Tešlai: | ||
250 mililitrų | pienas | |
100 gramų | medus | |
30 gramų | mielės | |
50 gramų | sviestas | |
3 vienetai | kiaušiniai | |
500 gramų | miltai | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
Įdarui: | ||
100 gramų | aguonų | |
100 mililitrų | pienas | |
30 gramų | cukrus | |
80 gramų | migdolų drožlių | |
1 valgomasis šaukštas | džiūvėsėliai |
Į šiltą pieną sudėti sviesto gabaliukus, kad jis ištirptų.
Medų pašildyti ir ištirpinti piene.
Į dubenį sudėti mieles, užpilti porą šaukštų nekaršto saldaus pieno ir ištrinti, leisti joms pradėti burbuliuoti.
Miltus sumaišyti su druska.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
Į jį supilti pieną, mieles ir trynius.
Pirmiausia išmaišyti šaukštu, paskui rankomis viską suminkyti į vieną gabalą.
Tešlą palikti pastovėti apie 10 minučių.
Tada 5 - 7 minutes paminkyti tešlą.
Ji bus gana lipni, bet nieko baisaus, kuo lipnesnė tešla, tuo minkštesnis pyragas.
Suminkytą tešlą palikti kilti (apie 45 minutes).
Aguonas nuplauti ir suberti į nedidelį puodelį, užpilti pienu ir ant nedidelės ugnies užvirti, kad truputį kunkuliuotų.
Pakaitinti apie 5 minutes, tada leisti aguonoms dar 5 minutes pamirkti piene.
Nupilti pieną ir maisto smulkintuvu pasmulkinti aguonas.
Sumaišyti jas su migdolais (jei neturiu, tai jų nededu), cukrumi ir džiūvėsėliais.
Jį visą ištepti aguonų įdaru, tada susukti į tamprų vyniotinį, vyniotinio galus sujungti, truputį suklijuoti pirštais riestės galus.
Aštriu peiliu išorinius riestės kraštus įpjauti, lyg iš popieriaus karpytumėm saulutę (tik truputį įkypai).
Riestę pridengti plėvele, ištepta aliejumi ir leisti pakilti apie 30 minučių.
Kai riestė jau gražiai pasipūtusi, tada jau šauti į orkaitę kepti.
Galima prieš kepant viršų patepti plaktais kiaušinių baltymais.
Kepti apie 35 - 40 minučių.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kriaušių pyragas
- Pyragas su agrastais ir vyšniom
- Obuolių „Šarlotė“
- Pyragas su rikota
- Gražusis obuolių pyragas
- Bulvių apkepas su šparagais
- Obuolių pyragas su riešutais
- Elzaso tortas
- Sūrūs riestainiai
- Miglės kakavinis pyragas
- Pyragas su kopūstais
- Pynutės su šokoladu
- Apelsininis pyragas su migdolais
- Tamsus pyragas
- Kalėdinė eglutė
- Cinamoninis vyniotinis su obuoliais
- Purus ir greitai paruošiamas obuolių pyragas
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir ananasais
- Pyragas "Vasarą palydint"
- Pyragas su rabardarų džemu
Mielinis pyragas su aguonomis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Pienas,
250 mililitrų -
Medus,
100 gramų -
Mielės,
30 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Miltai,
500 gramų -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Aguonos,
100 gramų -
Pienas,
100 mililitrų -
Cukrus,
30 gramų -
Migdolų drožlės,
80 gramų -
Džiūvėsėliai,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pieną užkaitinti beveik iki virimo ir atvėsinti iki kūno temperatūros.
Į šiltą pieną sudėti sviesto gabaliukus, kad jis ištirptų.
Medų pašildyti ir ištirpinti piene.
Į dubenį sudėti mieles, užpilti porą šaukštų nekaršto saldaus pieno ir ištrinti, leisti joms pradėti burbuliuoti.
Miltus sumaišyti su druska.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.Dubenyje su miltais padaryti duobutę.
Į jį supilti pieną, mieles ir trynius.
Pirmiausia išmaišyti šaukštu, paskui rankomis viską suminkyti į vieną gabalą.
Tešlą palikti pastovėti apie 10 minučių.
Tada 5 - 7 minutes paminkyti tešlą.
Ji bus gana lipni, bet nieko baisaus, kuo lipnesnė tešla, tuo minkštesnis pyragas.
Suminkytą tešlą palikti kilti (apie 45 minutes).Kol tešla kyla, pasiruošti įdarą:
Aguonas nuplauti ir suberti į nedidelį puodelį, užpilti pienu ir ant nedidelės ugnies užvirti, kad truputį kunkuliuotų.
Pakaitinti apie 5 minutes, tada leisti aguonoms dar 5 minutes pamirkti piene.
Nupilti pieną ir maisto smulkintuvu pasmulkinti aguonas.
Sumaišyti jas su migdolais (jei neturiu, tai jų nededu), cukrumi ir džiūvėsėliais.Pakilusią tešlą versti ant stalo ir iškočioti (kuo ploniau) arba rankomis suformuoti stačiakampį.
Jį visą ištepti aguonų įdaru, tada susukti į tamprų vyniotinį, vyniotinio galus sujungti, truputį suklijuoti pirštais riestės galus.Dėti riestę ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Aštriu peiliu išorinius riestės kraštus įpjauti, lyg iš popieriaus karpytumėm saulutę (tik truputį įkypai).
Riestę pridengti plėvele, ištepta aliejumi ir leisti pakilti apie 30 minučių.Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Kai riestė jau gražiai pasipūtusi, tada jau šauti į orkaitę kepti.
Galima prieš kepant viršų patepti plaktais kiaušinių baltymais.
Kepti apie 35 - 40 minučių.
Skanaus!
Komentarai (3)
-
Ramutė
2016-11-08 19:49
Aš irgi norėčiau tokio pyrago;-)