
360 gramų | bananai (prinokę) |
250 mililitrų | jogurtas (natūralus) |
200 gramų | miltai |
55 gramai | kakava |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
šiek tiek | druska |
200 gramų | sviestas |
200 gramų | cukrus (rudasis) |
3 vienetai | kiaušiniai |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Obuolių pyragas
-
Tinginys pagal J. Oliverį
-
Grybų pyragas
-
Vyniotinis su aguonomis
-
Medaus pyragas su riešutais
-
Tinginys
-
Varškės pyragas su vyšniomis
-
Sūrio desertas
-
Kalėdinis pyragas (gaminti prieš 10 dienų iki Kalėdų)
-
Skonio kelias su abrikosais
-
Vištienos pyragas
-
Vaflinis pyragas
-
Trapus pyragas su obuolių koše
-
Kopūstų pyragas su grybais
-
Mėgstamiausias pyragas
-
Slyvų pyragas
-
Chocoflan – kakavinis pyragas su pudingu
-
Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
-
Obuolių pyragas su varške ir cinamonu
-
Paprastas obuolių pyrgas
Šokoladinis bananinis keksas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Bananai, prinokę,
360 gramų -
Jogurtas, natūralus,
250 mililitrų -
Miltai,
200 gramų -
Kakava,
55 gramai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
-
Sviestas,
200 gramų -
Cukrus, rudasis,
200 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bananus kartu su jogurtu susmulkinkite, suplakite elektriniu smulkintuvu. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, sodą ir druską. Sviestą suplakite kartu su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą masę labai gerai išplakdami. Į kiaušinių masę suberkite pusę miltų ir kakavos mišinio. Greitai, bet gerai išmaišykite. Supilti jogurto ir bananų masę, išmaišykite. Galiausiai suberkite likusius miltus ir kakavą. Maišykite tik tiek, kad neliktų sausų miltų. Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą pailgą kekso formą. Išlyginkite paviršių ir kepkite iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 55 minutes. Po 45 minučių vis patikrinkite su mediniu pagaliuku ar neiškepė, nes šokoladinius kepinius svarbu neperkepti, kitaip jie išsausės.
Skanaus!