Tryniai su cukrumi ištrinami iki purumo. Sudedami stambiai sutarkuoti obuoliai, suberiami išsijoti džiūvėsėliai, tarkuota citrinos žievelė, išspaudžiamos jos sultys. Atsargiai įmaišomi plakti kiaušinių baltymai. Tešla supilama į sviestu išteptą formą ir kepama apie 30 min.
Ataušęs pyragas gali būti užliejamas plakta grietinėle ir puošiamas šviežiais ar konservuotais vaisiais.
![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Purus pyragas
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
200 gramų | džiūvėsėliai |
150 gramų | cukrus |
3 vienetai | kiaušiniai |
4 vienetai | obuoliai |
0.5 vieneto | citrinos (žievelė) |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Medaus pyragas su razinomis, riešutais ir šokolado gabaliukais
-
Braškių pyragas
-
Lilės tortas
-
Šakočio pusbrolis
-
Mėlynas raudongūžių kopūstų pyragas
-
Varškės apkepas su bananais
-
Graikinių riešutų pyragas
-
Klasikinis pyragas "Tosca"
-
Biskvitinis, purus uogų pyragas
-
Pyragas "Saldus lyg sapnas"
-
Šlapias pyragas
-
Obuolių pyragas be tešlos
-
Lietinių pyragas
-
Pynė su džemu
-
Tuno pyragas su majonezu
-
Obuolių ir aviečių pyragas
-
Varškės pyragas su obuolių rožytėmis
-
Paprastas pyragas su persikais
-
Sūrio plokštainis su gervuogėmis
-
Varškės pyragas "Apelsinas"
Purus pyragas
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Džiūvėsėliai,
200 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Obuoliai,
4 vienetai -
Citrinos, žievelė,
0.5 vieneto - Citrinos, žievelė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Tryniai su cukrumi ištrinami iki purumo. Sudedami stambiai sutarkuoti obuoliai, suberiami išsijoti džiūvėsėliai, tarkuota citrinos žievelė, išspaudžiamos jos sultys. Atsargiai įmaišomi plakti kiaušinių baltymai. Tešla supilama į sviestu išteptą formą ir kepama apie 30 min.
Ataušęs pyragas gali būti užliejamas plakta grietinėle ir puošiamas šviežiais ar konservuotais vaisiais.
Reklama:
Komentarai (4)
-
kepusi
2009-12-02 22:50
visai paprastas ir skanus pyragas. :-)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...