Keptas kalakutas įdarytas bulvių koše
Porcijų skaičius:
15
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
1 vienetas | kalakutiena (4-5 kg) |
60 gramų | prieskoniai (prieskoninių daržovių mišinys) |
1 žiupsnelis | druska |
0.6 kilogramo | bulvių (košė) |
200 gramų | baravykai (džiovinti) |
3 vienetai | svogūnai |
100 gramų | sviestas |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 žiupsnelis | kmynai |
1 žiupsnelis | muskatas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Kalakutą nuplauti, nusausinti ir įtrinti iš vidaus ir išorės druska, sumaišyta su prieskoninių daržovių mišiniu, į vidų sudėti bulvių įdarą.
2.
Įdarui:
smulkiai supjaustytus svogūnus apkepti svieste, sumaišyti su bulvių koše, sudėti susmulkintus baravykus (arba džiovintus baravykus), išvirtus ir susmulkintus kiaušinius, sumaltus prieskonius (kmynai, muskatas), sviestą, pasūdyti ir gerai išmaišyti, kad masė būtų puri,
smulkiai supjaustytus svogūnus apkepti svieste, sumaišyti su bulvių koše, sudėti susmulkintus baravykus (arba džiovintus baravykus), išvirtus ir susmulkintus kiaušinius, sumaltus prieskonius (kmynai, muskatas), sviestą, pasūdyti ir gerai išmaišyti, kad masė būtų puri,
3.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Skardą iškloti folija, įdėti paruoštą kalakutą ir uždengti folija.
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 valandos, po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir, nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.
Skardą iškloti folija, įdėti paruoštą kalakutą ir uždengti folija.
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 valandos, po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir, nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.
4.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Troškinta vištiena su paprika
- Vištiena su pupelemis
- Vištienos kepsnys prancūziškai
- Vištienos kotletai su slyvomis
- Vištienos filė suktinukai su įdaru
- Traškūs vištos sparneliai
- Vištiena meduje
- Keptas viščiukas
- Vištienos pyragas su grybais
- Šventiška žąsies krūtinelė
- Troškinta vištiena
- Vištos ketvirčiai, troškinti aluje
- Obuoliais įdaryta žąsis
- Kepta antis su apelsinais
- Auksinės šlaunelės
- Putpelės obuolių sultyse
- Vištienos krūtinėlė su pievagrybiais
- Pyragėliai su vištienos įdaru
- Koteltukai - rutuliukai
- Pikantiškas vištienos krūtinėlės kepsnys
Keptas kalakutas įdarytas bulvių koše
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 15
-
Kalakutiena, 4-5 kg,
1 vienetas -
Prieskoniai, prieskoninių daržovių mišinys,
60 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Bulvės, košė,
3/5 kilogramo -
Baravykai, džiovinti,
200 gramų -
Svogūnai,
3 vienetai -
Sviestas,
100 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kmynai,
1 žiupsnelis -
Muskatas,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kalakutą nuplauti, nusausinti ir įtrinti iš vidaus ir išorės druska, sumaišyta su prieskoninių daržovių mišiniu, į vidų sudėti bulvių įdarą.
Įdarui:
smulkiai supjaustytus svogūnus apkepti svieste, sumaišyti su bulvių koše, sudėti susmulkintus baravykus (arba džiovintus baravykus), išvirtus ir susmulkintus kiaušinius, sumaltus prieskonius (kmynai, muskatas), sviestą, pasūdyti ir gerai išmaišyti, kad masė būtų puri,Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Skardą iškloti folija, įdėti paruoštą kalakutą ir uždengti folija.
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 valandos, po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir, nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.Skanaus!
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...