4 vienetai | kriaušės (didelės) | |
500 gramų | varškė (rupi) | |
4 vienetai | kiaušiniai | |
220 gramų | kvietiniai miltai | |
200 gramų | cukrus | |
200 gramų | grietinė | |
170 gramų | sviestas | |
30 gramų | kakava | |
2 valgomieji šaukštai | manų kruopos | |
2 valgomieji šaukštai | citrinų sultys | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
2 | vanilinis cukrus (pagal skonį) | |
2 saujelės | kokoso drožlės (papuošimui) | |
Glajui: | ||
50 gramų | juodojo šokolado | |
50 gramų | grietinėlės, 35% |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tortas su kokoso pienu
- Trupiniai grietinėlėje
- Riešutinis vaflių tortas
- Tortas Voratinklis
- Blynų tortas
- Nekeptas oreo tortas
- Tortas su varškės kremu
- Braškių svajonė
- Varškės tortas su citrinų sultimis
- Tortilla de patatas (Bulvių omletas)
- Tortas mažyliams
- Šokoladinis Velykų tortas
- Blynų tortukas
- Saldus pyragas
- Vaisinis bananų - mandarinų tortas
- Šokoladinis varškės pyragas
- Tortas iš krekerių "Žuvytės"
- Tortas meilės dienai
- Kalėdinis tortas ,,Gulbė princesė''
- Aguoninis tortas
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Kriaušės, didelės,
4 vienetai -
Varškė, rupi,
500 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Kvietiniai miltai,
220 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Grietinė,
200 gramų -
Sviestas,
170 gramų -
Kakava,
30 gramų -
Manų kruopos,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys,
2 valgomieji šaukštai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanilinis cukrus, pagal skonį,
2 -
Kokoso drožlės, papuošimui,
2 saujelės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Juodasis šokoladas,
50 gramų -
Grietinėlė, 35%,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pirmiausia pasigaminame karamelizuotas kriaušes. 3 kriaušes reikia nulupti ir supjaustyti riekelėmis.
Į keptuvę įdėti apie 20 g sviesto, kai jis ištirpsta, apibarstant tolygiai apie 2 šaukštais cukraus. Maišant jį kaitinti, kol virs rusva karamele. Suberti į keptuvę kriaušes ir, maišant, troškinti. Išeis sultinga masė. Troškinti tol, kol sultys išgaruos, o kriaušių gabaliukai apkeps karamele. Atvėsinti, supilti citrinos sultis, išmaišyti.
Tešlos gaminimas. Ištrinti 100 g minkšto sviesto su 100 g cukraus ir vaniliniu cukrumi ( 1 šaukštas.) Sudėti 100 g grietinės kartu su kepimo milteliais, suversti paplaktus kiaušinių trynius ir sumaišyti. Po truputį, maišydami, įsijojame miltus, sumaišytus su kakava. Tešla turi būti sunkokai šaukštu maišoma. Ją padaliname į 2 dalis.
Įdarui sumaišome varškę su 100 g cukraus, 50 g lydyto sviesto, manais, 100 g grietinės. Kiaušinio baltymus išplakti iki putų ir įmaišyti į varškę.
Kepimo formą ištepti sviestu, sudėti šaukštu didesniąją pusę tešlos, paskirstyti, sudėti varškės masę, sudėti ant viršaus troškintas kriaušes.
Uždėti šaukštu likusią tešlą ir paskirstyti tolygiai šakute. Aš kiek mažokai pasilikau tešlos viršui. Ant viršaus išdėlioti supjaustytą, nenuluptą kriaušę.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Visiškai atvėsinti.
Pašildytoje grietinėlėje ištirpinti šokoladą, kiek palaukti, gerai išmaišyti ir aptepti torto kraštus. Aš dar puošiau kokosų drožlėmis. Mano godūs valgytojai sakė, kad išėjo saulėgrąža.
Komentarai