Morkas nulupti, nuplauti ir supjaustyti kubeliais. Žirnelius nulieti šaltu vandeniu ir nuvarvinti. Morkas ir žirnelius patroškinti su sviestu, supilti sultinį ir pavirti 5 minutes.
Miltus gerai sumaišyti su šlakeliu pieno ir supilti į sriubą kartu su likusiu pienu. Gerai išmaišyti. Virti 10 minučių, pagardinti druska, muskatu, kapotais krapais, petražolėmis.
Sriubą nukelti nuo viryklės. Trynius suplakti su grietine, supilti į sriubą, išmaišyti ir iš karto patiekti.
Vasariška sriuba
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
| 250 gramų | morkos |
| 250 gramų | žirniai |
| 1 valgomasis šaukštas | sviestas |
| 0.5 litro | sultinys |
| 2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
| 250 mililitrų | pienas |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
| šiek tiek | muskatas (tarkuotas) |
| 2 valgomieji šaukštai | petražolės (kapotos) |
| 2 valgomieji šaukštai | krapai (kapoti) |
| 1 valgomasis šaukštas | melisa (kapota) |
| 2 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
| 125 mililitrai | grietinė |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pupelių sriuba
-
Florentietiška špinatų sriuba
-
Sočioji sriuba su kalakutienos kukuliais ir šviežiomis bulvytėmis
-
Pievagrybių sriuba su raugintais agurkais
-
Raugintų kopūstų sriuba
-
Žiedinių kopūstų tyrė
-
Pievagrybių sriuba
-
Kaliaropių sriuba
-
Vasariška sriuba
-
Trinta brokolių sriuba
-
Pieniška briuselinių kopūstų sriuba
-
Šaltibarščiai
-
Kaimiška sriubikė
-
Daržovių sriuba
-
Tiršta sūrio sriuba
-
Vištienos sriuba su koldūnais
-
Voveraičių sriuba su džiovintais šaltalankiais ir kmynais
-
Saldi agrastų sriuba
-
Grybų sriuba
-
Rūgštynių ir špinatų sriuba
Vasariška sriuba
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Morkos,
250 gramų -
Žirniai,
250 gramų -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas -
Sultinys,
0.5 litro -
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Pienas,
250 mililitrų -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio - Muskatas, tarkuotas
-
Petražolės, kapotos,
2 valgomieji šaukštai -
Krapai, kapoti,
2 valgomieji šaukštai -
Melisa, kapota,
1 valgomasis šaukštas -
Kiaušiniai, tryniai,
2 vienetai -
Grietinė,
125 mililitrai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Morkas nulupti, nuplauti ir supjaustyti kubeliais. Žirnelius nulieti šaltu vandeniu ir nuvarvinti. Morkas ir žirnelius patroškinti su sviestu, supilti sultinį ir pavirti 5 minutes.
Miltus gerai sumaišyti su šlakeliu pieno ir supilti į sriubą kartu su likusiu pienu. Gerai išmaišyti. Virti 10 minučių, pagardinti druska, muskatu, kapotais krapais, petražolėmis.
Sriubą nukelti nuo viryklės. Trynius suplakti su grietine, supilti į sriubą, išmaišyti ir iš karto patiekti.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
