Kalėdinis spanguolių pyragas
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
| 1.5 stiklinės | miltai |
| 1 stiklinė | „dansukker“ cukrus su cinamonu |
| 0.5 stiklinės | „dansukker“ cukranendrių cukrus „demerara“ |
| 0.5 stiklinės | kefyras |
| 1 vienetas | kiaušiniai |
| 110 gramų | sviestas |
| 1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
| 1 žiupsnelis | apelsinų (tarkuota žievelė) |
| 3 valgomieji šaukštai | sultys ((apelsinų)) |
| 1 žiupsnelis | druska |
| 2 stiklinės | spanguolės |
| 1 saujelė | graikiniai riešutai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
10 g. sviesto ištirpinti su cukranendrių cukrumi ir apelsinų sultimis. Pakaitinti pora minučių. Į šią masę supilti spanguoles išmaišytas su riešutais ir apelsinų žievelėm. Gautą masę gerai išmaišyti ir supilti į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo indą.
2.
Į miltus išmaišytus su kepimo milteliais ir druska, supilti cukrų išsuktą su cukrumi ir cinamonu. Dar supilti kefyrą ir įmušti kiaušinį. Gautą masę gerai išplakti ir supilti ant spanguolių. Kepti 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje , apie 40 min. Patiekti supjaustytą nedideliais gabalėliais, puoštą plakta grietinėle.
Skanaus!
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aguoninis pyragas su citrininiu glaistu
-
Sausainių tortas
-
Tortas ale Tiramisu
-
Albinos duona
-
Žaliosios eglutės
-
Sausainiai su mandarinais ir avietėmis
-
Lilės tortas
-
Šokoladinis cukinijų pyragas
-
Prancūziška duona Brioche
-
Žuvies pyragas
-
Vasariškas tortas
-
Baltas greitpyragis
-
A la Brownie
-
Šokoladinis keksas su kriaušėmis
-
Šventinis skruzdėlynas su "DanSukker" cukraus milteliais
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
-
Sausainiai "Šypsenėlės"
-
Obuolių pyragas
-
Pyragas su Oreo sausainiais
-
Ingos pyragas
Kalėdinis spanguolių pyragas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Miltai,
1.5 stiklinės -
„Dansukker“ cukrus su cinamonu,
1 stiklinė -
„Dansukker“ cukranendrių cukrus „Demerara“ ,
0.5 stiklinės -
Kefyras,
0.5 stiklinės -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Sviestas,
110 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Apelsinai, tarkuota žievelė,
1 žiupsnelis -
Sultys, (apelsinų),
3 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 žiupsnelis -
Spanguolės,
2 stiklinės -
Graikiniai riešutai,
1 saujelė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
10 g. sviesto ištirpinti su cukranendrių cukrumi ir apelsinų sultimis. Pakaitinti pora minučių. Į šią masę supilti spanguoles išmaišytas su riešutais ir apelsinų žievelėm. Gautą masę gerai išmaišyti ir supilti į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo indą.
Į miltus išmaišytus su kepimo milteliais ir druska, supilti cukrų išsuktą su cukrumi ir cinamonu. Dar supilti kefyrą ir įmušti kiaušinį. Gautą masę gerai išplakti ir supilti ant spanguolių. Kepti 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje , apie 40 min. Patiekti supjaustytą nedideliais gabalėliais, puoštą plakta grietinėle.
Skanaus!
Reklama:
Komentarai (3)
-
inesa
2014-12-09 13:38
awwww kaip skanu
-
sarune
2014-12-08 13:23
Super
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
