
1 vienetas | vištos | |
700 gramų | vištienos faršas | |
500 gramų | grietinėlės, 35% | |
200 gramų | balta forminė duona | |
3 vienetai | kiaušiniai | |
2 vienetai | morkos (smilkintos, keptos) | |
3 skiltelės | česnakas (smulkintas) | |
šiek tiek | džiovintų slyvų | |
šiek tiek | džiovintų abrikosų | |
šiek tiek | prieskonių vištienai | |
šiek tiek | druska | |
šiek tiek | pipirai | |
Aptepimui: | ||
šiek tiek | majonezas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištiena ant grotelių
-
Keptos ančiukų kulšelės
-
Pyragėliai su vištienos įdaru
-
Pikantiški kalakutienos šašlykai
-
Vištienos sparneliai
-
Daržovių bei mėsos troškinys
-
Kalakutiena su medumi
-
Viščiukas folijoje
-
Įdaryta obuoliais antis
-
Vištienos keksiukai
-
Kotletai pomidorų padaže
-
Vištienos šlaunelės su petražolėmis
-
Šventinis kalakutas
-
Glazūruoti viščiukų ketvirčiai
-
Skani vakarienė "Vištiena su bulvėmis"
-
Vištienos sparneliai su kariu ir kmynais
-
Vištienos plovas
-
Vištiena iš garpuodžio su daržovėmis
-
Vištiena su traškia plutele
-
Salotos su vištiena ir pupelėmis
Farširuota višta šventiniam stalui

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Višta,
1 vienetas -
Vištienos faršas,
700 gramų -
Grietinėlė, 35%,
500 gramų -
Balta forminė duona,
200 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Morkos, smilkintos, keptos,
2 vienetai -
Česnakas, smulkintas,
3 skiltelės - Džiovintos slyvos
- Džiovinti abrikosai
- Prieskoniai vištienai
- Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Majonezas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištai atsargiai nuimame odą.
Nuimame nuo kaulų likusią mėsą, maišome su faršu, dedame grietinėlėje mirkytą duoną, kiaušinius, prieskonius. Kad faršas būtų minkštas - labai svarbu mėsą gerai padaužyti (imame gniutulą faršo rankomis ir su jėga metam į dubenį). Kai faršas išminkytas, išdaužytas - dedame norimus priedus - numirkytus džiovintus vaisius, galima gražiai įdėti virto kiaušinio puselių. Dedame įdarą į numautą odą, gražiai padarome vištos formą. Aptepame majonezu, galima šiek tiek aliejaus.
Vyniojame į foliją, pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40 - 50 minučių. Tada atlankstome foliją, dar apkepam 15 - 20 minučių, priklausomai nuo vištos dydžio.
Vištai atvėsus, ją dedame į lėkštę, supjaustome, papuošiame. Skanaus ;)
Komentarai (2)
-
Danutė
2018-12-07 20:40
Labai skanu