Į didelį dubenį persijoti miltus. Mieles ištirpinti su cukrumi bei šiltu vandeniu ir palikti pastovėti 5 minutes, o tada supilti į miltus. Pridėti druskos, aliejaus ir gerai išminkyti. Suminkyti į kamuolį, aptepti aliejumi, dėti į dubenį, apdengti folija ir palikti pastovėti 30 minučių.
Tešlą išminkyti ir padalinti į dalis. Kiekvieną dalį iškočioti 20 - 25 cm ilgio ir apvolioti aguonose arba sezamų sėklose. Duonos lazdeles išdėlioti kepomo formoje, ištiestoje kepimo popieriumi ir dar palikti 30 minučių pakilti.
Kepti įkaitintoje 220 C laipsnių orkaitėje 15-20 minučių.
Duonos lazdelės
INGREDIENTAI:
| 1 valgomasis šaukštas | cukrus |
| 1 arbatinis šaukštelis | druska |
| 500 gramų | kvietiniai miltai |
| 250 mililitrų | vanduo (šiltas) |
| 7 gramai | mielės (sausos) |
| 1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
| šiek tiek | aguonų |
| šiek tiek | sezamas (sėklos) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragas su aguonomis ir razinomis
-
Morkų tortas
-
Bandelės su vištiena ir pievagrybiais
-
A la Brownie
-
Bandelės su aguonomis
-
Duona su prieskoniais
-
Šokoladiniai keksiukai
-
Obuolių duona
-
Pyragas "Trupinukas"
-
Meduolis
-
Minkštas keksas su obuoliais ir razinomis
-
Varškės tortas
-
Paprastas obuolių pyrgas
-
Lietinių pyragas
-
Obuolių pyragas su grietinės kremu
-
Soti pica
-
Gražusis obuolių pyragas
-
Elzaso tortas
-
Velykinis pyragas su įdaru
-
Trijų skonių pynė
Duonos lazdelės
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
-
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Vanduo, šiltas,
250 mililitrų -
Mielės, sausos,
7 gramai -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Aguonos
- Sezamas, sėklos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į didelį dubenį persijoti miltus. Mieles ištirpinti su cukrumi bei šiltu vandeniu ir palikti pastovėti 5 minutes, o tada supilti į miltus. Pridėti druskos, aliejaus ir gerai išminkyti. Suminkyti į kamuolį, aptepti aliejumi, dėti į dubenį, apdengti folija ir palikti pastovėti 30 minučių.
Tešlą išminkyti ir padalinti į dalis. Kiekvieną dalį iškočioti 20 - 25 cm ilgio ir apvolioti aguonose arba sezamų sėklose. Duonos lazdeles išdėlioti kepomo formoje, ištiestoje kepimo popieriumi ir dar palikti 30 minučių pakilti.
Kepti įkaitintoje 220 C laipsnių orkaitėje 15-20 minučių.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
