3 vienetai | kiaušiniai |
150 gramų | cukrus |
180 gramų | medus |
200 gramų | margarinas (kepinių) |
350 gramų | miltai |
1 arbatinis šaukštelis | prieskoniai (meduoliams (cinamonas, imbieras, gvazdikėliai)) |
620 gramų | grietinėlės, 35% (plakama) |
450 mililitrų | grietinė |
2 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
15 gramų | želatina |
šiek tiek | citrinų sultys |
šiek tiek | braškės |
šiek tiek | mėta |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Dietiškas torčiukas
- Tortas su uogienės padažu
- Imbierinis tortas Kalėdoms
- Jogurtinis tortas
- Napoleonas su varške ir spanguolių uogienė
- Tortas su šokoladu
- Tortas "Grietinė"
- Kavos tortas su migdolais
- Jogurtinis tortas su vaisiais
- Tortas „Bitutė“
- Vaisinis bananų - mandarinų tortas
- Tortas Napoleonas
- Tortas "Vasaros prisilietimas"
- Tortas su maskarponės sūriu
- Šokoladinis kokosinis tortas
- Tiramisu tortukas
- Aistės jogurto pyragas
- Vyniotinis su margu įdaru
- Šokoladinis varškės pyragas
- Nekeptas oreo tortas
Medaus tortas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Cukrus,
150 gramų -
Medus,
180 gramų -
Margarinas, kepinių,
200 gramų -
Miltai,
350 gramų -
Prieskoniai, meduoliams (cinamonas, imbieras, gvazdikėliai),
1 arbatinis šaukštelis -
Grietinėlė, 35%, plakama,
620 gramų -
Grietinė,
450 mililitrų -
Cukraus pudra,
2 valgomieji šaukštai -
Želatina,
15 gramų - Citrinų sultys
- Braškės
- Mėta
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminame biskvitą (26 cm formai): Orkaitę įkaitiname iki 190 C. Cukrų, medų, margariną, prieskonius dedame į puodą ir maišydami kaitiname, kol viskas ištirps. Masę atvėsiname tiek, kad galėtume supilti plaktus kiaušinius (turi būti maloniai šilta, bet ne karšta, nes sutrauks kiaušinius). Viską gerai išmaišome.
Supilame actu nugesintą sodą ir greitai maišome, kol soda putoja.
Po truputį beriame miltus. Miltų reikia tiek, kad gautume grietinės tirštumo tešlą. Visą tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 190 C orkaitėje apie 1 val. Iškeptą biskvitą atvėsiname ir supjaustome į plonus 3 papločius.
Gaminame kremą: želatiną užpilame šiltu vandeniu ir paliekame išbrinkti.
Suplakame grietinėlę (450g) iki standumo ir vis paragaujant įspaudžiame citrinos sulčių. Paplakame grietinę su cukraus pudra ir sudedame į grietinėlės masę. Viską gerai išmaišome ir nuolat maišydami šią masę supilame ištirpdytą ir atvėsintą želatiną. Viską dar kartą gerai išplakame.
Torto surinkimas: dedame paplotį, pilame kremo ir taip susluoksniuojame visus papločius. Trupiniams galima panaudoti iškilusią papločio dalį. Ją smulkiai supjaustyti, pakepti orkaitėje ir tik tuomet gaminti trupinius.
Papuošimas: išplakti likusią dalį grietinėlės, ją su konditeriniu antgaliu užpurkšti ant torto, uždėti braškes (jų puselės pjautos ne iki galo ir praskleistos) ir papuošti mėtų lapeliais.
P.S. tortas apdėtas taip pat gamintais pyragėliais. Pagamintą tešlą pyliau į keksiukų formeles, jas gražiai apipjausčiau, perpjoviau į tris dalis ir sluoksniavau kaip tortą.
Komentarai (1)
-
gintare
2015-12-12 15:06
o sodos kiek reikia?