Grikinis vištienos „Zuikis“ su violetiniu svogūnu
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas | vištienos faršas |
200 gramų | karštai rūkyta šoninė |
200 gramų | grikiai |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | rausvieji svogūnai |
1 sauja | prieskonių vištienai |
1 žiupsnelis | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Grikius išvirti pasūdytame vandenyje.
2.
Į maltą vištieną sudėti virtus grikius, prieskonius, labai smulkiai ir stambiau susmulkintą svogūną (prieš tai galima jį apkepti, bet nebūtina) bei šoninę ir įmušti kiaušinius. Daugiau druskos dėti nereikia - pakankamai sūrumo patiekalui suteiks šoninė. Viską išminkyti iki vientisos masės.
3.
Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi. Iš mėsos formuoti pailgos formos kepsnį - „zuikį“. Įpilti truputį vandens, kad kepsnys būtų sultingesnis.
4.
Uždengti folija ir pašauti į 200° C orkaitę 40 minučių. Tada nuimti foliją ir dar pakepti 15 minučių - kad susiformuotų plutelė. Gardžiausias karštas. Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištienos apkepas su cukinija
- Makaronų apkepas (pigus ir skanus)
- Kiaulienos su kruopom apkepas
- Vištienos apkepėlė
- Bulvių ir faršo apkepas
- Apkepas „Greitukas“
- Pyragas su šonine ir alyvuogėmis
- Vištienos apkepėlė
- Mėsos apkepas
- Itališkų makaronų apkepas, Lazanija
- Mėsos - bulvių apkepas
- Daržovių užkepėlė su vištiena
- Cukinijų apkepas
- Vištienos ir briuselio kopūstų apkepas
- Vištienos ir baklažanų apkepas
- Bulvių ir cukinijų pyragas
- Sluoksniuotas apkepas
- Tarkuotų bulvių apkepas
- Olandiškas omletas
- Vištienos užkepėlė
Grikinis vištienos „Zuikis“ su violetiniu svogūnu
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Vištienos faršas,
1 kilogramas -
Karštai rūkyta šoninė,
200 gramų -
Grikiai,
200 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Rausvieji svogūnai,
1 vienetas -
Prieskoniai vištienai ,
1 sauja -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Milda
Gaminimo eiga:
Grikius išvirti pasūdytame vandenyje.
Į maltą vištieną sudėti virtus grikius, prieskonius, labai smulkiai ir stambiau susmulkintą svogūną (prieš tai galima jį apkepti, bet nebūtina) bei šoninę ir įmušti kiaušinius. Daugiau druskos dėti nereikia - pakankamai sūrumo patiekalui suteiks šoninė. Viską išminkyti iki vientisos masės.
Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi. Iš mėsos formuoti pailgos formos kepsnį - „zuikį“. Įpilti truputį vandens, kad kepsnys būtų sultingesnis.
Uždengti folija ir pašauti į 200° C orkaitę 40 minučių. Tada nuimti foliją ir dar pakepti 15 minučių - kad susiformuotų plutelė. Gardžiausias karštas. Skanaus.
Reklama:
Komentarai (2)
-
Edita
2017-01-11 16:57
dažniausiai taip ir būna - išvaizda patiekalo ne kokia, bet kai paragauni, pirštelius galima apsilaižyti
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...