
500 gramų | kvietiniai miltai |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
250 mililitrų | vanduo (šiltas) |
8 lašai | acto |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
Miltuose padaroma duobelė, į ją supilamas su šiltu vandeniu, actu, druska ir aliejumi išsuktas kiaušinis. Pamažu įmaišoma tešla. Po to ji gerai išminkoma ir, kai nustoja lipusi prie lentos, apibarstoma miltais, uždengiama apverstu puodu ir pastatoma šiltai. Po 30 min. tešla padedama ant servetėlės ir padalijama į keletą dalių, iš kurių iškočiojami ploni lakštai.
Iš pieno, kukurūzų krakmolo, 100 g cukraus išverdamas pudingas. Jis atšaldomas ir sumaišomas su sutrintais riešutais, tryniu bei citrinos sultimis. Kiekvienas tešlos lakštas aptepamas ištirpintu sviestu ir uždedamas vienas ant kito. Ant viršaus sukrečiamas įdaras. Lakštai kuo kiečiau suvyniojami, gautas vyniotinis aštriu peiliu supjaustomas maždaug 3 cm pločio porcijomis, šios sudedamos į gerai sviestu išteptą skardą ir kepamos vidutinio karštumo orkaitėje 20 min. Kol vyniotinis kepa, iš likusio cukraus, stiklinės vandens, vanilinio cukraus ir skiltelėmis supjaustytos citrinos išverdamas sirupas. Dar neatvėsę vyniotinio gabalai sulaistomi šiuo sirupu, gražiai sudėliojami ir paduodami.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Daniškas kalėdinis pyragas
-
Amerikietiškas pekano riešutų pyragas
-
Vyniotnis su aguonomis
-
Duona su pomidorais
-
Drėgnas šokoladinis pyragas
-
Gaivus pyragas
-
Skanausias varškės pyragas
-
Morkų pyrago gaminimas
-
Braškių ir bananų pyragas
-
Citrininis varškės pyragas su kakava
-
Pavasariškai žalias pyragas
-
Rabarbarų pyragas
-
Šokoladinis vyšnių pyragas
-
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir nektarinais
-
Obuolių pyragas
-
Plokštainis diena-naktis
-
Obuolių apkepas
-
Paukštienos pyragas šventiniam stalui
-
Šokoladiniai keksiukai
Rausvas tortas

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Vanduo, šiltas,
250 mililitrų -
Actas,
8 lašai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 0,5L pieno, 60 g kukurūzų krakmolo, 550 g cukraus, 250 g riešutų, trynys, šaukštas aliejaus, truputį vanilinio cukraus, 2 citrinos, 200 g sviesto.
Miltuose padaroma duobelė, į ją supilamas su šiltu vandeniu, actu, druska ir aliejumi išsuktas kiaušinis. Pamažu įmaišoma tešla. Po to ji gerai išminkoma ir, kai nustoja lipusi prie lentos, apibarstoma miltais, uždengiama apverstu puodu ir pastatoma šiltai. Po 30 min. tešla padedama ant servetėlės ir padalijama į keletą dalių, iš kurių iškočiojami ploni lakštai.
Iš pieno, kukurūzų krakmolo, 100 g cukraus išverdamas pudingas. Jis atšaldomas ir sumaišomas su sutrintais riešutais, tryniu bei citrinos sultimis. Kiekvienas tešlos lakštas aptepamas ištirpintu sviestu ir uždedamas vienas ant kito. Ant viršaus sukrečiamas įdaras. Lakštai kuo kiečiau suvyniojami, gautas vyniotinis aštriu peiliu supjaustomas maždaug 3 cm pločio porcijomis, šios sudedamos į gerai sviestu išteptą skardą ir kepamos vidutinio karštumo orkaitėje 20 min. Kol vyniotinis kepa, iš likusio cukraus, stiklinės vandens, vanilinio cukraus ir skiltelėmis supjaustytos citrinos išverdamas sirupas. Dar neatvėsę vyniotinio gabalai sulaistomi šiuo sirupu, gražiai sudėliojami ir paduodami.