
Bulvių gėlytė su grybų įdaru
Porcijų skaičius:
3
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
6 vienetai | bulvių | |
500 gramų | džiovintų grybų | |
1 sauja | poras | |
1 saujelė | svogūnai | |
1 žiupsnelis | druska | |
4 arbatiniai šaukšteliai | aliejaus | |
Pabarstymui: | ||
šiek tiek | fermentinio sūrio |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Piene išmirkytus grybus smulkiai supjaustyti. Porą su svogūnų supjaustyti ir kartu su grybais apkepti. Įdėti druskos, prieskonių, pipirų, jeigu norima.
2.
Bulves supjaustyti apskritimais – jie turi būti maždaug vienodo dydžio, kitaip bus sunku gražiai suformuoti gėlytės žiedą. Bulves apšlakstyti aliejumi ir ir šiek tiek apiberti druska arba bulvių sprieskoniais. Leisti pasimarinuoti.
3.
Keksiukų kepimo formelėje suformuoti žiedelius ir į jų viduriuką sudėti grybus.
4.
Iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitoje uždengus folija kepti iki pusvalandžio. Paskui ją nuimti ir dar kelias minutes leisti bulvėms apskrusti. Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kugelis
-
Bulvinė pica
-
Cukinijų ir bulvių apkepas
-
Orkaitėje keptos bulvės
-
Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsos ir varškės įdarais
-
Bulvių, įdarytų mėsa, troškinys
-
Žemaičių blynai su grybų padažu
-
Bulvinė pica su dešrelėm
-
Dzūkiškos bandos ant kopūsto lapo
-
Skanu ir greita
-
Vištienos ir bulvių čenachai
-
Bulvių patiekalas
-
Bajoriškas kugelis su kiaulės koja
-
Norvegiški bulviniai blynai
-
Dešrelės su bulviniais blynais
-
Sklindžiai su spirgais
-
Keptos bulvės su cukinija
-
Šviežios bulvės su grietinės padažu
-
Tarkuotų bulvių apkepas
-
Blynai su moliūgais
Bulvių gėlytė su grybų įdaru
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Bulvės,
6 vienetai -
Džiovinti grybai,
500 gramų -
Poras,
1 sauja -
Svogūnai,
1 saujelė -
Druska,
1 žiupsnelis -
Aliejus,
4 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Fermentinis sūris
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Milda
Gaminimo eiga:
Piene išmirkytus grybus smulkiai supjaustyti. Porą su svogūnų supjaustyti ir kartu su grybais apkepti. Įdėti druskos, prieskonių, pipirų, jeigu norima.
Bulves supjaustyti apskritimais – jie turi būti maždaug vienodo dydžio, kitaip bus sunku gražiai suformuoti gėlytės žiedą. Bulves apšlakstyti aliejumi ir ir šiek tiek apiberti druska arba bulvių sprieskoniais. Leisti pasimarinuoti.
Keksiukų kepimo formelėje suformuoti žiedelius ir į jų viduriuką sudėti grybus.
Iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitoje uždengus folija kepti iki pusvalandžio. Paskui ją nuimti ir dar kelias minutes leisti bulvėms apskrusti. Skanaus.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...