
Bulvių gėlytė su grybų įdaru
Porcijų skaičius:
3
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
6 vienetai | bulvių | |
500 gramų | džiovintų grybų | |
1 sauja | poras | |
1 saujelė | svogūnai | |
1 žiupsnelis | druska | |
4 arbatiniai šaukšteliai | aliejaus | |
Pabarstymui: | ||
šiek tiek | fermentinio sūrio |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Piene išmirkytus grybus smulkiai supjaustyti. Porą su svogūnų supjaustyti ir kartu su grybais apkepti. Įdėti druskos, prieskonių, pipirų, jeigu norima.
2.
Bulves supjaustyti apskritimais – jie turi būti maždaug vienodo dydžio, kitaip bus sunku gražiai suformuoti gėlytės žiedą. Bulves apšlakstyti aliejumi ir ir šiek tiek apiberti druska arba bulvių sprieskoniais. Leisti pasimarinuoti.
3.
Keksiukų kepimo formelėje suformuoti žiedelius ir į jų viduriuką sudėti grybus.
4.
Iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitoje uždengus folija kepti iki pusvalandžio. Paskui ją nuimti ir dar kelias minutes leisti bulvėms apskrusti. Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bulvių kotletai su porais
-
Dešros tarta
-
Bulviniai bokšteliai
-
Raganos kepsniukas
-
Pikantiškos bulvės
-
Bulvių apkepas su svogūnais
-
Cepelinai su mėsa
-
Bulvių pyragėliai su grybais
-
Vėdarai
-
Bulvių, pupelių ir grybų paplotėliai
-
Čekiški bulviniai blynai
-
Arkliukas "alia Žemaitis"
-
Keptos bulvės su žolelių aliejumi
-
Bulvių kukuliai
-
Bajoriškas kugelis su kiaulės koja
-
Norvegiški bulviniai blynai
-
Bulvių apkepas pagal Vanill
-
Keptos armonikos
-
Bulvių košė su "lepeškom"
-
Bulvių ir varškės apkepas
Bulvių gėlytė su grybų įdaru
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Bulvės,
6 vienetai -
Džiovinti grybai,
500 gramų -
Poras,
1 sauja -
Svogūnai,
1 saujelė -
Druska,
1 žiupsnelis -
Aliejus,
4 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Fermentinis sūris
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Milda
Gaminimo eiga:
Piene išmirkytus grybus smulkiai supjaustyti. Porą su svogūnų supjaustyti ir kartu su grybais apkepti. Įdėti druskos, prieskonių, pipirų, jeigu norima.
Bulves supjaustyti apskritimais – jie turi būti maždaug vienodo dydžio, kitaip bus sunku gražiai suformuoti gėlytės žiedą. Bulves apšlakstyti aliejumi ir ir šiek tiek apiberti druska arba bulvių sprieskoniais. Leisti pasimarinuoti.
Keksiukų kepimo formelėje suformuoti žiedelius ir į jų viduriuką sudėti grybus.
Iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitoje uždengus folija kepti iki pusvalandžio. Paskui ją nuimti ir dar kelias minutes leisti bulvėms apskrusti. Skanaus.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...