Į didelį dubenį persijoti miltus. Mieles ištirpinti su cukrumi bei šiltu vandeniu ir palikti pastovėti 5 minutes, o tada supilti į miltus. Pridėti druskos, aliejaus ir gerai išminkyti. Suminkyti į kamuolį, aptepti aliejumi, dėti į dubenį, apdengti folija ir palikti pastovėti 30 minučių.
Tešlą išminkyti ir padalinti į dalis. Kiekvieną dalį iškočioti 20 - 25 cm ilgio ir apvolioti aguonose arba sezamų sėklose. Duonos lazdeles išdėlioti kepomo formoje, ištiestoje kepimo popieriumi ir dar palikti 30 minučių pakilti.
Kepti įkaitintoje 220 C laipsnių orkaitėje 15-20 minučių.

Duonos lazdelės
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
500 gramų | kvietiniai miltai |
250 mililitrų | vanduo (šiltas) |
7 gramai | mielės (sausos) |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
šiek tiek | aguonų |
šiek tiek | sezamas (sėklos) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sausainiai "Smėlio juostos"
-
Sacher tortas Kalėdoms
-
Tinginių pyragas
-
Šokoladinis vyniotinis
-
Šokoladinė vasara
-
Pyragėliai "ausytės" su aguonomis
-
Senoviniai vafliai
-
Pyragas su kukuliais
-
Citrininis keksas su aguonomis
-
Vafliai su chalva
-
Šviesus trupininis pyragas su varške ir uogiene
-
Picos paplotėlis su varške
-
Grūdėtoji duona
-
Obuolių pyragas
-
Tortas Voratinklis
-
Soti pica
-
Sausainių pyragas vaikams
-
Ananasų tortas
-
Vyniotinis su moliūgų biskvitu ir grietininiu citrininiu kremu
-
Pynė su džemu
Duonos lazdelės
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Vanduo, šiltas,
250 mililitrų -
Mielės, sausos,
7 gramai -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Aguonos
- Sezamas, sėklos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į didelį dubenį persijoti miltus. Mieles ištirpinti su cukrumi bei šiltu vandeniu ir palikti pastovėti 5 minutes, o tada supilti į miltus. Pridėti druskos, aliejaus ir gerai išminkyti. Suminkyti į kamuolį, aptepti aliejumi, dėti į dubenį, apdengti folija ir palikti pastovėti 30 minučių.
Tešlą išminkyti ir padalinti į dalis. Kiekvieną dalį iškočioti 20 - 25 cm ilgio ir apvolioti aguonose arba sezamų sėklose. Duonos lazdeles išdėlioti kepomo formoje, ištiestoje kepimo popieriumi ir dar palikti 30 minučių pakilti.
Kepti įkaitintoje 220 C laipsnių orkaitėje 15-20 minučių.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...