Nuplauti vienodo dydžio žali agurkai talpiai sudedami į 3 litrų stiklainį, perdedant nuvalytais svogūnais, krapais, krienų skridinėliais, ir užpilami verdančiu marinatu.
Marinatas gaminamas išvirus vandenį su nurodytais prieskoniais (garstyčia, lauras, pipirai, actas, vanduo, cukrus, druska). Vandens reikia tiek, kiek telpa į stiklainį su agurkais. Į vandenį įpilama 6 kartus mažiau nei vandens acto, sudedami prieskoniai.
Pripildytas stiklainis uždengiamas ir palaikomas kambario temperatūros patalpoje. Sekančią dieną marinatas nupilamas, užvirinamas ir vėl užpilamas ant agurkų. Stiklainis tuoj sandariai uždaromas sterilizuotu metaliniu dangteliu.

Marinuoti saldžiarūgščiai agurkai
INGREDIENTAI:
10 vienetų | kvapieji pipirai |
6 stiklinės | acto (su vandeniu 1:6, 1,5%) |
100 gramų | cukrus |
35 gramai | druska |
2 kilogramai | agurkų (nedideli) |
150 gramų | svogūnai (nedideli) |
75 gramai | krienai |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
3 gramai | garstyčios (grūdeliai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Juodųjų serbentų drebučiai
-
Slyvos bruknėse
-
Rabarbarų uogienė
-
Marinuota paprika su medumi
-
Vyšnių kompotas
-
Vyšnių uogienė 2
-
Vyšnių uogienė
-
Gervuogių kompotas su obuoliais
-
Rūgštynės žiemai
-
Džiovinti grybai
-
Konservuoti baravykai
-
Paprasta vyšnių uogienė
-
Slyvų ir moliūgų uogienė
-
Erškėtrožių uogienė
-
Parauginti agurkai
-
Aguročių ir juodųjų serbentų uogienė
-
Sūdyti grybai
-
Marinuoti pomidorai
-
Cukinijų pagardas žiemai
-
Cukinijų- ananasų konservai
Marinuoti saldžiarūgščiai agurkai
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Kvapieji pipirai,
10 vienetų -
Actas, su vandeniu 1:6, 1,5%,
6 stiklinės -
Cukrus,
100 gramų -
Druska,
35 gramai -
Agurkai, nedideli,
2 kilogramai -
Svogūnai, nedideli,
150 gramų -
Krienai,
75 gramai -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Garstyčios, grūdeliai,
3 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nuplauti vienodo dydžio žali agurkai talpiai sudedami į 3 litrų stiklainį, perdedant nuvalytais svogūnais, krapais, krienų skridinėliais, ir užpilami verdančiu marinatu.
Marinatas gaminamas išvirus vandenį su nurodytais prieskoniais (garstyčia, lauras, pipirai, actas, vanduo, cukrus, druska). Vandens reikia tiek, kiek telpa į stiklainį su agurkais. Į vandenį įpilama 6 kartus mažiau nei vandens acto, sudedami prieskoniai.
Pripildytas stiklainis uždengiamas ir palaikomas kambario temperatūros patalpoje. Sekančią dieną marinatas nupilamas, užvirinamas ir vėl užpilamas ant agurkų. Stiklainis tuoj sandariai uždaromas sterilizuotu metaliniu dangteliu.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...