| 0.75 litro | vanduo |
| 15 gramų | druska |
| 1 sauja | kmynai |
| 30 gramų | mielės |
| 1.5 kilogramo | ruginiai miltai |
Į duonkubilį suberiame 1/3 kepimui skirtų miltų. Užplikome verdančiu vandeniu ir gerai išminkome, kad neliktų sausų miltų.
Duonkubilis uždengiamas ir paliekamas 3-4 val.
Tuomet sudedame į duonkubilį šiltame vandenyje išleistą raugą. Gerai išplakame.
Paviršių apibarstome miltais, uždengiame ir paliekame šiltoje vietoje parai, kad išrūgtų.
Įrūgusi tešla išplakama, suberiami kmynai, druska bei likę miltai ir labai gerai išminkome.
Dar palaikome tokią tešlą šiltoje vietoje (apie 2 val.).
Suformuojame kepalą ir kepame duoną karštoje krosnyje arba 200 laipsnių orkaitėje apie 1-1,5 val.
Plikyta duona yra saldžiarūgštė, todėl ilgai nesensta. :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragas su gervuogių pertepimu
-
Sezamo gardumynas
-
Šokoladinis kriaušių pyragas
-
Pyragas „Sniegas“
-
Skanus riešutų pyragas
-
Evelinos varškės pyragas
-
Kalėdinis tortas "Meškiukai sniege"
-
Papajaus pyragėliai
-
Sausainiai „Sraigutės“ su varške
-
Kalėdiniai meduoliai
-
Pyragas "Obuolinis"
-
Ananasų pyragas puodelyje
-
Biskvitinis, purus uogų pyragas
-
Mano naminė duona
-
Bandelės su grybų įdaru
-
Vyniotinis su obuolienės ir grietinės įdaru
-
Pyragas su agrastais ir vyšniom
-
Pertepti karameliai vafliai
-
Trupiniuotis
-
Plikyta juoda ruginė duona
Plikyta juoda ruginė duona
akcijas
-
Vanduo,
3/4 litro -
Druska,
15 gramų -
Kmynai,
1 sauja -
Mielės,
30 gramų -
Ruginiai miltai,
1.5 kilogramo - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš 200 g miltų, mielių ir stilinės šilto vandens pasigaminame raugą. Viską sumaišome ir paliekame šiltai, kad įrūgtų.
Į duonkubilį suberiame 1/3 kepimui skirtų miltų. Užplikome verdančiu vandeniu ir gerai išminkome, kad neliktų sausų miltų.
Duonkubilis uždengiamas ir paliekamas 3-4 val.
Tuomet sudedame į duonkubilį šiltame vandenyje išleistą raugą. Gerai išplakame.
Paviršių apibarstome miltais, uždengiame ir paliekame šiltoje vietoje parai, kad išrūgtų.
Įrūgusi tešla išplakama, suberiami kmynai, druska bei likę miltai ir labai gerai išminkome.
Dar palaikome tokią tešlą šiltoje vietoje (apie 2 val.).
Suformuojame kepalą ir kepame duoną karštoje krosnyje arba 200 laipsnių orkaitėje apie 1-1,5 val.
Plikyta duona yra saldžiarūgštė, todėl ilgai nesensta. :)
