Sumaišome tarpusavyje kvietinius ir ruginius miltus. Viduryje padarome duobutę, į kurią suberiame mielės, cukrų, druską. Sumaišome su šiek tiek miltų. Taip pat į centrą pamažu pilame vandenį ir imdami miltų iš šonų minkome tešlą. Tešlą minkome labai energingai apie 10 minučių. Tada aptepame aliejumi, įvyniojame į foliją, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pakilti šiltoje vietoje.
Tešlą perminkome, formuojame duonos kepaliuką, viršų įpjauname, aptepame aliejumi ir apibarstome sezamo sėklomis, dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą, uždengiame folija ir dar paliekame pakilti apie 30 - 45 minutes.
Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 190 C laipsnių tempretatūros.
Gardi sezaminė duona
INGREDIENTAI:
| 2 stiklinės | kvietiniai miltai |
| 1 stiklinė | ruginiai miltai |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | mielės (sausos) |
| 1 valgomasis šaukštas | cukrus |
| 1.5 arbatinio šaukštelio | druska |
| 280 mililitrų | vanduo |
| šiek tiek | sezamas (sėklos) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragas su Oreo sausainiais
-
Spurgos
-
Suomiškas uogų pyragas
-
Šokoladinis bananinis keksas
-
Sausainiai "Šypsenėlės"
-
Obuolių pyragas su grietinės kremu
-
Kakavinis pyragas su sutirštintu pienu ir vyšniomis
-
Duoniukai prie alaus
-
Mini čeburekai
-
Karališkas obuolių pyragas su obuolių uogiene
-
Evelinos varškės pyragas
-
Keksiukai su "Karvutės" saldainiais
-
Citrininiai keksiukai
-
Sveikuoliški avižų ir spanguolių pyragaičiai
-
Tinginys su riešutais
-
Paprastuoliai sausainukai
-
Duona su džiovintais vaisiais
-
Prabangūs kakavos pyragaičiai
-
Varškės apkepas su žemuogėm
-
Obuolių pyragas „Skanutis“
Gardi sezaminė duona
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
-
Kvietiniai miltai,
2 stiklinės -
Ruginiai miltai,
1 stiklinė -
Mielės, sausos,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Vanduo,
280 mililitrų - Sezamas, sėklos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Sumaišome tarpusavyje kvietinius ir ruginius miltus. Viduryje padarome duobutę, į kurią suberiame mielės, cukrų, druską. Sumaišome su šiek tiek miltų. Taip pat į centrą pamažu pilame vandenį ir imdami miltų iš šonų minkome tešlą. Tešlą minkome labai energingai apie 10 minučių. Tada aptepame aliejumi, įvyniojame į foliją, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pakilti šiltoje vietoje.
Tešlą perminkome, formuojame duonos kepaliuką, viršų įpjauname, aptepame aliejumi ir apibarstome sezamo sėklomis, dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą, uždengiame folija ir dar paliekame pakilti apie 30 - 45 minutes.
Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 190 C laipsnių tempretatūros.
Reklama:
Komentarai (4)
-
staras
2011-09-18 19:15
foto tai batonas..... :-p :taip:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
