Išdarinėtos, nuplautos ir nusausintos kurapkos įtrinamos prieskoniais su druska (kmynai sugrūdami). Įvyniojamos į plonai supjaustytus lašiniukus, aprišamos siūlais, sudedamos į keptuvą, įpilama riebalų ir kepama, palaistant esamu skysčiu, apie 50 min.
Tiekiamos karštos arba šaltos. Karštos užpilamos iškoštu padažu, kuriame kepė. Prie jų duodama riebaluose keptų bulvyčių, marinuotų vaisių.
Užkandžiams tiekiamos kurapkos perpjaunamos pusiau, sudedamos į pusdubenį, puošiamos žalumynais, citrinos ar apelsino griežinėliais, galima ir kurapkas po truputį apibarstyti tarkuotomis citrinos ar apelsino žievelėmis.

Kepta kurapka
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
2 vienetai | kurapka |
100 gramų | kiaulienos lašiniai |
20 gramų | sviestas |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | petražolės |
1 vienetas | salierai (šakelė) |
šiek tiek | kmynai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | lauro lapų |
šiek tiek | kadagio uogos |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Antienos filė su aštriu šokolado padažu ir morkų putėsiais
-
Viščiukas tabaka
-
Troškinta vištiena ananasų sultyse
-
Žąsų kepenėlių šašlykas
-
Svarainiais įdaryta antis
-
Vištienos sparneliai
-
Keptas kalakutas įdarytas bulvių koše
-
Aštrūs sparneliai
-
Vištiena ant druskos
-
Šventinis kalakutas
-
Vištienos krūtinėlė
-
Kepta anties krūtinėlė, pateikiama su burokų griežinėliais, slyvomis, spanguolių padažu
-
Keptas kalakutas, įdarytas ryžiais
-
Kepta višta su ryžių ir obuolių įdaru
-
Troškintos vištų šlaunelės su moliūgais
-
Kepta višta su bulvytėmis
-
Vištiena su anansų žeidais
-
Aštri vištiena
-
Vištienos kotletai su grybais
-
Raugintais kopūstais kimšta žąsis
Kepta kurapka
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kurapka,
2 vienetai -
Kiaulienos lašiniai,
100 gramų -
Sviestas,
20 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Petražolės,
1 vienetas -
Salierai, šakelė,
1 vienetas - Kmynai
- Juodieji pipirai
- Lauro lapai
- Kadagio uogos
- Citrinos, žievelė
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išdarinėtos, nuplautos ir nusausintos kurapkos įtrinamos prieskoniais su druska (kmynai sugrūdami). Įvyniojamos į plonai supjaustytus lašiniukus, aprišamos siūlais, sudedamos į keptuvą, įpilama riebalų ir kepama, palaistant esamu skysčiu, apie 50 min.
Tiekiamos karštos arba šaltos. Karštos užpilamos iškoštu padažu, kuriame kepė. Prie jų duodama riebaluose keptų bulvyčių, marinuotų vaisių.
Užkandžiams tiekiamos kurapkos perpjaunamos pusiau, sudedamos į pusdubenį, puošiamos žalumynais, citrinos ar apelsino griežinėliais, galima ir kurapkas po truputį apibarstyti tarkuotomis citrinos ar apelsino žievelėmis.
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...