
200 gramų | sviestas (skardai patepti) |
500 gramų | kvietiniai miltai |
200 gramų | grietinė |
šiek tiek | druska |
1 vienetas | kiaušiniai (tryniai) |
150 gramų | cukrus |
10 gramų | sviestas (skardai patepti) |
šiek tiek | cukraus pudra (pabarstymui) |
500 gramų | varškė |
4 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
16 gramų | vanilinis cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Obuolių pyragas
-
Obuolių pyragas su bruknėmis
-
Gardusis Kuršėnų vyniotinis
-
Apverstas pyragas su ananasais
-
Kokosinis obuolių pyragas
-
Plokštainis diena-naktis
-
Pyragas "Karpatai"
-
Elzaso tortas
-
Aguonų vyniotinukai
-
Įvairių vaisių pyragas
-
Tamsus pyragas
-
Daniškas kalėdinis pyragas
-
Trupininis pyragas su varške ir persikais
-
Vaisių tortas
-
Bananų pyragas
-
Varškės pyragas su vyšniomis
-
Močiutės pyragas kitaip
-
Kakavinis pyragaitis
-
Morkų meduolis
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir bananais
Kalėdinis varškės pyragas

- Paruošimo laikas:
-
Sviestas, skardai patepti,
200 gramų -
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Grietinė,
200 gramų - Druska
-
Kiaušiniai, tryniai,
1 vienetas -
Cukrus,
150 gramų -
Sviestas, skardai patepti,
10 gramų - Cukraus pudra, pabarstymui
-
Varškė,
500 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
4 vienetai -
Vanilinis cukrus,
16 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sviestą sutarkuokite ir sumaišykite su miltais. Tešlą trinkite tarp pirštų, kol pasidarys biri. Į tešlos trupinius sukrėskite grietinę, įleiskite kiaušinio trynį, įberkite žiupsnelį druskos ir cukraus, ir gerai išminkykite. Palikite tešlą porai valandų šaldytuve. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušinių trynius dėkite į varškę, berkite 150g cukraus, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir trinkite, kol neliks grūdelių ir varškės masė taps vientisa. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Tešlą išimkite iš šaldytuvo. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite ploną blyną, gerokai didesnį nei jūsų kepimo forma. Kepimo formą ištepkite sviestu ir klokite į ją tešlos blyną taip, kad liktų ilgi nukarę kraštai. Ant tešlos tolygiai pilkite varškės įdarą, užlankstykite tešlos kraštus ir šaukite pyragą į orkaitę, iš anksto įkaitintą iki 160 laipsnių. Kepkite 30-40 minučių. Varškės pyragą atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra. Skanaus :
Komentarai (5)
-
[email protected]
2015-12-06 22:10
Kaledinis aguonu pyragas
-
SIMONA
2010-12-04 13:19
SLYKSTU LABAI RIEBU :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :-p