Išdarinėtos, nuplautos ir nusausintos kurapkos įtrinamos prieskoniais su druska (kmynai sugrūdami). Įvyniojamos į plonai supjaustytus lašiniukus, aprišamos siūlais, sudedamos į keptuvą, įpilama riebalų ir kepama, palaistant esamu skysčiu, apie 50 min.
Tiekiamos karštos arba šaltos. Karštos užpilamos iškoštu padažu, kuriame kepė. Prie jų duodama riebaluose keptų bulvyčių, marinuotų vaisių.
Užkandžiams tiekiamos kurapkos perpjaunamos pusiau, sudedamos į pusdubenį, puošiamos žalumynais, citrinos ar apelsino griežinėliais, galima ir kurapkas po truputį apibarstyti tarkuotomis citrinos ar apelsino žievelėmis.

Kepta kurapka
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
2 vienetai | kurapka |
100 gramų | kiaulienos lašiniai |
20 gramų | sviestas |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | petražolės |
1 vienetas | salierai (šakelė) |
šiek tiek | kmynai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | lauro lapų |
šiek tiek | kadagio uogos |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sviestinė višta indiškų riešutų padaže
-
Vištienos ir cukinijų kotletukai
-
Vištiena kepta su žolelėmis
-
Vištienos pyragas su grybais
-
Bajoriška antis su slyvomis ir obuolių sultimis
-
Pyragėliai su vištienos įdaru
-
Vištiena su briuselio kopūstais ir Bešamelio padažu
-
Vištiena su baltuoju padažu
-
Kepta antienos file
-
Įdarytos paprikos su vištiena
-
Vištų sparneliai
-
Kepta antis su grybais
-
Kriaušėmis įdarytos vištos blauzdelės
-
Vištiena ant druskos
-
Vištienos apkepas
-
Vištienos ir baklažanų apkepas
-
Bajoriškai įdarytos putpelės
-
Vištienos šašlykiukas česnakinio padažo marinate
-
Blauzdelės grilyje
-
Vištiena su daržovėmis
Kepta kurapka
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kurapka,
2 vienetai -
Kiaulienos lašiniai,
100 gramų -
Sviestas,
20 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Petražolės,
1 vienetas -
Salierai, šakelė,
1 vienetas - Kmynai
- Juodieji pipirai
- Lauro lapai
- Kadagio uogos
- Citrinos, žievelė
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išdarinėtos, nuplautos ir nusausintos kurapkos įtrinamos prieskoniais su druska (kmynai sugrūdami). Įvyniojamos į plonai supjaustytus lašiniukus, aprišamos siūlais, sudedamos į keptuvą, įpilama riebalų ir kepama, palaistant esamu skysčiu, apie 50 min.
Tiekiamos karštos arba šaltos. Karštos užpilamos iškoštu padažu, kuriame kepė. Prie jų duodama riebaluose keptų bulvyčių, marinuotų vaisių.
Užkandžiams tiekiamos kurapkos perpjaunamos pusiau, sudedamos į pusdubenį, puošiamos žalumynais, citrinos ar apelsino griežinėliais, galima ir kurapkas po truputį apibarstyti tarkuotomis citrinos ar apelsino žievelėmis.
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...