
4 vienetai | vištiena (file) |
5 vienetai | persikai (konservuoti) |
2 arbatiniai šaukšteliai | karis |
šiek tiek | druska |
2 valgomieji šaukštai | miltai |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sviestinė višta indiškų riešutų padaže
-
Vištienos ir cukinijų kotletukai
-
Vištiena kepta su žolelėmis
-
Vištienos pyragas su grybais
-
Bajoriška antis su slyvomis ir obuolių sultimis
-
Pyragėliai su vištienos įdaru
-
Vištiena su briuselio kopūstais ir Bešamelio padažu
-
Vištiena su baltuoju padažu
-
Kepta antienos file
-
Įdarytos paprikos su vištiena
-
Vištų sparneliai
-
Kepta antis su grybais
-
Kriaušėmis įdarytos vištos blauzdelės
-
Vištiena ant druskos
-
Vištienos apkepas
-
Vištienos ir baklažanų apkepas
-
Bajoriškai įdarytos putpelės
-
Vištienos šašlykiukas česnakinio padažo marinate
-
Blauzdelės grilyje
-
Vištiena su daržovėmis
Vištiena su persikais ir kariu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Vištiena, file,
4 vienetai -
Persikai, konservuoti,
5 vienetai -
Karis,
2 arbatiniai šaukšteliai - Druska
-
Miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
1 vienetas - Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sukapojame svogūną. Kepame jį šlakelyje alyvų aliejaus, dažnai maišant. Kol svogūnas kepa, supjaustome vištienos krūtinėlę nedideliais kubeliais. Kai svogūnas tampa tarsi permatomas, įpilame gerą puodelį ar daugiau vandens ir sudedame miltuose apvoliotus vištienos gabalėlius. Vanduo turi beveik apsemti vištieną. Po minutės maišome, vis prižiūrint, kad netruktų vandens ir apačioje esantys svogūnai neprisviltų... Šiek tiek pakepus vištai (ji turi darytis balta), sumetame kubeliais supjaustytas persikų puseles. Pabarstome pipirais ir druska. Vis dar maišome :) Įdedame porą šaukštų grietinės ir karį, maišome tol, kol gausis kreminis, vientisas, nei per skystas, nei per klampus padažas. Dar šiek tiek patroškiname, paskanaujame ar netrūksta druskos.
Kaip žinia - vištienos nereikia ilgai troškinti. Todėl šitas patiekalas gaunasi ypatingai greitai, ir nereikalauja daug pasiruošimo. Patiekiame su ryžiais ar makaronais.