Karameliniam apvalkalui:
2 puodeliai rudo cukraus
1,5 v.š. malto cinamono
100 g tirpinto sviesto
Į šiltą vandenį įberiame mieles ir palaikome kelias minutes. Įberiame 1 puodelį miltų, cukrų skirtą tešlai, druską, vanilės ekstraktą, kiaušinį, sviestą ir pieną. Vėliau suberiame likusius miltus skirtus tešlai. Tešlą minkome 5-8 minutes. Sudedame į dubenį, uždengiame ir pastatome šaltai mažiausiai 12 val.
Išimame tešlą iš šaldytuvo palaikome apie valandą kambario temperatūroje, kad atšiltų. Rankomis suformuojame nedidelius rutuliukus, apvoliojame cukruje ir dedame į riebalais išteptą kepimo formą.
Uždengiame ir pastatome šiltai apie valandai, kad tešla iškiltų. Kepame 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Vengriškas pyragas
INGREDIENTAI:
0.25 stiklinės | vanduo (šiltas) |
2.5 arbatinio šaukštelio | mielės (sausos) |
3.5 stiklinės | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
0.5 arbatinio šaukštelio | vanilė (ekstraktas) |
3 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 vienetas | kiaušiniai |
0.75 stiklinės | pienas (šiltas) |
2 valgomieji šaukštai | sviestas (tirpintas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Napoleonas
-
Morkų pyrago gaminimas
-
Varškės pyragas
-
Keptas Tinginys
-
Vištos spurgos
-
Moliūgo ir obuolių pyragas
-
Keksiukai su šokoladinėmis kepurėlėmis
-
Karališkas obuolių pyragas su obuolių uogiene
-
Obuolių „Šarlotė“
-
Imbieriniai sausainukai
-
Grietinėlės tortas
-
Napoleono pyragaičiai
-
Pyragas su žuvies įdaru
-
Kepsniukai su sūriu
-
Citrininis varškės pyragas su kakava
-
Maskarponės sūrio ir želė tortas
-
Graikinių riešutų sausainiai
-
Šokoladinio riešutų kremo sūrio pyragas
-
Kriaušių pyragas
-
Aguonų ir rikotos sūrio pyragas
Vengriškas pyragas
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Vanduo, šiltas,
1/4 stiklinės -
Mielės, sausos,
2.5 arbatinio šaukštelio -
Kvietiniai miltai,
3.5 stiklinės -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanilė, ekstraktas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Cukrus,
3 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Pienas, šiltas,
3/4 stiklinės -
Sviestas, tirpintas,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Karameliniam apvalkalui:
2 puodeliai rudo cukraus
1,5 v.š. malto cinamono
100 g tirpinto sviesto
Į šiltą vandenį įberiame mieles ir palaikome kelias minutes. Įberiame 1 puodelį miltų, cukrų skirtą tešlai, druską, vanilės ekstraktą, kiaušinį, sviestą ir pieną. Vėliau suberiame likusius miltus skirtus tešlai. Tešlą minkome 5-8 minutes. Sudedame į dubenį, uždengiame ir pastatome šaltai mažiausiai 12 val.
Išimame tešlą iš šaldytuvo palaikome apie valandą kambario temperatūroje, kad atšiltų. Rankomis suformuojame nedidelius rutuliukus, apvoliojame cukruje ir dedame į riebalais išteptą kepimo formą.
Uždengiame ir pastatome šiltai apie valandai, kad tešla iškiltų. Kepame 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai