
Tortas Napoleonas
Porcijų skaičius:
22
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 22
500 gramų | margarinas |
700 gramų | miltai |
60 gramų | grietinė |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 žiupsnelis | druska |
400 gramų | sviestas |
240 gramų | cukraus pudra |
160 gramų | kondensuotas pienas (arba kakavos konsentratas, vaisių sirupas, konjakas, vanilinas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Ant lentos išsijojami miltai, į juos dedamas gabalais supjaustytas atšaldytas margarinas, pilama pasūdyta grietinė, įmušamas kiaušinis ir kapojama ilgu peiliu tol, kol nelieka sausų miltų, o margarino gabalėliai pasidaro maždaug 1 cm dydžio.
2.
Tešla suspaudžiama į vieną gabalą ir 2-3 valandas palaikoma šaltai. Po to nespaudžiant ji kočiojama 5-7 mm storio lakštais. Lakštai dedami į vandeniu suvilgytas skardas, subadomi, kad nesideformuotų, ir iškepami (kol parus) 180 laipsnių orkaitėje.
3.
Sviestas išsukamas iki baltumo. Sukant po šaukštą suberiamas miltinis cukrus, po to dalimis supilamas iki 25 laipsnių temperatūros pašildytas kondensuotas pienas arba kakavos koncentratas, vaisių sirupas. Baigiant sukti įpilama konjako arba vanilino.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aistės jogurto pyragas
-
Mėgstamiausias pyragas
-
Tortas su konservuotais persikais
-
Vaflinis pyragas
-
Kalėdinis tortas
-
Naminis Raffaello tortas
-
Riešutinis tartas
-
Jogurtinis tortas su vaisiais
-
Gaivus mango tortas
-
Vaflių tortas
-
Obuolių tortas su plakta grietinėle
-
Smaližiukas
-
Nekeptas obuolių pyragas (nesaldus)
-
Tiramisu
-
Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas
-
Avietinis tortas
-
Aguoninis tortas
-
Kiaušinių baltymų tortas
-
Braškių svajonė
-
Elzaso tortas
Tortas Napoleonas
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 22
-
Margarinas,
500 gramų -
Miltai,
700 gramų -
Grietinė,
60 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Druska,
1 žiupsnelis -
Sviestas,
400 gramų -
Cukraus pudra,
240 gramų -
Kondensuotas pienas, arba kakavos konsentratas, vaisių sirupas, konjakas, vanilinas,
160 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Ant lentos išsijojami miltai, į juos dedamas gabalais supjaustytas atšaldytas margarinas, pilama pasūdyta grietinė, įmušamas kiaušinis ir kapojama ilgu peiliu tol, kol nelieka sausų miltų, o margarino gabalėliai pasidaro maždaug 1 cm dydžio.
Tešla suspaudžiama į vieną gabalą ir 2-3 valandas palaikoma šaltai. Po to nespaudžiant ji kočiojama 5-7 mm storio lakštais. Lakštai dedami į vandeniu suvilgytas skardas, subadomi, kad nesideformuotų, ir iškepami (kol parus) 180 laipsnių orkaitėje.
Sviestas išsukamas iki baltumo. Sukant po šaukštą suberiamas miltinis cukrus, po to dalimis supilamas iki 25 laipsnių temperatūros pašildytas kondensuotas pienas arba kakavos koncentratas, vaisių sirupas. Baigiant sukti įpilama konjako arba vanilino.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...