Tryniai su cukrumi ištrinami iki purumo. Sudedami stambiai sutarkuoti obuoliai, suberiami išsijoti džiūvėsėliai, tarkuota citrinos žievelė, išspaudžiamos jos sultys. Atsargiai įmaišomi plakti kiaušinių baltymai. Tešla supilama į sviestu išteptą formą ir kepama apie 30 min.
Ataušęs pyragas gali būti užliejamas plakta grietinėle ir puošiamas šviežiais ar konservuotais vaisiais.

Purus pyragas
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
200 gramų | džiūvėsėliai |
150 gramų | cukrus |
3 vienetai | kiaušiniai |
4 vienetai | obuoliai |
0.5 vieneto | citrinos (žievelė) |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kurmio kalnelis
-
Bulvių pyragėliai su mėsa
-
Moliūgų pyragas
-
Mėgstamiausias pyragas
-
Biskvitinis, purus uogų pyragas
-
Varškės pyragas "Apelsinas"
-
Napoleonas
-
Trupininis pyragas su riešutais ir uogiene
-
Obuolių pyragas su citrininiu glajumi
-
Rabarbarų pyragas
-
Erikos šokoladinis pyragas su karameliniais obuoliais ir šokolado užpilu
-
Obuolių pyragas su riešutais
-
Biskvitinis plokštainis "Kinder Milk Slice"
-
Moliūgų duona
-
Pynė su džemu
-
Pyragas su uogomis prie karštos arbatos
-
Kokosinis pyragas
-
Suomiškas uogų pyragas
-
Tirolietiškas pyragas su abrikosais
-
Varškės pyragas
Purus pyragas
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Džiūvėsėliai,
200 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Obuoliai,
4 vienetai -
Citrinos, žievelė,
0.5 vieneto - Citrinos, žievelė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Tryniai su cukrumi ištrinami iki purumo. Sudedami stambiai sutarkuoti obuoliai, suberiami išsijoti džiūvėsėliai, tarkuota citrinos žievelė, išspaudžiamos jos sultys. Atsargiai įmaišomi plakti kiaušinių baltymai. Tešla supilama į sviestu išteptą formą ir kepama apie 30 min.
Ataušęs pyragas gali būti užliejamas plakta grietinėle ir puošiamas šviežiais ar konservuotais vaisiais.
Reklama:
Komentarai (4)
-
kepusi
2009-12-02 22:50
visai paprastas ir skanus pyragas. :-)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...