![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
450 gramų | uogos (šviežių arba šaldytų) |
250 mililitrų | miltai |
200 mililitrų | cukrus |
3 vienetai | kiaušiniai |
1.5 arbatinio šaukštelio | vanilinis cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
3 lašai | migdolų ekstraktas (nebūtina) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tinginių pyragas
-
Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
-
Varškės pyragas su džiovintais vaisiais
-
Vaisių pyragas su maskarponės sūriu
-
Morkų tortas
-
Plokštainis su abrikosais ir varške
-
Citrininis pyragas su rikotos sūriu
-
Obuolių pyragas prie ledų
-
Skanus obuolių pyragas
-
Danutės varškės pyragas
-
Šokoladinis obuolių pyragas
-
Spalvotas varškės pyragas
-
Aguonų pyragas su puta
-
Bakalieno Tinginys
-
Pyragas su razinomis
-
Šokoladiniai keksiukai
-
Pyragas su gervuogių pertepimu
-
Citrininis morkų pyragas su medumi
-
Vištienos pyragas su grybais
-
Pyragas "Magdė"
Biskvitinis, purus uogų pyragas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Uogos, šviežių arba šaldytų,
450 gramų -
Miltai,
250 mililitrų -
Cukrus,
200 mililitrų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Vanilinis cukrus,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Migdolų ekstraktas, nebūtina,
3 lašai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Viename inde sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius, persijojame 1 kartą.
Kitame inde įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, vanilinį cukrų, įpilame migdolų ekstrakto, plakame elektriniu plaktuvu ~5 - 6 minutes, kol masė pabaltuoja ir pasidaro labai puri. Į kiaušinių masę pamažu įmaišome miltus, ir išplakame tešlą iki vientisos masės.
Kepimo skardą gerai ištepame sviestu. Aš naudojau 24 cm skersmens išardomą apvalią kepimo formą. Pusę tešlos supilame į kepimo formą, išlyginame, sudedame pusę uogų, jas paskirstome ant tešlos. Po to supilame likusią dalį tešlos, išdėliojame likusias uogas ir dedame į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę.
Pyragą kepame ~35 - 40 min. Ar pyragas iškepęs, patikriname mediniu dantų krapštuku, jei jis švarus – pyragas iškepęs, jei ne, tuomet kepkite šiek tiek ilgiau.