Šokoladinis keksas
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
5 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
5 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cinamonas |
šiek tiek | vanilinis cukrus |
0.5 vieneto | citrinos (žievelė) |
50 gramų | sviestas |
180 gramų | cukrus |
100 gramų | juodojo šokolado (glajus) |
100 gramų | kvietiniai miltai |
100 gramų | migdolai (skrudinti, dribsniai) |
100 gramų | juodojo šokolado (glajus) |
50 gramų | migdolai (skrudinti, dribsniai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Orkaitę įkaitinkite iki 190 C temperatūros. Trynius ištrinkite (išsukite) iki baltumo kartu su 90 g. cukraus, vaniliniu cukrumi ir citrinos žievele. Sviestą išlydykite ir atvėsinkite. Į baltymus suberkite likusį cukrų ir išplakite iki standžių putų. 1/4 baltymų masės sumaišykite su tryniais, supilkite išlydytą sviestą, miltus, migdolus, šokoladą ir išmaišykite. Į šią masę atsargiai, po truputį pilkite likusius išplaktus baltymus. Tešlą supilkite į formą ir kepkite 50 min. Paruoškite šokoladinį glajų, juo papuoškite atvėsintą kepinį, apibarstykite skrudintais migdolų dribsniais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Ramunės obuolių pyragas
- Kriaušių pyragas
- Rausvas tortas
- Biskvitas su antaniniais obuoliais
- Obuolių pyragas
- Sūrio pyragas
- Aguonų-migdolų pyragas
- Pyragas "Prie arbatos"
- Braškių pyragas
- Pyragas su braškėmis
- Keptas Tinginys
- Šokoladinis pyragas puodelyje
- Saldus pyragas
- Slyvų pyragas
- Purus pyragas
- Pyragas su bulvėmis
- Obuolių pyragas su varške ir cinamonu
- Tikrasis Popiežiaus pyragas
- Keksas
- Spanguolių biskvitas
Šokoladinis keksas
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai, baltymai,
5 vienetai -
Kiaušiniai, baltymai,
5 vienetai - Druska
- Cinamonas
- Vanilinis cukrus
-
Citrinos, žievelė,
0.5 vieneto -
Sviestas,
50 gramų -
Cukrus,
180 gramų -
Juodasis šokoladas, glajus,
100 gramų -
Kvietiniai miltai,
100 gramų -
Migdolai, skrudinti, dribsniai,
100 gramų -
Juodasis šokoladas, glajus,
100 gramų -
Migdolai, skrudinti, dribsniai,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinkite iki 190 C temperatūros. Trynius ištrinkite (išsukite) iki baltumo kartu su 90 g. cukraus, vaniliniu cukrumi ir citrinos žievele. Sviestą išlydykite ir atvėsinkite. Į baltymus suberkite likusį cukrų ir išplakite iki standžių putų. 1/4 baltymų masės sumaišykite su tryniais, supilkite išlydytą sviestą, miltus, migdolus, šokoladą ir išmaišykite. Į šią masę atsargiai, po truputį pilkite likusius išplaktus baltymus. Tešlą supilkite į formą ir kepkite 50 min. Paruoškite šokoladinį glajų, juo papuoškite atvėsintą kepinį, apibarstykite skrudintais migdolų dribsniais.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...