![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Tortas Napoleonas
Porcijų skaičius:
22
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 22
500 gramų | margarinas |
700 gramų | miltai |
60 gramų | grietinė |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 žiupsnelis | druska |
400 gramų | sviestas |
240 gramų | cukraus pudra |
160 gramų | kondensuotas pienas (arba kakavos konsentratas, vaisių sirupas, konjakas, vanilinas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Ant lentos išsijojami miltai, į juos dedamas gabalais supjaustytas atšaldytas margarinas, pilama pasūdyta grietinė, įmušamas kiaušinis ir kapojama ilgu peiliu tol, kol nelieka sausų miltų, o margarino gabalėliai pasidaro maždaug 1 cm dydžio.
2.
Tešla suspaudžiama į vieną gabalą ir 2-3 valandas palaikoma šaltai. Po to nespaudžiant ji kočiojama 5-7 mm storio lakštais. Lakštai dedami į vandeniu suvilgytas skardas, subadomi, kad nesideformuotų, ir iškepami (kol parus) 180 laipsnių orkaitėje.
3.
Sviestas išsukamas iki baltumo. Sukant po šaukštą suberiamas miltinis cukrus, po to dalimis supilamas iki 25 laipsnių temperatūros pašildytas kondensuotas pienas arba kakavos koncentratas, vaisių sirupas. Baigiant sukti įpilama konjako arba vanilino.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kakavinis Napoleonas
-
Trijų pienų tortas
-
Jogurtinis tortas
-
Trupiniai grietinėlėje
-
Tortas "kriaušė"
-
Riešutinis vaflių tortas
-
Medaus tortas
-
Kokosinė širdelė šokolade
-
Vaflių tortas "Greitukas"
-
Tortas Voratinklis
-
Nekeptas obuolių pyragas (nesaldus)
-
Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
-
Tortas su maskarponės sūriu
-
Kiaušinių baltymų tortas
-
Grietinėlės tortas
-
Avietinis tortas
-
Vaflių tortas su uogiene ir sutirštintu pienu
-
Nekeptas sausainių tortas
-
Mandarinius
-
Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės tešlos
Tortas Napoleonas
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 22
-
Margarinas,
500 gramų -
Miltai,
700 gramų -
Grietinė,
60 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Druska,
1 žiupsnelis -
Sviestas,
400 gramų -
Cukraus pudra,
240 gramų -
Kondensuotas pienas, arba kakavos konsentratas, vaisių sirupas, konjakas, vanilinas,
160 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Ant lentos išsijojami miltai, į juos dedamas gabalais supjaustytas atšaldytas margarinas, pilama pasūdyta grietinė, įmušamas kiaušinis ir kapojama ilgu peiliu tol, kol nelieka sausų miltų, o margarino gabalėliai pasidaro maždaug 1 cm dydžio.
Tešla suspaudžiama į vieną gabalą ir 2-3 valandas palaikoma šaltai. Po to nespaudžiant ji kočiojama 5-7 mm storio lakštais. Lakštai dedami į vandeniu suvilgytas skardas, subadomi, kad nesideformuotų, ir iškepami (kol parus) 180 laipsnių orkaitėje.
Sviestas išsukamas iki baltumo. Sukant po šaukštą suberiamas miltinis cukrus, po to dalimis supilamas iki 25 laipsnių temperatūros pašildytas kondensuotas pienas arba kakavos koncentratas, vaisių sirupas. Baigiant sukti įpilama konjako arba vanilino.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...