
Grikinis vištienos „Zuikis“ su violetiniu svogūnu
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas | vištienos faršas |
200 gramų | karštai rūkyta šoninė |
200 gramų | grikiai |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | rausvieji svogūnai |
1 sauja | prieskonių vištienai |
1 žiupsnelis | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Grikius išvirti pasūdytame vandenyje.
2.
Į maltą vištieną sudėti virtus grikius, prieskonius, labai smulkiai ir stambiau susmulkintą svogūną (prieš tai galima jį apkepti, bet nebūtina) bei šoninę ir įmušti kiaušinius. Daugiau druskos dėti nereikia - pakankamai sūrumo patiekalui suteiks šoninė. Viską išminkyti iki vientisos masės.
3.
Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi. Iš mėsos formuoti pailgos formos kepsnį - „zuikį“. Įpilti truputį vandens, kad kepsnys būtų sultingesnis.
4.
Uždengti folija ir pašauti į 200° C orkaitę 40 minučių. Tada nuimti foliją ir dar pakepti 15 minučių - kad susiformuotų plutelė. Gardžiausias karštas. Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos pyragas
-
Vištiena su briuselio kopūstais ir Bešamelio padažu
-
Bulvių patiekalas
-
Vištienos užkepėlė
-
Cukinijos ir maltos mėsos apkepas
-
Vištienos apkepas su obuoliais
-
Lazanija su baziliku
-
Makaronų apkepas su mėsa ir sūriu
-
Bulvių ir faršo apkepas
-
Mėsos apkepas
-
Vištienos užkepėlė
-
Mėsos apkepas
-
Paukštienos apkepas
-
Daržovių ir mėsos apkepas
-
Kiaulienos apkepas su daržovėmis
-
Faršo užkepėlė su daržovėmis
-
Vištienos ir baklažanų apkepas
-
Faršo, paprikos ir pomidorų apkepas
-
Šepardo pyragas
-
Šašlykas obuolių sulčių marinate
Grikinis vištienos „Zuikis“ su violetiniu svogūnu
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Vištienos faršas,
1 kilogramas -
Karštai rūkyta šoninė,
200 gramų -
Grikiai,
200 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Rausvieji svogūnai,
1 vienetas -
Prieskoniai vištienai ,
1 sauja -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Milda
Gaminimo eiga:
Grikius išvirti pasūdytame vandenyje.
Į maltą vištieną sudėti virtus grikius, prieskonius, labai smulkiai ir stambiau susmulkintą svogūną (prieš tai galima jį apkepti, bet nebūtina) bei šoninę ir įmušti kiaušinius. Daugiau druskos dėti nereikia - pakankamai sūrumo patiekalui suteiks šoninė. Viską išminkyti iki vientisos masės.
Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi. Iš mėsos formuoti pailgos formos kepsnį - „zuikį“. Įpilti truputį vandens, kad kepsnys būtų sultingesnis.
Uždengti folija ir pašauti į 200° C orkaitę 40 minučių. Tada nuimti foliją ir dar pakepti 15 minučių - kad susiformuotų plutelė. Gardžiausias karštas. Skanaus.
Reklama:
Komentarai (2)
-
Edita
2017-01-11 16:57
dažniausiai taip ir būna - išvaizda patiekalo ne kokia, bet kai paragauni, pirštelius galima apsilaižyti
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...