Marinatas gaminamas išvirus vandenį su nurodytais prieskoniais (garstyčia, lauras, pipirai, actas, vanduo, cukrus, druska). Vandens reikia tiek, kiek telpa į stiklainį su agurkais. Į vandenį įpilama 6 kartus mažiau nei vandens acto, sudedami prieskoniai.
Pripildytas stiklainis uždengiamas ir palaikomas kambario temperatūros patalpoje. Sekančią dieną marinatas nupilamas, užvirinamas ir vėl užpilamas ant agurkų. Stiklainis tuoj sandariai uždaromas sterilizuotu metaliniu dangteliu.

Marinuoti saldžiarūgščiai agurkai
INGREDIENTAI:
10 vienetų | kvapieji pipirai |
6 stiklinės | acto (su vandeniu 1:6, 1,5%) |
100 gramų | cukrus |
35 gramai | druska |
2 kilogramai | agurkų (nedideli) |
150 gramų | svogūnai (nedideli) |
75 gramai | krienai |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
3 gramai | garstyčios (grūdeliai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sūdyti lašinukai cepelinų spirgučiams ar kiaušinienei
-
šparaginės pupelės - marinate
-
Konservuoti baklažanai su daržovėmis
-
Konservuotos cukinijos su pomidorais
-
Marinuoti pievagrybiai
-
Lietuviška obuolienė
-
Mišrainė su ryžiais
-
Slyvų kompotas
-
Svarainiai cukruje
-
Konservuotos paprikos su pomidorais
-
Grybų sultys
-
Svarainių uogienė
-
Marinuotos šparaginės pupelės
-
Braškių uogienė
-
Šparaginės pupelės žiemai su pomidorų tyre
-
Juodų serbentų uogienė
-
Šaldyti miško grybai žiemai
-
Marinuoti kalafijorai su agurkais
-
Aviečių džemas
-
Baklažanų ikrai žiemai
Marinuoti saldžiarūgščiai agurkai
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Kvapieji pipirai,
10 vienetų -
Actas, su vandeniu 1:6, 1,5%,
6 stiklinės -
Cukrus,
100 gramų -
Druska,
35 gramai -
Agurkai, nedideli,
2 kilogramai -
Svogūnai, nedideli,
150 gramų -
Krienai,
75 gramai -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Garstyčios, grūdeliai,
3 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nuplauti vienodo dydžio žali agurkai talpiai sudedami į 3 litrų stiklainį, perdedant nuvalytais svogūnais, krapais, krienų skridinėliais, ir užpilami verdančiu marinatu.
Marinatas gaminamas išvirus vandenį su nurodytais prieskoniais (garstyčia, lauras, pipirai, actas, vanduo, cukrus, druska). Vandens reikia tiek, kiek telpa į stiklainį su agurkais. Į vandenį įpilama 6 kartus mažiau nei vandens acto, sudedami prieskoniai.
Pripildytas stiklainis uždengiamas ir palaikomas kambario temperatūros patalpoje. Sekančią dieną marinatas nupilamas, užvirinamas ir vėl užpilamas ant agurkų. Stiklainis tuoj sandariai uždaromas sterilizuotu metaliniu dangteliu.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...