Tryniai su cukrumi ištrinami iki purumo. Sudedami stambiai sutarkuoti obuoliai, suberiami išsijoti džiūvėsėliai, tarkuota citrinos žievelė, išspaudžiamos jos sultys. Atsargiai įmaišomi plakti kiaušinių baltymai. Tešla supilama į sviestu išteptą formą ir kepama apie 30 min.
Ataušęs pyragas gali būti užliejamas plakta grietinėle ir puošiamas šviežiais ar konservuotais vaisiais.
Purus pyragas
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
| 200 gramų | džiūvėsėliai |
| 150 gramų | cukrus |
| 3 vienetai | kiaušiniai |
| 4 vienetai | obuoliai |
| 0.5 vieneto | citrinos (žievelė) |
| šiek tiek | citrinos (žievelė) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Didysis kriaušių pyragas
-
Lengvas pyragas
-
Kakavinis pyragaitis
-
Bulka su šokolado įdaru
-
Vaisių tortas
-
Kuršėnų vyniotinis
-
Aguoninis
-
Pyragas "Kiaušinienė"
-
Vyniotinis su moliūgų biskvitu ir grietininiu citrininiu kremu
-
Obuolių pyragas su varške ir cinamonu
-
Varškės pyragas su vyšnaitėmis
-
Šokoladinis tortas
-
Špinatų tortas su varškės kremu ir braškėmis
-
Šokoladinis skanėstas su riešutais
-
Varškės pyragas su vyšniomis ir kokoso pienu
-
Šokoladionis keksas
-
Obuolių pyragas
-
Džiovintų slyvų pyragas
-
Pavlova
-
Trupinių skanėstas
Purus pyragas
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Džiūvėsėliai,
200 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Obuoliai,
4 vienetai -
Citrinos, žievelė,
0.5 vieneto - Citrinos, žievelė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Tryniai su cukrumi ištrinami iki purumo. Sudedami stambiai sutarkuoti obuoliai, suberiami išsijoti džiūvėsėliai, tarkuota citrinos žievelė, išspaudžiamos jos sultys. Atsargiai įmaišomi plakti kiaušinių baltymai. Tešla supilama į sviestu išteptą formą ir kepama apie 30 min.
Ataušęs pyragas gali būti užliejamas plakta grietinėle ir puošiamas šviežiais ar konservuotais vaisiais.
Reklama:
Komentarai (4)
-
kepusi
2009-12-02 22:50
visai paprastas ir skanus pyragas. :-)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
