
5 kilogramai | burokėliai |
150 gramų | druska |
4 litrai | vanduo |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Cukinijų kompotas su svarainiais
-
Apelsininė cukinija
-
Kaukazinių slyvaičių tyrė
-
Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
-
Cukinijų- ananasų konservai
-
Cukinijų desertas 'dovana iš virtuvės'
-
Aštrūs rauginti agurkai
-
Vyšnių uogienė 2
-
Cukinijų pagardas žiemai
-
Juodųjų serbentų uogienė
-
Putino uogų drebučiai
-
Paprasta vyšnių uogienė
-
Marinuoti kalafijorai su agurkais
-
Agrastinis kompotas
-
Agrastų marmeladas
-
Konservuotos paprikos su pomidorais
-
Vyšnių ir juodųjų serbentų kompotas
-
Aviečių kompotas su apelsinais
-
Konservuoti aguročiai
-
Marinuoti pomidorai
Rauginti burokėliai

-
Burokėliai,
5 kilogramai -
Druska,
150 gramų -
Vanduo,
4 litrai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nedideli, raudoni, neperaugę burokėliai nuplaunami, pašalinus šaknis ir lapų liekanas, nulupami ir, dar kartą nuplovus, sudedami į švarų medinį arba emaliuotą indą. Didesnius burokėlius patariama perpjauti pusiau arba į keturias dalis. Iš vandens ir druskos išverdamas sūrymas, atšaldomas ir užpilamas ant burokėlių. Pridengus marle, ant jų uždedami mediniai dangteliai ir paslegiama akmeniu. Kambario temperatūroje burokėliai įrūgsta per 1 savaitę. Po to reikia juos išnešti į šaltą patalpą.
Komentarai (7)
-
Angelija
2018-10-05 09:42
I inda , kuriame bus rauginami burokeliai ri=eikia ideti ruginiu miltu ir uzplikyti karstu virintu vandeniu . Nuluptus burokelius isvirti , palaukti kol visai atves ir su visu vandeniu , kuriame vire burokeliai , supilti i inda su uzplikytais miltais . Uzdengti marle . Vietoj miltu galima panaudoti ko juodziausia rugine duona . Labai skanu . Taip raugindavo mamo mama daug metu atgal .
-
zita
2012-10-01 16:05
mes ragindavome ir pasarinius buroku, jie dar saldesni ir gaunasi skaniai del spalvos galima deti ir raudonuju burokeliu :super: