
Kalėdinis spanguolių pyragas
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1.5 stiklinės | miltai |
1 stiklinė | „dansukker“ cukrus su cinamonu |
0.5 stiklinės | „dansukker“ cukranendrių cukrus „demerara“ |
0.5 stiklinės | kefyras |
1 vienetas | kiaušiniai |
110 gramų | sviestas |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 žiupsnelis | apelsinų (tarkuota žievelė) |
3 valgomieji šaukštai | sultys ((apelsinų)) |
1 žiupsnelis | druska |
2 stiklinės | spanguolės |
1 saujelė | graikiniai riešutai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
10 g. sviesto ištirpinti su cukranendrių cukrumi ir apelsinų sultimis. Pakaitinti pora minučių. Į šią masę supilti spanguoles išmaišytas su riešutais ir apelsinų žievelėm. Gautą masę gerai išmaišyti ir supilti į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo indą.
2.
Į miltus išmaišytus su kepimo milteliais ir druska, supilti cukrų išsuktą su cukrumi ir cinamonu. Dar supilti kefyrą ir įmušti kiaušinį. Gautą masę gerai išplakti ir supilti ant spanguolių. Kepti 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje , apie 40 min. Patiekti supjaustytą nedideliais gabalėliais, puoštą plakta grietinėle.
Skanaus!
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Macarons
-
Belgiški mieliniai vafliai
-
Morenginis riešutinis tortas su plikytu kremu
-
Vyniotinis su moliūgų biskvitu ir grietininiu citrininiu kremu
-
Riešutinis pyragas
-
Sausainiai macarons
-
Keksas su Dumle saldainiais ir aitriosiomis paprikomis
-
Apelsinų skonio moliūgų tortas su maskarpone
-
Tobulas mėsainis
-
Redos sausainiai
-
Trapūs ryžių miltų sausainiai
-
Albinos duona
-
Kefyriniai keksiukai
-
Minkšti morkų keksiukai
-
Sausainiai su mandarinais ir avietėmis
-
Bananiniai SPELTA keksiukai
-
Tortas "Grietinė"
-
Avižiniai sausainiai
-
Citrininis pyragas
-
Purus pyragas
Kalėdinis spanguolių pyragas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Miltai,
1.5 stiklinės -
„Dansukker“ cukrus su cinamonu,
1 stiklinė -
„Dansukker“ cukranendrių cukrus „Demerara“ ,
0.5 stiklinės -
Kefyras,
0.5 stiklinės -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Sviestas,
110 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Apelsinai, tarkuota žievelė,
1 žiupsnelis -
Sultys, (apelsinų),
3 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 žiupsnelis -
Spanguolės,
2 stiklinės -
Graikiniai riešutai,
1 saujelė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
10 g. sviesto ištirpinti su cukranendrių cukrumi ir apelsinų sultimis. Pakaitinti pora minučių. Į šią masę supilti spanguoles išmaišytas su riešutais ir apelsinų žievelėm. Gautą masę gerai išmaišyti ir supilti į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo indą.
Į miltus išmaišytus su kepimo milteliais ir druska, supilti cukrų išsuktą su cukrumi ir cinamonu. Dar supilti kefyrą ir įmušti kiaušinį. Gautą masę gerai išplakti ir supilti ant spanguolių. Kepti 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje , apie 40 min. Patiekti supjaustytą nedideliais gabalėliais, puoštą plakta grietinėle.
Skanaus!
Reklama:
Komentarai (3)
-
inesa
2014-12-09 13:38
awwww kaip skanu
-
sarune
2014-12-08 13:23
Super
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...