
250 gramų | sviestas |
0.5 stiklinės | cukrus (viršui) |
2 vienetai | kiaušiniai (viršui) |
2 stiklinės | kvietiniai miltai |
700 gramų | obuoliai |
200 gramų | chalva (riešutų) |
1 vienetas | kiaušiniai (viršui) |
1 valgomasis šaukštas | pienas |
2 valgomieji šaukštai | cukrus (viršui) |
Iš likusios tešlos iškočioti kepimo formos dydžio apskritimą ir uždėti jį ant pyrago įdaro. Viršų aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu, apibarstyti cukrumi. Kepti apie 45 min. Patiekti šiltą su ledais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aronijų uogienės greitpyragis su migdolais ir kokosų drožlėmis
-
Vyniotinis su varške ir mėlynių uogiene
-
Aguonų vyniotinukai
-
Aguonų pyragas su puta
-
Kokosinis obuolių pyragas
-
Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
-
Keptas Tinginys
-
Varškės pyragas "Draugytė" pagal Gabiją
-
Svogūnų pyragas
-
Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
-
Obuolių pyragas „Skanutis“
-
Šokoladinis pyragas su obuoliais "Žiemos valsas"
-
Vyniotinis su braškine uogiene
-
Trupinių skanėstas
-
Pyragas su varške
-
Obuolių pyragas be tešlos
-
Mėlynių pyragas
-
Slyvų pyragas
-
Mielinės tešlos pyragas
-
Varškės pyragas su vyšniomis
Obuolių pyragas su chalva

- Paruošimo laikas:
-
Sviestas,
250 gramų -
Cukrus, viršui,
0.5 stiklinės -
Kiaušiniai, viršui,
2 vienetai -
Kvietiniai miltai,
2 stiklinės -
Obuoliai,
700 gramų -
Chalva, riešutų,
200 gramų -
Kiaušiniai, viršui,
1 vienetas -
Pienas,
1 valgomasis šaukštas -
Cukrus, viršui,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į sviestą sudėti cukrų ir išplakti. Įmušti kiaušinius ir dar išplakti, sudėi miltus ir gerai išmaišyti. Tešlą įvynioti į celofaninį maišiuką ir įdėti į šaldytuvą bent porai valandų. Orkaitę įkaitinti iki 180 l.C . Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti skiltelėmis. Ant miltais pabarstyto stalo iškočioti 2/3 tešlos, tešlą iškočioti didesne nei kepimo forma 5 cm. Įdėti tešlą į sviestu išteptą formą, tešlos kraštus prispausti prie formos sienelių. Arba geriausiai tešlą įdėti į kepimo popierių. Sudėti pusę obuolių ir užtrupinti chalvos, sudėti likusius obuolius ir vėl užtrupinti chalvos.
Iš likusios tešlos iškočioti kepimo formos dydžio apskritimą ir uždėti jį ant pyrago įdaro. Viršų aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu, apibarstyti cukrumi. Kepti apie 45 min. Patiekti šiltą su ledais.