
0.75 litro | vanduo |
15 gramų | druska |
1 sauja | kmynai |
30 gramų | mielės |
1.5 kilogramo | ruginiai miltai |
Į duonkubilį suberiame 1/3 kepimui skirtų miltų. Užplikome verdančiu vandeniu ir gerai išminkome, kad neliktų sausų miltų.
Duonkubilis uždengiamas ir paliekamas 3-4 val.
Tuomet sudedame į duonkubilį šiltame vandenyje išleistą raugą. Gerai išplakame.
Paviršių apibarstome miltais, uždengiame ir paliekame šiltoje vietoje parai, kad išrūgtų.
Įrūgusi tešla išplakama, suberiami kmynai, druska bei likę miltai ir labai gerai išminkome.
Dar palaikome tokią tešlą šiltoje vietoje (apie 2 val.).
Suformuojame kepalą ir kepame duoną karštoje krosnyje arba 200 laipsnių orkaitėje apie 1-1,5 val.
Plikyta duona yra saldžiarūgštė, todėl ilgai nesensta. :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Skanūs vafliai su įdaru
-
Arbatiniai sausainiai
-
Keksiukai – saldukai
-
Varškės pyragas su vyšniomis
-
Jogurtinis keksas su raudonųjų arba juodųjų serbentų kremu
-
Pyragas Velykoms
-
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su persikais ir kremu
-
Morkų pyragaičiai
-
Pyragas su rikota
-
Moliūgų pyragas
-
Greitas užkandis
-
Bandelės su cinamonu
-
Pyragėliais su brokoliais ir keptais svogūnais
-
Tamsus pyragas
-
Keksiukai su uogomis
-
Nekeptas varškės tortas
-
Imbierinis namelis
-
Pyragėliai su sūriu
-
Kepta duona "Su skyle"
-
Vafliai su bananais
Plikyta juoda ruginė duona

-
Vanduo,
3/4 litro -
Druska,
15 gramų -
Kmynai,
1 sauja -
Mielės,
30 gramų -
Ruginiai miltai,
1.5 kilogramo - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš 200 g miltų, mielių ir stilinės šilto vandens pasigaminame raugą. Viską sumaišome ir paliekame šiltai, kad įrūgtų.
Į duonkubilį suberiame 1/3 kepimui skirtų miltų. Užplikome verdančiu vandeniu ir gerai išminkome, kad neliktų sausų miltų.
Duonkubilis uždengiamas ir paliekamas 3-4 val.
Tuomet sudedame į duonkubilį šiltame vandenyje išleistą raugą. Gerai išplakame.
Paviršių apibarstome miltais, uždengiame ir paliekame šiltoje vietoje parai, kad išrūgtų.
Įrūgusi tešla išplakama, suberiami kmynai, druska bei likę miltai ir labai gerai išminkome.
Dar palaikome tokią tešlą šiltoje vietoje (apie 2 val.).
Suformuojame kepalą ir kepame duoną karštoje krosnyje arba 200 laipsnių orkaitėje apie 1-1,5 val.
Plikyta duona yra saldžiarūgštė, todėl ilgai nesensta. :)