| 450 gramų | uogos (šviežių arba šaldytų) |
| 250 mililitrų | miltai |
| 200 mililitrų | cukrus |
| 3 vienetai | kiaušiniai |
| 1.5 arbatinio šaukštelio | vanilinis cukrus |
| 1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
| 1 arbatinis šaukštelis | druska |
| 3 lašai | migdolų ekstraktas (nebūtina) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Plokštainis diena-naktis
-
Bananinis tortas-pyragas
-
Paprastasis keksas
-
Bananų pyragas
-
Drėgnas šokoladinis pyragas
-
Varškės pyragas su bananų įdaru
-
Plokštainis su abrikosais ir varške
-
Vyniotinis su aguonomis
-
Kakavinis pyragas su juodais serbentais
-
Varškės apkepas su šokolado glaistu
-
Biskvitas su vyšniomis
-
Karališkas obuolių pyragas su obuolių uogiene
-
Mėlynas raudongūžių kopūstų pyragas
-
Kokosinis pyragas
-
Obuolių pyragas su riešutais
-
Šokoladinis keksas
-
Gaivus tortukas
-
Varškės pyragas su slyvomis
-
Karamelinis pyragas
-
Moliūginis varškės pyragas
Biskvitinis, purus uogų pyragas
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Uogos, šviežių arba šaldytų,
450 gramų -
Miltai,
250 mililitrų -
Cukrus,
200 mililitrų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Vanilinis cukrus,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Migdolų ekstraktas, nebūtina,
3 lašai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Viename inde sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius, persijojame 1 kartą.
Kitame inde įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, vanilinį cukrų, įpilame migdolų ekstrakto, plakame elektriniu plaktuvu ~5 - 6 minutes, kol masė pabaltuoja ir pasidaro labai puri. Į kiaušinių masę pamažu įmaišome miltus, ir išplakame tešlą iki vientisos masės.
Kepimo skardą gerai ištepame sviestu. Aš naudojau 24 cm skersmens išardomą apvalią kepimo formą. Pusę tešlos supilame į kepimo formą, išlyginame, sudedame pusę uogų, jas paskirstome ant tešlos. Po to supilame likusią dalį tešlos, išdėliojame likusias uogas ir dedame į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę.
Pyragą kepame ~35 - 40 min. Ar pyragas iškepęs, patikriname mediniu dantų krapštuku, jei jis švarus – pyragas iškepęs, jei ne, tuomet kepkite šiek tiek ilgiau.
