Cepelinai
Porcijų skaičius:
5
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
Tešlai: | ||
2 kilogramai | bulvių (iš Ilzenbergo dvaro ūkio) | |
šiek tiek | krakmolas | |
Įdarui: | ||
1 kilogramas | jautienos faršas (iš Ilzenbergo dvaro ūkio) | |
1 vienetas | svogūnai | |
1 skiltelė | česnakas | |
1 žiupsnelis | druska | |
1 žiupsnelis | pipirai | |
Padažui: | ||
300 gramų | lašinukai | |
1 vienetas | svogūnai | |
Patiekiant: | ||
šiek tiek | grietinė |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
5 bulves išverdame ir sumalame mėsmale. Likusias sutarkuojame ir išsunkiame. Virtas bulves dedame į jau išsunktą bulvių masę, sudedame krakmolą ir trupučiuką pasūdome. Gerai išminkome.
2.
Į maltą jautieną dedame norimus prieskonius pagal skonį, česnako skiltelę ir smulkiai pjaustytą svogūną. Gerai išminkome.
3.
Formuojame norimo dydžio cepelinus. Juos dedame į puodą su verdančiu, pasūdytu vandeniu. Verdame apie 20 minučių.
4.
Padažui lašinukus supjaustome smulkiai ir kepiname ant keptuvės. Kai spirgučiai gražiai apkepa dedame smulkiai pjaustytą svogūną ir pakepiname.
5.
Cepelinus patiekiame su spirgučių padažu ir grietine. Skanaus :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Norvegiški bulviniai blynai
- Dzūkiškos bandos ant kopūsto lapo
- Apkepas „La Graikija“
- Sicilietiškas bulvių pyragas
- Bulvių apkepas su svogūnais
- Raganos kepsniukas
- Bulvių ir kamambero apkepas
- Bulviniai pyragėliai su dešrelėmis
- Keptos bulvės folijoje, žarijose
- Bulvių apkepas
- Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
- Žemaičių blynai su spirgučiais
- Bulvių kroketai
- Bulviniai blynai su sūriu
- Cepelinai su mėsa
- Orkaitėje keptos bulvės
- Bulvinis paršelis Kalėdoms
- Įdaryti bulvių kukuliai
- Sūrio kroketai
- Švediški bulviniai blynai
Cepelinai
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Bulvės, iš Ilzenbergo dvaro ūkio,
2 kilogramai - Krakmolas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Jautienos faršas, iš Ilzenbergo dvaro ūkio,
1 kilogramas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas,
1 skiltelė -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Lašinukai ,
300 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Grietinė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sidona
Gaminimo eiga:
5 bulves išverdame ir sumalame mėsmale. Likusias sutarkuojame ir išsunkiame. Virtas bulves dedame į jau išsunktą bulvių masę, sudedame krakmolą ir trupučiuką pasūdome. Gerai išminkome.
Į maltą jautieną dedame norimus prieskonius pagal skonį, česnako skiltelę ir smulkiai pjaustytą svogūną. Gerai išminkome.
Formuojame norimo dydžio cepelinus. Juos dedame į puodą su verdančiu, pasūdytu vandeniu. Verdame apie 20 minučių.
Padažui lašinukus supjaustome smulkiai ir kepiname ant keptuvės. Kai spirgučiai gražiai apkepa dedame smulkiai pjaustytą svogūną ir pakepiname.
Cepelinus patiekiame su spirgučių padažu ir grietine. Skanaus :)
Reklama:
Komentarai (2)
-
Bronisłava
2019-07-09 20:07
Labai skanu,aćiù gerb .Sidona
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...