Nuplauti vienodo dydžio žali agurkai talpiai sudedami į 3 litrų stiklainį, perdedant nuvalytais svogūnais, krapais, krienų skridinėliais, ir užpilami verdančiu marinatu.
Marinatas gaminamas išvirus vandenį su nurodytais prieskoniais (garstyčia, lauras, pipirai, actas, vanduo, cukrus, druska). Vandens reikia tiek, kiek telpa į stiklainį su agurkais. Į vandenį įpilama 6 kartus mažiau nei vandens acto, sudedami prieskoniai.
Pripildytas stiklainis uždengiamas ir palaikomas kambario temperatūros patalpoje. Sekančią dieną marinatas nupilamas, užvirinamas ir vėl užpilamas ant agurkų. Stiklainis tuoj sandariai uždaromas sterilizuotu metaliniu dangteliu.

Marinuoti saldžiarūgščiai agurkai
INGREDIENTAI:
10 vienetų | kvapieji pipirai |
6 stiklinės | acto (su vandeniu 1:6, 1,5%) |
100 gramų | cukrus |
35 gramai | druska |
2 kilogramai | agurkų (nedideli) |
150 gramų | svogūnai (nedideli) |
75 gramai | krienai |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
3 gramai | garstyčios (grūdeliai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sūdyti pomidorai
-
Parauginti agurkai
-
Putino uogų drebučiai
-
Konservuotos paprikos
-
Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė
-
Pomidorai su želatina
-
Konservuoti burokėliai
-
Konservuoti pomidorai
-
Vyšnių uogienė 2
-
Troškinti kopūstai su pomidorų padažu
-
Konservuoti kopūstai
-
Cukinija iš uogienės ir slyvų
-
Konservuoti baklažanai su daržovėmis
-
Šaltalankio sultys
-
Šaldyti miško grybai žiemai
-
Baklažanų salotos
-
Vasara stiklainyje
-
Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
-
Figų džemas
-
Džiovinti grybai
Marinuoti saldžiarūgščiai agurkai
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Kvapieji pipirai,
10 vienetų -
Actas, su vandeniu 1:6, 1,5%,
6 stiklinės -
Cukrus,
100 gramų -
Druska,
35 gramai -
Agurkai, nedideli,
2 kilogramai -
Svogūnai, nedideli,
150 gramų -
Krienai,
75 gramai -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Garstyčios, grūdeliai,
3 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nuplauti vienodo dydžio žali agurkai talpiai sudedami į 3 litrų stiklainį, perdedant nuvalytais svogūnais, krapais, krienų skridinėliais, ir užpilami verdančiu marinatu.
Marinatas gaminamas išvirus vandenį su nurodytais prieskoniais (garstyčia, lauras, pipirai, actas, vanduo, cukrus, druska). Vandens reikia tiek, kiek telpa į stiklainį su agurkais. Į vandenį įpilama 6 kartus mažiau nei vandens acto, sudedami prieskoniai.
Pripildytas stiklainis uždengiamas ir palaikomas kambario temperatūros patalpoje. Sekančią dieną marinatas nupilamas, užvirinamas ir vėl užpilamas ant agurkų. Stiklainis tuoj sandariai uždaromas sterilizuotu metaliniu dangteliu.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...