
Žaliuokės savo sultyse
INGREDIENTAI:
šiek tiek | lauro lapų (malti lapeliai) |
šiek tiek | žaliuokės |
šiek tiek | svogūnai |
šiek tiek | kvapieji pipirai (malti) |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paprastai žaliuokės yra labai žemėtos, todėl, prieš konservuojant, jas reikia gerai nuplauti tekančiu vandeniu. Po to jos dedamos į emaliuotą puodą, sluoksniuojant su svogūnų griežinėliais. Kiekvienas sluoksnis pabarstomas maltais kvapiaisiais pipirais, trintais lauro lapeliais ir druska. Taip paspaudžiant pridedamas pilnas puodas, uždengiamas ir iš lengvo kaitinama nuo užvirimo 15 min. Po to grybai puode palaikomi 2—4 dienas. Po 4 dienų grybai vėl pavirinami puode 30 min. arba iškaitinami stiklainiuose verdančio vandens puode, t.y. 100° C temperatūroje 30 min. ir nedelsiant sandariai uždaromi.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Cukinijų pagardas žiemai
-
Putino uogų drebučiai
-
Šparaginės pupelės žiemai
-
Aviečių uogienė
-
Slyvų kompotas
-
Juodų serbentų uogienė
-
Marinuoti grybai (su saldžiarūgščiu „Pikant fix“)
-
Marinuoti agurkai su svogūnais
-
Braškių kompotas
-
Pomidorų ir čili padažas
-
Paprasta vyšnių uogienė
-
Konservuotas vyšnių kompotas
-
Džemas iš juodųjų serbentų
-
Marinuoti burokeliai
-
Šaltalankio sultys
-
Kriaušienė
-
Pikantiški pomidorai su cinamonu
-
Marinuota paprika su medumi
-
Juodųjų serbentų drebučiai
-
Vyšnių uogienė 2
Žaliuokės savo sultyse
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Lauro lapai, malti lapeliai
- Žaliuokės
- Svogūnai
- Kvapieji pipirai, malti
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Paprastai žaliuokės yra labai žemėtos, todėl, prieš konservuojant, jas reikia gerai nuplauti tekančiu vandeniu. Po to jos dedamos į emaliuotą puodą, sluoksniuojant su svogūnų griežinėliais. Kiekvienas sluoksnis pabarstomas maltais kvapiaisiais pipirais, trintais lauro lapeliais ir druska. Taip paspaudžiant pridedamas pilnas puodas, uždengiamas ir iš lengvo kaitinama nuo užvirimo 15 min. Po to grybai puode palaikomi 2—4 dienas. Po 4 dienų grybai vėl pavirinami puode 30 min. arba iškaitinami stiklainiuose verdančio vandens puode, t.y. 100° C temperatūroje 30 min. ir nedelsiant sandariai uždaromi.
Reklama:
Komentarai (6)
-
kkkkk
2014-09-28 07:27
ne as
-
aras
2012-11-18 08:10
receptas daugiau nei fantastiškai paprastas, visko po truputį..., ar ne pavojinga receptuot su grybais? :-(
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...