200 gramų | sviestas (skardai patepti) |
500 gramų | kvietiniai miltai |
200 gramų | grietinė |
šiek tiek | druska |
1 vienetas | kiaušiniai (tryniai) |
150 gramų | cukrus |
10 gramų | sviestas (skardai patepti) |
šiek tiek | cukraus pudra (pabarstymui) |
500 gramų | varškė |
4 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
16 gramų | vanilinis cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Dešrelės tešloje
- Lengvas pyragas
- Pyragas su vyšnių uogiene puodelyje
- Svogūnų pyragas
- Tortas su varškės kremu
- Norvegiška tuno pynė
- Džiovintų vaisių pyragas
- Manų kruopų pyragas su uogomis
- Trupininis pyragas su riešutais ir uogiene
- Tuno pyragas su majonezu
- Pascha
- Citrinų pyragas
- Kalėdinė eglutė
- Napoleonas
- Obuolių pyragas
- Pyragas su šaldytomis braškėmis
- Greitas varškės apkepas
- Obuolių pyragas su džemu
- Varškės pyragas
- Tikrasis šimtalapis
Kalėdinis varškės pyragas
- Paruošimo laikas:
-
Sviestas, skardai patepti,
200 gramų -
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Grietinė,
200 gramų - Druska
-
Kiaušiniai, tryniai,
1 vienetas -
Cukrus,
150 gramų -
Sviestas, skardai patepti,
10 gramų - Cukraus pudra, pabarstymui
-
Varškė,
500 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
4 vienetai -
Vanilinis cukrus,
16 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sviestą sutarkuokite ir sumaišykite su miltais. Tešlą trinkite tarp pirštų, kol pasidarys biri. Į tešlos trupinius sukrėskite grietinę, įleiskite kiaušinio trynį, įberkite žiupsnelį druskos ir cukraus, ir gerai išminkykite. Palikite tešlą porai valandų šaldytuve. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušinių trynius dėkite į varškę, berkite 150g cukraus, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir trinkite, kol neliks grūdelių ir varškės masė taps vientisa. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Tešlą išimkite iš šaldytuvo. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite ploną blyną, gerokai didesnį nei jūsų kepimo forma. Kepimo formą ištepkite sviestu ir klokite į ją tešlos blyną taip, kad liktų ilgi nukarę kraštai. Ant tešlos tolygiai pilkite varškės įdarą, užlankstykite tešlos kraštus ir šaukite pyragą į orkaitę, iš anksto įkaitintą iki 160 laipsnių. Kepkite 30-40 minučių. Varškės pyragą atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra. Skanaus :
Komentarai (5)
-
[email protected]
2015-12-06 22:10
Kaledinis aguonu pyragas
-
SIMONA
2010-12-04 13:19
SLYKSTU LABAI RIEBU :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :-p