Šokoladinis keksas
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
| 5 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
| 5 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | cinamonas |
| šiek tiek | vanilinis cukrus |
| 0.5 vieneto | citrinos (žievelė) |
| 50 gramų | sviestas |
| 180 gramų | cukrus |
| 100 gramų | juodojo šokolado (glajus) |
| 100 gramų | kvietiniai miltai |
| 100 gramų | migdolai (skrudinti, dribsniai) |
| 100 gramų | juodojo šokolado (glajus) |
| 50 gramų | migdolai (skrudinti, dribsniai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Orkaitę įkaitinkite iki 190 C temperatūros. Trynius ištrinkite (išsukite) iki baltumo kartu su 90 g. cukraus, vaniliniu cukrumi ir citrinos žievele. Sviestą išlydykite ir atvėsinkite. Į baltymus suberkite likusį cukrų ir išplakite iki standžių putų. 1/4 baltymų masės sumaišykite su tryniais, supilkite išlydytą sviestą, miltus, migdolus, šokoladą ir išmaišykite. Į šią masę atsargiai, po truputį pilkite likusius išplaktus baltymus. Tešlą supilkite į formą ir kepkite 50 min. Paruoškite šokoladinį glajų, juo papuoškite atvėsintą kepinį, apibarstykite skrudintais migdolų dribsniais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Citrininis morkų pyragas su medumi
-
Manų kruopų pyragas su uogomis
-
Varškės pyragas su obuoliais
-
Skonio kelias su abrikosais
-
Rudeniškas moliūgų skanumynas
-
Everestas
-
Šokoladinis pyragas puodelyje
-
Velykinė banda
-
Pyragas su uogomis prie karštos arbatos
-
Skanausias varškės pyragas
-
Obuolių „Šarlotė“
-
Pyragas su obuoliais
-
Ryžių pyragas su silke
-
Obuolių pyragas su riešutais
-
Marmurinis keksas
-
Slyvų pyragas
-
Braziliškas keksas
-
Cukinijų pyragas
-
Drezdeno tortas
-
Purus pyragas
Šokoladinis keksas
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai, baltymai,
5 vienetai -
Kiaušiniai, baltymai,
5 vienetai - Druska
- Cinamonas
- Vanilinis cukrus
-
Citrinos, žievelė,
0.5 vieneto -
Sviestas,
50 gramų -
Cukrus,
180 gramų -
Juodasis šokoladas, glajus,
100 gramų -
Kvietiniai miltai,
100 gramų -
Migdolai, skrudinti, dribsniai,
100 gramų -
Juodasis šokoladas, glajus,
100 gramų -
Migdolai, skrudinti, dribsniai,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinkite iki 190 C temperatūros. Trynius ištrinkite (išsukite) iki baltumo kartu su 90 g. cukraus, vaniliniu cukrumi ir citrinos žievele. Sviestą išlydykite ir atvėsinkite. Į baltymus suberkite likusį cukrų ir išplakite iki standžių putų. 1/4 baltymų masės sumaišykite su tryniais, supilkite išlydytą sviestą, miltus, migdolus, šokoladą ir išmaišykite. Į šią masę atsargiai, po truputį pilkite likusius išplaktus baltymus. Tešlą supilkite į formą ir kepkite 50 min. Paruoškite šokoladinį glajų, juo papuoškite atvėsintą kepinį, apibarstykite skrudintais migdolų dribsniais.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
