4 vienetai | vištiena (file) |
5 vienetai | persikai (konservuoti) |
2 arbatiniai šaukšteliai | karis |
šiek tiek | druska |
2 valgomieji šaukštai | miltai |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištienos kepsneliai su itališkais prieskoniais
- Vištienos kotletai su grybais
- Vištienos kepsneliai su šonine
- Vištienos blyneliai
- Višta su apelsinais
- Keptos vištų blauzdelės
- Vištienos užkepėlė
- Vištienos kepsniukai
- Vištienos kulšelės su bulvėmis
- Vištienos kotletai su paprika ir sūriu
- Skanus viščiukas
- „Šypsena“
- Virta apkepinta vištiena
- Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
- Keptas kalakutas
- Vištienos kepsniukai
- Vištienos krūtinėlės steikas su keptu kopūstu
- Grikių maltinukai su vištiena
- Kepta antis su grybais
- Vištienos apkepas su cukinija
Vištiena su persikais ir kariu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Vištiena, file,
4 vienetai -
Persikai, konservuoti,
5 vienetai -
Karis,
2 arbatiniai šaukšteliai - Druska
-
Miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
1 vienetas - Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sukapojame svogūną. Kepame jį šlakelyje alyvų aliejaus, dažnai maišant. Kol svogūnas kepa, supjaustome vištienos krūtinėlę nedideliais kubeliais. Kai svogūnas tampa tarsi permatomas, įpilame gerą puodelį ar daugiau vandens ir sudedame miltuose apvoliotus vištienos gabalėlius. Vanduo turi beveik apsemti vištieną. Po minutės maišome, vis prižiūrint, kad netruktų vandens ir apačioje esantys svogūnai neprisviltų... Šiek tiek pakepus vištai (ji turi darytis balta), sumetame kubeliais supjaustytas persikų puseles. Pabarstome pipirais ir druska. Vis dar maišome :) Įdedame porą šaukštų grietinės ir karį, maišome tol, kol gausis kreminis, vientisas, nei per skystas, nei per klampus padažas. Dar šiek tiek patroškiname, paskanaujame ar netrūksta druskos.
Kaip žinia - vištienos nereikia ilgai troškinti. Todėl šitas patiekalas gaunasi ypatingai greitai, ir nereikalauja daug pasiruošimo. Patiekiame su ryžiais ar makaronais.