20 gramų | cukrus |
125 gramai | pienas |
7 gramai | mielės (sausos) |
250 gramų | kvietiniai miltai |
30 gramų | sviestas |
5 gramai | druska |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | mėta (šviežia) |
0.5 valgomojo šaukšto | likeris (apelsinų) |
1 kiaušinio
1 žiupsnelio druskos
Miltų
Šiek tiek sviesto
Pieną kaitiname ant silpnos ugnies kartu su mėtų lapeliais, kai užverda, nuimame nuo ugnies ir paliekame pastovėti valandą laiko. Tada pieną sumaišome su apelsinų likeriu.
Sumaišome mieles su miltais, tada dedame sviestą, cukrų, druską, kiaušinį ir pilame pieną, pašildytą iki kūno temperatūros. Energingai minkome tešlą, suminkome į kamuolį, apibarstome miltais ir paliekame kilti 1 - 2 valandoms.
Pakilusią tešlą paminkome, dedame į sviestu išteptą skardą, aptepame kiaušinio ir druskos plakiniu, uždengiame rankšluosčiu ir kildiname dvigubai (apie 1,5 valandos), tada vėl aptepame kiaušinio plakiniu.
Įkaitiname orkaitę iki 220 C, dedame duoną, sumažiname šilumą iki 210 C ir kepame 2 minutes, tada sumažiname temperatūrą iki 200 C, ir kepame dar 20-30 minučių - tol, kol duona tampa tamsiai auksinės spalvos.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bandelės su aguonomis ir šokoladu
- Alaus sausainiai
- Meduolis su obuoliais
- Reino sausainiai
- Pyragas Velykoms
- Vyšnių tortas
- Vaisių tortas
- Citrininis pyragas
- Kepsniukai su sūriu
- Pyragėliai su krabų lazdelėmis
- Vasariškas obuolių pyragas
- Trupininis pyragas
- Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės tešlos
- Pyragas "Kiaušinienė"
- Bandelės iš batono
- Rageliai
- Obuolių pyragas su juodaisiais serbentais
- Spurgos
- Pyragas su kopūstais
- Ledai vafliuose
Šviesi duonukė su mėtų skoniu
-
Cukrus,
20 gramų -
Pienas,
125 gramai -
Mielės, sausos,
7 gramai -
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Sviestas,
30 gramų -
Druska,
5 gramai -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Mėta, šviežia
-
Likeris, apelsinų,
0.5 valgomojo šaukšto - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Papildomai reikės:
1 kiaušinio
1 žiupsnelio druskos
Miltų
Šiek tiek sviesto
Pieną kaitiname ant silpnos ugnies kartu su mėtų lapeliais, kai užverda, nuimame nuo ugnies ir paliekame pastovėti valandą laiko. Tada pieną sumaišome su apelsinų likeriu.
Sumaišome mieles su miltais, tada dedame sviestą, cukrų, druską, kiaušinį ir pilame pieną, pašildytą iki kūno temperatūros. Energingai minkome tešlą, suminkome į kamuolį, apibarstome miltais ir paliekame kilti 1 - 2 valandoms.
Pakilusią tešlą paminkome, dedame į sviestu išteptą skardą, aptepame kiaušinio ir druskos plakiniu, uždengiame rankšluosčiu ir kildiname dvigubai (apie 1,5 valandos), tada vėl aptepame kiaušinio plakiniu.
Įkaitiname orkaitę iki 220 C, dedame duoną, sumažiname šilumą iki 210 C ir kepame 2 minutes, tada sumažiname temperatūrą iki 200 C, ir kepame dar 20-30 minučių - tol, kol duona tampa tamsiai auksinės spalvos.
Komentarai (3)
-
staras
2011-09-18 20:03
bundelis o ne duona.....