Į didelį dubenį persijoti miltus. Mieles ištirpinti su cukrumi bei šiltu vandeniu ir palikti pastovėti 5 minutes, o tada supilti į miltus. Pridėti druskos, aliejaus ir gerai išminkyti. Suminkyti į kamuolį, aptepti aliejumi, dėti į dubenį, apdengti folija ir palikti pastovėti 30 minučių.
Tešlą išminkyti ir padalinti į dalis. Kiekvieną dalį iškočioti 20 - 25 cm ilgio ir apvolioti aguonose arba sezamų sėklose. Duonos lazdeles išdėlioti kepomo formoje, ištiestoje kepimo popieriumi ir dar palikti 30 minučių pakilti.
Kepti įkaitintoje 220 C laipsnių orkaitėje 15-20 minučių.
![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Duonos lazdelės
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
500 gramų | kvietiniai miltai |
250 mililitrų | vanduo (šiltas) |
7 gramai | mielės (sausos) |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
šiek tiek | aguonų |
šiek tiek | sezamas (sėklos) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Prancūziški eklerai su sviesto kremu
-
Bulvinis pyragas
-
Sausainiai „Bangelės“
-
Pyragas su sutirštintu pienu ir persikais
-
Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
-
Obuolių pyragas
-
Aguoniniai sausainiai
-
Gaivus varškės tortelaitis
-
Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
-
Sotus pyragas su vištiena
-
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
-
Sausainiai su baltojo šokolado gabaliukais
-
Keksai su morkomis
-
Dideli Guliverio pirštai
-
Vafliai
-
Tortas "BRAŠKĖ"
-
Jogurtinis tortas su vaisiais
-
Kepta duona "Su skyle"
-
Mielinės tešlos pyragas
-
Dieviški eklerai
Duonos lazdelės
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
-
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Vanduo, šiltas,
250 mililitrų -
Mielės, sausos,
7 gramai -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Aguonos
- Sezamas, sėklos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į didelį dubenį persijoti miltus. Mieles ištirpinti su cukrumi bei šiltu vandeniu ir palikti pastovėti 5 minutes, o tada supilti į miltus. Pridėti druskos, aliejaus ir gerai išminkyti. Suminkyti į kamuolį, aptepti aliejumi, dėti į dubenį, apdengti folija ir palikti pastovėti 30 minučių.
Tešlą išminkyti ir padalinti į dalis. Kiekvieną dalį iškočioti 20 - 25 cm ilgio ir apvolioti aguonose arba sezamų sėklose. Duonos lazdeles išdėlioti kepomo formoje, ištiestoje kepimo popieriumi ir dar palikti 30 minučių pakilti.
Kepti įkaitintoje 220 C laipsnių orkaitėje 15-20 minučių.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...