
0.75 litro | vanduo |
15 gramų | druska |
1 sauja | kmynai |
30 gramų | mielės |
1.5 kilogramo | ruginiai miltai |
Į duonkubilį suberiame 1/3 kepimui skirtų miltų. Užplikome verdančiu vandeniu ir gerai išminkome, kad neliktų sausų miltų.
Duonkubilis uždengiamas ir paliekamas 3-4 val.
Tuomet sudedame į duonkubilį šiltame vandenyje išleistą raugą. Gerai išplakame.
Paviršių apibarstome miltais, uždengiame ir paliekame šiltoje vietoje parai, kad išrūgtų.
Įrūgusi tešla išplakama, suberiami kmynai, druska bei likę miltai ir labai gerai išminkome.
Dar palaikome tokią tešlą šiltoje vietoje (apie 2 val.).
Suformuojame kepalą ir kepame duoną karštoje krosnyje arba 200 laipsnių orkaitėje apie 1-1,5 val.
Plikyta duona yra saldžiarūgštė, todėl ilgai nesensta. :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Minkštos bandelės su dešrelėmis
-
Morkų pyragas su ananasų gabaliukais
-
Obuolių „Šarlotė“
-
Pyragas „Skanumėlis“
-
Pynė su džemu
-
Bakalieno Tinginys
-
Grill bananai su naminiais ledais
-
Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
-
Kepta duona "Su skyle"
-
Ilgas batonas
-
Bandelės su cinamonu
-
Bandelės su bulvėmis
-
Karamelinis obuolių pyragas su ledais
-
Kepsniukai su sūriu
-
Tortas "Vasaros prisilietimas"
-
Naminė duona su saulėgrąžomis
-
Sausainiai su migdolais
-
Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
-
Močiutės bandelės su obuoliais
-
Manų kruopų pyragas su uogomis
Plikyta juoda ruginė duona

-
Vanduo,
3/4 litro -
Druska,
15 gramų -
Kmynai,
1 sauja -
Mielės,
30 gramų -
Ruginiai miltai,
1.5 kilogramo - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš 200 g miltų, mielių ir stilinės šilto vandens pasigaminame raugą. Viską sumaišome ir paliekame šiltai, kad įrūgtų.
Į duonkubilį suberiame 1/3 kepimui skirtų miltų. Užplikome verdančiu vandeniu ir gerai išminkome, kad neliktų sausų miltų.
Duonkubilis uždengiamas ir paliekamas 3-4 val.
Tuomet sudedame į duonkubilį šiltame vandenyje išleistą raugą. Gerai išplakame.
Paviršių apibarstome miltais, uždengiame ir paliekame šiltoje vietoje parai, kad išrūgtų.
Įrūgusi tešla išplakama, suberiami kmynai, druska bei likę miltai ir labai gerai išminkome.
Dar palaikome tokią tešlą šiltoje vietoje (apie 2 val.).
Suformuojame kepalą ir kepame duoną karštoje krosnyje arba 200 laipsnių orkaitėje apie 1-1,5 val.
Plikyta duona yra saldžiarūgštė, todėl ilgai nesensta. :)