![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
360 gramų | bananai (prinokę) |
250 mililitrų | jogurtas (natūralus) |
200 gramų | miltai |
55 gramai | kakava |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
šiek tiek | druska |
200 gramų | sviestas |
200 gramų | cukrus (rudasis) |
3 vienetai | kiaušiniai |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Brownies pyragas (tipiškas Norvegiškas)
-
Spurgos su įdaru
-
Margas keksas
-
Morkų tortas
-
Šventnis varškės pyragas su vyšniomis
-
Morkų pyragas
-
Skanus riešutų pyragas
-
Ryžių pyragas su silke
-
Bulvinis pyragas
-
Keksas su razinomis
-
Obuolių pyragas su grietinės kremu
-
Pyragas su sutirštintu pienu ir persikais
-
Baklava
-
Varškės pyragas su obuolių rožytėmis
-
Kokosinis pyragas
-
Obuolių pyragas su džemu
-
Kondensuoto pieno keksas
-
Obuolių pyragas
-
Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
-
Kopūstų tortas
Šokoladinis bananinis keksas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Bananai, prinokę,
360 gramų -
Jogurtas, natūralus,
250 mililitrų -
Miltai,
200 gramų -
Kakava,
55 gramai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
-
Sviestas,
200 gramų -
Cukrus, rudasis,
200 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bananus kartu su jogurtu susmulkinkite, suplakite elektriniu smulkintuvu. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, sodą ir druską. Sviestą suplakite kartu su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą masę labai gerai išplakdami. Į kiaušinių masę suberkite pusę miltų ir kakavos mišinio. Greitai, bet gerai išmaišykite. Supilti jogurto ir bananų masę, išmaišykite. Galiausiai suberkite likusius miltus ir kakavą. Maišykite tik tiek, kad neliktų sausų miltų. Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą pailgą kekso formą. Išlyginkite paviršių ir kepkite iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 55 minutes. Po 45 minučių vis patikrinkite su mediniu pagaliuku ar neiškepė, nes šokoladinius kepinius svarbu neperkepti, kitaip jie išsausės.
Skanaus!