Mieles ištirpinti šiltame vandenyje su cukrumi.
Į išsijotus miltus suberti druską ir aguonas. Supilti aliejų ir ištirpintas mieles ir užminkyti tešlą, kol tešla tampa vientisa ir nelipni (apie 10 minučių). Tešlą palikti šiltai, kad pakiltų (apie 1 valandą).
Iš pakilusios tešlos daryti piršto svorio volelius ir supjaustyti nedideliais, vienodo dydžio gabalėliais. Suformuotus kūčiukus sudėti į kepimo popierimiu išklotą skardą. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol kūčiukai gražiai pagels.
![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Kūčiukai
Porcijų skaičius:
20
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
500 gramų | miltai |
200 mililitrų | vanduo |
1 valgomasis šaukštas | aguonų |
10 gramų | mielės |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
šiek tiek | druska |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aguonų pyragas su "DanSukker" vaniliniu cukrumi su tikra vanile
-
Speltos duona duonkepei
-
Kopūstų pyragas su žirniais
-
Sveikuolių duona
-
Šokoladiniai keksiukai
-
Keksiukai su baltuoju šokoladu
-
Vaflių tortas su uogiene ir sutirštintu pienu
-
Vaikystės skarelės
-
Kiškio pyragaičiai
-
Bandelės su cinamonu (Kanelbullar)
-
Aguonų keksas
-
Nuostabiosios varškės spurgaites
-
Apelsininis pyragas su migdolais
-
Kalakutienos pyragas
-
Vafliai "Linkėjimai iš vaikystės"
-
Morkų pyragas su riešutais
-
Sausainiai
-
Naminė bulka su sezamais
-
Mėlynas raudongūžių kopūstų pyragas
-
Šventinis keksas
Kūčiukai
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 20
-
Miltai,
500 gramų -
Vanduo,
200 mililitrų -
Aguonos,
1 valgomasis šaukštas -
Mielės,
10 gramų -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas - Druska
-
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje su cukrumi.
Į išsijotus miltus suberti druską ir aguonas. Supilti aliejų ir ištirpintas mieles ir užminkyti tešlą, kol tešla tampa vientisa ir nelipni (apie 10 minučių). Tešlą palikti šiltai, kad pakiltų (apie 1 valandą).
Iš pakilusios tešlos daryti piršto svorio volelius ir supjaustyti nedideliais, vienodo dydžio gabalėliais. Suformuotus kūčiukus sudėti į kepimo popierimiu išklotą skardą. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol kūčiukai gražiai pagels.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...