1 kilogramas | triušiena |
3 valgomieji šaukštai | obelių aliejus (rapsų) |
300 gramų | kumpis |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | morkos |
1 vienetas | salierai |
1 vienetas | paprika |
1 valgomasis šaukštas | vyno actas |
Skanaus!
Šis receptas atkeliavo į mūsų virtuvę iš močiutės, kuri dalinosi savo autentiškais receptukais ir aš labai daug žinių bei nuostabių receptų sužinojau iš jos receptų skrynelės lobyno, tik visada mėgstu šiek tiek receptus pakoreguoti, tad įdėjusi kelis savo ingredientus, gavom nuostabaus skonio Bajorišką triušieną, kuria lepinamės per šventes, per Velykas būtinai gaminsime ir puikuosi ant stalo prie kitų lietuviškų autentiškų patiekalų. Visada be galo vertinu lietuviškus produktus, tad Obelių aliejus idealiai tinka mūsų virtuvėje bei gaminat šį patiekalą.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pikantiški ryžiai su apelsinais
- Pyragas su mėsa
- Varškės apkepėlis
- Kiaulienos šašlykas su medumi
- Keptas jautienos kumpis
- Sparneliai po morkų ir pievagrybių patalu
- Jautienos kepsnys
- Menkės kotletukai
- Vištienos užkepėlė
- Jūros gėrybių šašlykas
- Makaronai su faršu
- Vištienos sparneliai su medumi
- Įdarytos paprikos
- Itališki koldūnai
- Orkaitėje kepta lašiša su garstyčiomis ir česnaku
- Krevetės su feta sūriu
- Kepta žąsiena su slyvų padažu
- Sūrio ir makaronų apkepas
- Lašišos vėrinukai
- Žuvų piršteliai (naminiai)
Triušiena bajoriškai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Triušiena,
1 kilogramas -
Obelių aliejus, rapsų,
3 valgomieji šaukštai -
Kumpis,
300 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
2 vienetai -
Salierai,
1 vienetas -
Paprika,
1 vienetas -
Vyno actas,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Triušieną supjaustome, sudedame į indą ir užpilame actu. Įpilame šiek tiek vandens, kad apsemtų mėsą, ir marinuoti apie 1 valandą.
Didelėje keptuvėje pakaitiname aliejų ir sudedame kiaulienos šoninę , suberiame pjaustytus svogūnus, morkas, salierą, papriką ir kepame, kol suminkštėja.
Triušienos gabaliukus ištraukiame iš marinato, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ,apvoliojame miltais ir kepame iš visų pusių, kol apskrus.
Suberiame prieskonius ir ,sumažinę ugnį, ant mažos ugnies troškiname apie valandą laiko. Jeigu matote, kad keptuvėje baigiasi vanduo, įpilame jo ir toliau troškiname.
Skanaus!
Šis receptas atkeliavo į mūsų virtuvę iš močiutės, kuri dalinosi savo autentiškais receptukais ir aš labai daug žinių bei nuostabių receptų sužinojau iš jos receptų skrynelės lobyno, tik visada mėgstu šiek tiek receptus pakoreguoti, tad įdėjusi kelis savo ingredientus, gavom nuostabaus skonio Bajorišką triušieną, kuria lepinamės per šventes, per Velykas būtinai gaminsime ir puikuosi ant stalo prie kitų lietuviškų autentiškų patiekalų. Visada be galo vertinu lietuviškus produktus, tad Obelių aliejus idealiai tinka mūsų virtuvėje bei gaminat šį patiekalą.